پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
آموزش ساخت ایمیل در یاهو
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1560
نویسنده : مدیر وبسایت




چگونه آیدی یاهو یا صندوق پست الکترونیک (ایمیل یاهو ) داشته باشیم‌؟

برای این کار پس از وصل شدن به اینترنت به صفحهٔ اصلی سایت یاهو به نشانی Yahoo.com بروید و مانند شکل زیر روی Sign Up (عضو شوید) کلیک نمایید.





با زدن روی گزینه ای که در تصویر بالا مشخص شده صفحهٔ جدیدی باز می‌شود و سایت یاهو از شما می‌خواهد که برای عضویت به پرسش‌ها پاسخ دهید و آی دی و رمزی برای خود انتخاب نمایید. (تصویر پایین)





1- در خانه‌های مربوطه، در First name نام و در Last name نام خانوادگی خود را با حروف انگلیسی وارد کنید، بهتر است از نامی مستعار استفاده کنید، و چون در نامه‌هایی که به دوستانتان خواهید نوشت این نام خواهد آمد‌، بهتر است نامی محترم و با کلاس انتخاب شود.

2- در این قسمت از لیست کشویی جنسیت خود را انتخاب نمایید:
male : مرد
famale: زن

3- در این قسمت انتخاب تاریخ تولد :از کشوی اولی ماه ، کادر بعدی روز و کادر آخری هم سال تولد که بر اساس میلادی می باشد.
توجه : چنانچه تاریخ تولد خود را زیر 18 سال وارد نمایید یاهو حساب کاربری را تائید نخواهد کرد.

4- انتخاب کشور محل سکونت ، که پیشفرض ایران برای کاربران ایرانی انتخاب است.

5- آی دی ID مخفف Identification به معنای هویت می‌باشد که همراه با علامت @ و عبارت yahoo.com ایمیل شما را تشکیل خواهند داد. در جلوی Yahoo! ID and Email باید کلمه یا عبارتی را انتخاب و وارد کنید که از این پس به عنوان آی دی یا هویت یا شناسه یا نام کاربری و قسمت اصلی ایمیل شما شناخته خواهد شد. کلمه یا عبارت انتخابی شما باید متشکل از حروف انگلیسی و یا حروف همراه اعداد یا علامت آندرلاین «_» و یا یک دات « ‌. » باشد و حتما با یک حرف شروع شود و حروف بدون هیچگونه فاصله از هم نوشته شوند.
تعداد حروف و اعداد و علامات انتخابی باید حداقل چهار و حداکثر ۳۲ عدد باشد. کلمات طولانی تر یا دور از ذهن فورا انتخاب می‌شوند. با کلیک روی علامت Check متوجه می‌شوید که آی دی شما پذیرفته شده است و در غیر این صورت می‌توانید یکی از چند آی دی پیشنهادی یاهو را برگزینید. همچنین با کلیک روی چهارگوش آبی رنگ کنار yahoo.com می‌توانید یکی از ایمیل های جدید یاهو ymail.com یا rocketmail.com که امکان پذیرش آی دی کوتاه و زیبا تر در آنها بیشتر است را برگزینید، گرچه در صورت انتخاب یکی از این دو در هنگام چت کردن باید تمامی عبارت ایمیل را وارد نمایید.
با طی این مرحله شما دارای ایمیلی مانند این example@yahoo.com خواهید شد که با آن می‌توانید برای دوستانتان نامه بفرستید و یا چت کنید. در این مثال example همان آی دی انتخابی شماست.

6- در انتخاب رمز عبور چند نکته را مد نظر داشته باشید: کلمه یا عبارت انتخابی باید دارای شش الی ۳۲ حرف باشد، فاصله‌ای بین حروف وجود نداشته نباشد، از نام و آی دی تان استفاده نکنید.
رمز عبور نسبت به بزرگی و کوچکی حروف انگلیسی حساس است و اگر از شکل بزرگ حروف استفاده کردید آنرا بیاد داشته باشید؛ کامپیوترتان درحالت انگلیسی نویسی باشد، یا اگر در حالت فارسی باشد در هنگام وارد کردن رمز عبور این موضوع را مد نظر داشته باشید.
برای آنکه رمزی قوی و قابل اطمینان داشته باشید از ترکیبی از حروف و اعداد و علایم و بزرگ و کوچک بودن حروف بهره برید پیشنهاد می‌کنم عبارتی که از یاد نمی‌برید مانند سردرگم را انتخاب ولی آنرا به انگلیسی sardargom بنویسید و بکار برید. یاهو همان جا با تعداد خانه‌های سبز، ایمنی و استحکام رمز عبور را نشان‌تان خواهد داد.

7- رمز عبور انتخابی خود را که در بالا نوشتید مجددا در اینجا وارد نمایید.

8- می‌توانید در صورت تمایل و در صورتی که ایمیل دیگری دارید در اینجا آنرا بنویسید تا در هنگام فراموشی، آی دی یا رمز عبورتان به این آدرس پست شود. ( الزامی نیست)
مثلا: yourmail@gmail.com

9- در این قسمت یاهو برای امنیت بیشتر از شما سوالی میپرسد که این سوال و جواب جهت بازیابی احتمالی گذر واژه شما به کار خواهد آمد
سوالی را از این لیست انتخاب کنید.
مثلا: به کدامین موسیقی دان علاقه مندید؟

10- با توجه به سوال انتخاب شده شما میتوانید جوابی مرتبط با این سئوال بدهید. فراموش نکنید چنانچه رمز عبور خود را فراموش نمایید یاهو می تواند از روی این پرسش و پاسخها رمز جدید را دوباره در اختیار شما قرار دهد پس بنابراین اگر نمی خواهید جواب درست به سوالها بدهید لااقل یادتان باشد چه جوابی به چه سوالی می دهید.

11- کد نشان داده شده را بدون توجه به بزرگی و کوچکی حروف در خانهٔ جلوی Type the code shown وارد کنید. اگر قادر به تشخص کد نبودید، با کلیک روی نشانهٔ Try a new code می‌توانید کد دیگری را برای وارد کردن انتخاب کنید.

12- انتخاب و کلیک بر این دکمه درصورتی که تمام کادر های بالا را درست پر نموده باشد کاربری شما را ایجاد می کند. درصورتی که بعد از زدن دکمه ایجاد خطایی ملاحضه نمودید به کادر مربوطه مراجعه کرده و آنرا اصلاح نمایید. برای راحتی شما یاهو به صورت خودکار جلوی آیتم خطا با رنگ قرمز مشخص خواهد نمود.

پس از فشردن این گزینه اگر تمامی موارد را درست پر کرده باشید، یاهو هم با نمایش گوشه‌ای از مشخصات شما از جمله ایمیل، روز تولد، پرسش و پاسخ‌های ایمنی به شما تبریک می گوید و شما میتوانید با فشردن گزینه Continue و راهنمائی سایت یاهو وارد ایمیل خود شوید. و یا اینکه مستقیماً آدرس www.mail.yahoo.com را در نوار آدرس خود تایپ کرده و پس از ورود Email  و Password خود وارد ایمیلتان شوید.


:: موضوعات مرتبط: آموزشی , ,



مجهز ترین ماشین دنیا
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1313
نویسنده : مدیر وبسایت


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



زندگی نامه ی کوروش کویر
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 2232
نویسنده : مدیر وبسایت
کوروش بزرگ

سنگ‌نگارهٔ مرد بالدار در پاسارگاد
دوران حدود ۵۵۹–۵۲۹ پیش از میلاد. (۳۰ سال)
زادروز ۶۰۰ یا ۵۷۶ پیش از میلاد
زادگاه انشان، پارس
مرگ دسامبر ۵۳۰ پیش از میلاد مسیح[۱]
محل مرگ محل قطعی مشخص نیست.[۲][۳]
آرامگاه آرامگاه کوروش بزرگ
پیش از کمبوجیه دوم
پس از کمبوجیه یکم
همسر کاساندان
کاخ پاسارگاد
دودمان هخامنشیان
پدر کمبوجیه یکم
مادر نامشخص
فرزندان کمبوجیه
بردیا
آتوسا
آرتیستون
رکسانا

کوروش دوم (به پارسی باستان: )‏ که به کوروش بزرگ و کوروش کبیر مشهور است. بنیان‌گذار و نخستین شاه شاهنشاهی هخامنشی بود که در بین سال‌های ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر نواحی گسترده‌ای از آسیا حکومت می‌کرد. کوروش در استوانهٔ خود که در بابل کشف شده، خودش را «فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ کوروش، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ چیش‌پیش، شاه بزرگ انشان، از خانواده‌ای که همیشه پادشاه بوده‌است» معرفی می‌کند. به گفتهٔ هرودوت، کوروش نسب شاهانه داشته‌است و به‌جز کتزیاس، دیگر نویسندگان یونانی، ماندانا دختر آستیاگ را مادر کوروش دانسته‌اند و گزارش داده‌اند که کوروش حاصل ازدواج کمبوجیه یکم و ماندانا بوده‌است. برخی از مورخان امروزی این روایت را معتبر می‌دانند اما برخی دیگر اعتقاد دارند رواج این روایت ریشه‌های سیاسی داشته‌است و هدفش این بوده که از بنیان‌گذار شاهنشاهی هخامنشی، مردی نیمه‌مادی بسازد تا مادها را با فرمانروایی پارس‌ها آشتی دهد و اصولاً رابطه‌ای بین ماندانا دختر آستیاگ و کوروش قائل نیستند و آن را افسانه می‌دانند.

دربارهٔ کودکی و جوانی کوروش و سال‌های اولیهٔ زندگی او روایات متعددی وجود دارد؛ اگرچه هر یک سرگذشت تولد وی را به شرح خاصی نقل کرده‌اند، اما شرحی که آنها دربارهٔ ماجرای زایش کوروش ارائه داده‌اند، بیشتر شبیه افسانه‌است. هرودوت در مورد دستیابی کوروش به قدرت، چهار داستان نقل می‌کند. ولی فقط یکی از آنها را معتبر می‌داند. طبق نظر گزنفون از قرن پنجم تا چهارم پیش از میلاد مسیح یک سلسله داستان‌های متفاوت دربارهٔ کوروش نقل می‌شده‌است.

کوروش ابتدا علیهٔ شاه ماد طغیان کرد و سپس به پایتخت حکومت ماد در هگمتانه یورش برد و با کمک‌هایی که از درون سپاه ماد به او شد، هگمتانه را فتح کرد. سپس کرزوس، شاه لیدیه را شکست داد و به‌سوی سارد لشکر کشید و پس از دو هفته، شهر سارد به اشغال نیروهای ایرانی درآمد. کوروش مسئولیت فتح دیگر شهرهای آسیای صغیر را به فرماندهانش واگذار کرد و خود به اکباتان بازگشت و به‌سوی «پارت»، «زرنگ»، «هرات»، «خوارزم»، «باختر»، «سغد»، «گندار»، «ثه‌تَ‌گوش» و «اَرَخواتیش» لشکر کشید. جزئیات این جنگ‌ها در تاریخ ثبت نشده‌است و اطلاع کمی دربارهٔ کیفیت این نبردها وجود دارد.

در بهار سال ۵۳۹ پیش از میلاد، کوروش آهنگ تسخیر بابل را کرد و وارد جنگ با بابل شد. به گواهی اسناد تاریخی و عقیدهٔ پژوهشگران، فتح بابل بدون جنگ بوده‌است و توسط یکی از فرماندهان کوروش به‌نام گئوبروه در شب جشن سال نو انجام شد. هفده روز پس از سقوط بابل، در روز ۲۹ اکتبر سال ۵۳۹ پیش از میلاد، خود کوروش وارد پایتخت شد. تصرف بابل نقطهٔ عطفی بود که باعث ایجاد تعادل بین قدرت‌های درگیر در آسیای غربی شد و زمینهٔ بازگشت یهودیان تبعیدی به میهن‌شان در اسرائیل را فراهم کرد. کوروش همچنین دستور داد که پرستش‌گاه اورشلیم را بازسازی کنند و ظروف و اشیای طلایی و نقره‌ای را که نبوکدنصر از اورشلیم ربوده بود، به یهودیان تحویل داد.

استوانهٔ کوروش پس از شکست دادن نبونعید و تصرف بابل، نوشته شده و به منزلهٔ سند و شاهد تاریخی پرارزشی‌است. در سال ۱۹۷۱ میلادی، سازمان ملل متحد استوانهٔ کوروش را به همهٔ زبان‌های رسمی سازمان منتشر کرد و بدلی از این استوانه در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک قرار داده شد.

هرودوت گزارش می‌دهد که کوروش در جنگ با ماساگت‌ها کشته شد؛ ولی این دیدگاه را اکثر مورخان جدید رد می‌کنند و معتقدند که داستان هرودوت ساختگی است. تنها منبع موثق کهنی که غیرمستقیم به مرگ کوروش اشاره می‌کند، دو لوح و سند گلی یافت‌شده در بابل است که نخستین آن مربوط به دوازدهم اوت ۵۳۰ پیش از میلاد است که تاریخ آن «نهمین سال کورش، شاه کشورها» را نشان می‌دهد. سند دوم که مربوط به سی و یکم اوت ۵۳۰ پیش از میلاد است، «سال آغاز فرمانروایی کمبوجیه، شاه کشورها» را بر خود دارد. این دو سند که در ظاهر اهمیت چندانی ندارند، در واقع نشان می‌دهند که کوروش در فاصلهٔ بین ۱۲ تا ۳۱ اوت سال ۵۳۰ پیش از میلاد درگذشته‌است و یا حداقل، خبر درگذشت وی و بر تخت‌نشینی کمبوجیه در این تاریخ به بابل رسیده‌است.

منابع زندگانی کوروش

مهم‌ترین منابع کلاسیک برای زندگانی کوروش، هرودوت، گزنفون و کتزیاس است. مهمترین منابع شرقی، رویدادنامه معروف نبونئید، شاه کلدانی است که از کوروش شکست خورد و گزارش خود کوروش، استوانه کوروش است.[۴]

از میان منابع کهن، نوشته‌های هرودوت تاحدودی قابل اعتماد است و پژوهش‌های نوین باستان‌شناسی هم در پاره‌ای از موارد، گفته‌های او را تأیید می‌کنند.[۵] اما نوشته‌های کتزیاس جنبهٔ داستان‌سرایی و تفریح‌انگیز دارند و تقریباً در تمامی مواردی که هرودوت و کتزیاس دربارهٔ واقعهٔ یکسانی صحبت کرده‌اند، گفته‌های آنان بسیار با هم اختلاف دارند و در مواردی که بتوان این اختلاف‌ها را از روی منابع دیگر بررسی کرد، گفته‌های کتزیاس نادرست است.[۶] کتزیاس ادعا می‌کند که از سالنامه‌های رسمی ایرانی و مشاهدات شخصی‌اش به عنوان پزشک دربار در نوشتن کتابش استفاده کرده‌است ولی بررسی‌های بیشتر نشان داده که وی حتی به زبان‌های شرقی آشنا هم نبوده‌است. اگر کتزیاس از سالنامه‌های رسمی استفاده می‌کرد، ممکن نبود آنچه را که نمی‌داند نداند ولی در عوض چیزهایی را «می‌داند» که وجود آن‌ها در سالنامه‌های رسمی، محال محض است. با این حال، نمی‌توانیم تماماً از نوشته‌های کتزیاس صرفنظر کنیم زیرا وی زمان درازی را در ایران هخامنشی بسر برد و با هخامنشیان زیادی رابطه داشت و روایات زیادی را شنیده‌است و گاهی در بین مطالب بی‌ارزشی که نقل می‌کند، یک نام یا روایتی یافت می‌شود که محال است خود او جعل کرده باشد.[۷]

منابع یونانی

در میان منابع کهن یونانی موجود که دربارهٔ کوروش هخامنشی سخن گفته‌اند، مهم‌ترین آنها هرودوت، کتزیاس و گزنفون هستند. از این میان، هرودوت بیش از یک سده و کتزیاس و گزنفون - که هم‌عصر یکدیگرند - کمتر از ۲ سده با روزگار شهریار هخامنشی فاصله داشته‌اند. بی‌شک، این نویسندگان یونانی براساس سنت تاریخ‌نگاری یونانی و بر پایهٔ احتیاجات روحی و روانی قوم و ملت خود و برحسب ذات، تربیت و خواست خویش، تاریخ ایرانیان و کورش هخامنشی را می‌نگاشتند. با این همه، روایات یونانی به هرحال و لامحاله، بر پایهٔ گزارش‌های ایرانیان شکل‌گرفته و سپس در محیط فرهنگی یونان، ریخت نهایی خود را یافته است.[۸]

با بررسی نوشته‌های هرودوت، کتزیاس و گزنفون متوجه می‌شویم که که در روزگاران پس از مرگ بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی، جاذبه‌ها و دافعه‌های شخصیت وی، مانند مردان بزرگ تاریخ، سرگذشت او را نزد ایرانیان در هاله‌ای از ابهام روایات گوناگون و متناقض فرو برده بود. به نظر می‌رسد، می‌توان گزارش‌های ایرانی دربارهٔ کوروش را به ۳ دسته تقسیم کرد: روایت دوستداران، روایت مخالفان، روایت میانه‌روها.[۹]

از میان ۳ مورخ مشهور یونانی، گزنفون به تبعیت از کوروش جوان، روایت دوستداران کوروش بزرگ را گزارش کرد؛ کتزیاس به پیروی از فضای حاکم بر دربار اردشیر دوم، روایت مخالفان کوروش را نقل نمود؛ و هرودوت تحت تاثیر طبع معتدل و شخصیت معقول داریوش - که تا روزگار اردشیر یکم هخامنشی نیز تداوم یافت - روایت اعتدالیون و میانه‌روها را دربارهٔ کوروش در بیان آورد.[۱۰]

منابع یهودی

در خلال فتح بابل، کوروش منشور خود در خصوص آزادی‌های اجتماعی و دینی را اعلام کرد. بنی‌اسرائیل نیز مشمول چنین قانونی شد و کوروش آنها را مخیر کرد که در بابل بمانند یا به سرزمین کنعان در ساحل مدیترانه بازگردند. در خصوص آنان که به کنعان بازگشتند، کوروش تمهیداتی را برای بازسازی هیکل یا معبد سلیمان فراهم آورد و استقرار آنان را در آن منطقه تسهیل کرد. این رفتار برای یهودیان، که نقطهٔ مقابل رفتار اسارت‌بار بابلیان بود، کوروش را به قهرمانی برای قوم یهود بدل ساخت که جایگاه ویژه‌ای در متون دینی آنان یافت. در شماری از کتاب انبیا از کتب عهد عتیق، نام کوروش به‌عنوان منجی برده‌شده و گاه اقدام او در جهت آزادسازی یهود از اسارت، به‌عنوان یک مأموریت خودآگاه یا ناخودآگاه الهی تلقی شده است. نمونه‌ای از این یادکرد را می‌توان در کتاب دوم تواریخ ایام (۲۲:۳۶-۲۳)، کتاب عزرا (۱، ۴:۳-۵، ۵:۱۳-۱۷، ۶:۳، ۱۴) کتاب اشعیا (۲۸:۴۴، ۱:۴۵ به‌بعد، ۱:۴۶-۲، ۴۷) و کتاب دانیال (۲۱:۱، ۶:۲۹، ۱:۱۰) بازجست.[۱۱]

نام

نوشتار اصلی: ریشه نام کوروش
 
نوشتهٔ حکاکی‌شده به زبان پارسی باستان، عیلامی و زبان اکدی بر ستون پاسارگاد «من کوروش، شاه هخامنشی هستم».

نام کوروش در منابع مختلف به صورت‌های گوناگونی ذکر شده‌است. در سنگ‌نبشته‌های هخامنشی که به خط و زبان پارسی باستان نگاشته شده‌اند، بصورت «کورو» یا «کوروش» (به پارسی باستان: )‏ و در صیغهٔ مضافٌ‌الیه «کورائوش» خوانده می‌شد. در نسخهٔ عیلامی سنگ‌نبشته‌ها «کوراش» و در متون اکدی «کورِش» نوشته شده‌است. این نام در تورات بصورت «کورُش» و «کورِش» ضبط شده و در زبان یونانی آن را «کورُس» می‌گفته‌اند که همین نام با اندکی اختلاف در اروپا «سایروس» یا «سیروس» خوانده می‌شود.[۱۲] از مورخین سده‌های اسلامی، ابوالفرج بن عبری در کتاب مختصر الدول و ابوریحان بیرونی در آثار الباقیه عن القرون الخالیه نام این شاه را «کورُش»، مسعودی در مروج‌الذهب و معادن‌الجوهر «کورُس»، طبری در تاریخ الرسل و الملوک و ابن اثیر در تاریخ کامل «کِیرُش» و حمزه اصفهانی نیز در تاریخ سنی ملوک الارض و الانبیا «کوروش» نوشته‌اند.[۱۳]

کهن‌ترین دیدگاه‌ها دربارهٔ معنی نام کوروش را در آثار کتزیاس، پلوتارخ و استرابو می‌توان یافت که هیچ پایهٔ علمی ندارند، ولی از لحاظ قدمت شایان توجه است.[۱۴] کتزیاس و پلوتارخ، نام کوروش را به‌معنی «خورشید» دانسته‌اند. به‌روایت کتزیاس (پرسیکا، بند ۴۹)، پس از پادشاهی داریوش دوم، همسرش «پسر دیگری برایش آورد و او را کوروش به‌معنی خورشید نامید». پلوتارخ (ذیل «اردشیر»، فصل ۱، بند ۲) نیز دربارهٔ کوروش، پسر دوم داریوش دوم، چنین می‌نویسد: «کوروش نامش را از کوروش قدیم گرفت که، چنانکه می‌گویند، از خورشید نام گرفت؛ زیرا Κύρος واژه‌ای پارسی برای «خورشید» است. واژهٔ «خورشید» در فارسی باستان باید -hvar* بوده باشد، از ایرانی آغازین xvar*؛ که قابل مقایسه با -hvar در اوستایی و svar در سانسکریت است.[۱۵] از سوی دیگر، در روایت استرابو (کتاب ۱۵، فصل ۳، بند ۶)، نام کوروش بزرگ در آغاز «آگراداتس» بود و «کوروش» نامی است که او پس از پادشاهی و با الهام از نام رود «کُر» در جنوب پاسارگاد بر خود نهاد. سستی این نظر از آنجا روشن است که پیش از کوروش بزرگ، پدربزرگش نیز به همین نام خوانده می‌شد.[۱۶]

طی سال‌های اخیر، افرادی بدون آگاهی به تکنیک زبان‌شناسی، اقدام به ریشه‌سازی نام کوروش کرده‌اند، که رضایی باغ بیدی تعدادی از آنان را ذکر کرده‌است[۱۷]:

  • به معنی «قوچ».
  • به معنی «دورن‌گر، آینده‌نگر».
  • به معنی «چوپان/شبان».
  • واژه‌ای مادی و ترکیبی از «کور» (پسر) و «اوش» (روشنایی) به معنی «پسر روشنایی».
  • واژه‌ای کردی و ترکیبی از «کور» (پسر) و «رش» (سیاه) به معنی «پسر سیاه»(در اینجا «سیاه» نشان بزرگی و احترام است.).
  • ترکیبی از «کور» (پسر) و «روش» (خورشید) به معنی «پسر خورشید».
  • ترکیبی از واژه مادی kora-* (پسر) و واژه اوستایی aša- (راستی) به معنی «پسر راستی».
  • در اصل «خوروش» بوده به‌معنی «شبیه خورشید»
  • مرتبط با واژهٔ یونانی κύρτός به‌معنی «سرور، سالار»
  • مرتبط با واژهٔ یونانی κύρτός به‌معنی «خمیده، مجعد» به‌معنی «مجعدموی، کسی که موی مجعد دارد»

بعضی از دانشمندان به‌دنبال ریشه‌شناسی نام کوروش بودند که رضایی باغ بیدی به‌طور خلاصه ذکر کرده‌است[۱۸]:

  • نام غیر ایرانی است و ریشه در زبان ایلامی دارد. که این نظریه بر دوپایه استوار است:
    • پارس همان انشان/انزان باستانی و بخشی از پادشاهی ایلام بوده‌است.
    • برخی از نام‌های برجای مانده ایلامی با ku-ri- آغاز می‌شوند. برای مثال زادوک با اشاره به فعل «کور» در ایلامی نو معنی «پرستاری کننده، مراقبت کننده» را برای نام کوروش پیشنهاد می‌کند. با توجه به حضور ایرانیان در بابل و ایلام و پرداختن آنان به بسیاری از امور اداری و اقتصادی در آن مناطق، نام‌های ایرانی در متون متاخر بابلی و ایلامی فراوان به کار رفته‌اند. از این رو، اساس این نظریه استوار به نظر نمی‌رسد. کهن‌ترین کاربرد نام کوروش در بابل، در متنی بابلی متعلق به سال ۵۴۰/۵۴۱ ق م به صورت ku-ui-ra-šú دیده شده است. به‌علاوه در الواح ایلامی تخت جمشید نام ku-ru-uk-ka/kurukka/ نیز آمده که می‌تواند بازماندهٔ نام ایرانی kuru-ka- به‌معنی «کوروش کوجک» باشد.
  • نام ایرانی شرقی است.
  • نام هندواروپایی، هم خانواده با kúru- سانسکریت و به معنی «کور، نابینا» است.
  • کوروش به معنی «جوان، کودک» است.
  • از ریشه هندواروپایی و هندوایرانی kaũ-* به معنی «خوار کردن، پست کردن»، مشتق شده است و به معنی «خوار کننده دشمن در مشاجره» است. شایان ذکر است این ریشه حتی یک مشتق در هیچ یک از زبان‌های ایرانی دورهٔ باستان تا کنون ندارد.

تبار و خانواده

 
 
 
هخامنش
شاه پارس
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
چیش‌پیش
شاه پارس
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آریارمنه
فرماندار پارس
 
کوروش یکم
شاه انشان
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آرشام
فرماندار پارس
 
کمبوجیه یکم
فرماندار انشان
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
گشتاسپ
شاهزاده
 
کوروش دوم
شاه ایران
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
داریوش یکم
شاه ایران
 
کمبوجیه دوم
شاه ایران
 
بردیا
شاهزاده
 
آرتیستون
شاهدخت
 
رکسانا
شاهدخت
 
آتوسا
شهبانو
 
 
 
 

نیای کوروش برای چندین نسل بر قبایل پارس حکمرانی می‌کرده‌اند که از حکاکی‌ها و گزارش‌های تاریخ معاصر کوروش هویدا است. در سنگ‌نبشتهٔ کوروش در پاسارگاد آمده‌است: «من کوروش شاه هستم، شاه هخامنشی»، «کوروش، شاه بزرگ، شاه هخامنشی» یا «کوروش، شاه بزرگ، پسر کمبوجیه، شاه هخامنشی». در حکاکی‌های شهر بابل از اور اینگونه شروع می‌کند: «کوروش، شاه تمام جهان، شاه سرزمین انشان، پسر کمبوجیه، شاه سرزمین انشان»[۱۹] و در استوانهٔ کوروش، کوروش خودش را «فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ شهر انشان، نوادهٔ کوروش، شاه بزرگ، شاه شهر انشان نواده چیش پیش، شاه بزرگ، شاه شهر انشان، از خانواده‌ای که همیشه پادشاه بوده‌است» معرفی کرده‌است.[۲۰][۲۱]

به گفتهٔ هرودوت، کوروش نسب شاهانه داشته‌است. به‌جز کتزیاس، دیگر نویسندگان یونانی، ماندانا دختر آستیاگ را مادر کوروش دانسته‌اند و گزارش داده‌اند که کوروش حاصل ازدواج کمبوجیه یکم و ماندانا بوده‌است. برخی از پ


:: موضوعات مرتبط: زندگی نامه ها , ,



زندگی نامه ی حافظ
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1471
نویسنده : مدیر وبسایت
شخصیت ها و بزرگان
زندگی نامه ی حافظ
توسط :محمد حسینی

حافظ را نمی توان از سنخ شاعران تک بعدی و تک ساحتی محسوب و تفکر شاعرانه اش را تنها به یک وجه خالص تفسیر و تاویل کرد.

شعر حافظ دارای ابعاد گوناگون و متنوع سرشار از راز و رمز و پرسش از حقیقت هستی است.

زندگی.
.

خواجه شمس الدین محمدبن محمد حافظ شیرازی، از بزرگترین شاعران نغزگوی ادبیات فارسی است. حافظ در اوایل قرن هشتم ه‍.ق- حدود سال 727- در شیراز دیده به جهان گشود. پدرش بهاءالدین، بازرگان و مادرش اهل كازرون بود. پس از مرگ پدر، شمس الدین كوچك نزد مادرش ماند و در سنین نوجوانی به شغل نانوایی پرداخت. در همین دوران به كسب علم و دانش علاقه مند شد و به درس و مدرسه پرداخت. بعد از تحصیل علوم، زندگی او تغییر كرد و در جرگه طالبان علم درآمد و مجالس درس علمای بزرگ شیراز را درس كرد. او به تحقیق و مطالعه كتابهای بزرگان آن روزگار- از قبیل كشاف زمخشری، مطالع الانظار قاضی بیضاوی و مفتاح العلوم سكاكی و امثال آنها- پرداخت. همچنین در مجالس درس قوام الدین ابوالبقاء عبدالله بن محمود بن حسن اصفهانی شیرازی نیز حضور داشت.


بعد از آن زندگانی حافظ تغییر کرد و او در جرگه طالبان علم درآمد و مجلس‌های درس عالمان و ادیبان زمان را در شیراز درک‌کرد و به تتبع و تفحص و تحقیق در کتاب‌های مهم دینی و ادبی از قبیل کشّاف زمخشری و مطالع‌الانظار قاضی بیضاوی و مفتاح‌العلوم سکاکی و امثال آنها پرداخت و محمد گلندام، معاصر وی همان کسی که دیوان حافظ را جمع‌آوری کرده، او را چندین‌بار در مجلس درس قوام‌الدین ابوالبقاء عبدالله بن محمودبن حسن اصفهانی شیرازی (772م ه) مشهور به ”ابن‌الفقیه نجم“ عالم و فقیه بزرگ عهد خود دیده و غزل‌های او را در همان محفل علم و ادب شنیده‌است.

چنانکه از سخن محمد گلندام برمی‌آید حافظ در دو رشته از دانش‌های زمان خود یعنی علوم شرعی و علوم ادبی مشغول تحقیق و تتبع بود و چون استاد او قوام‌الدین خود عالم به قراآت سبع بود طبعاً حافظ نیز در خدمت او به حفظ قرآن با توجه به قرائت‌های چهارده‌گانه (از شواذ و غیر آن) ممارست می‌کرد و خود در شعرهای خویش چندین بار بدین اشتغال مداوم به کلام‌الله اشاره نموده است و به تصریح تذکره‌نویسان اتخاذ تخلص ”حافظ“ نیز از همین اشتغال نشأت کرده است. اما تفحص در آثار آن دوره و دقت در حرفه و پیشه کسانی که لقب ”حافظ“ داشته‌اند نگارنده را بر آن می‌دارد که تخلص ”حافظ“ را به سبب خوش‌آوازی و احیاناً غزل‌خوانی او بداند.


شیراز در دوره کودکی و نوجوانی حافظ اگرچه وضع سیاسی آرام و ثابتی نداشت اما یکی از مراکز بزرگ علمی و ادبی ایران و جهان اسلام بشمار می‌آمدد و این نعمت، از تدبیر اتابکان سلغری فارس، برای شهر سعدی و حافظ فراهم آمده بود. حافظ در چنین محیطی که هنوز انجمنگاه دانشوران و سخنوران و عارفان و شاعران بزرگ بود، پرورش علمی و ادبی می‌یافت.

حافظ از میان امیران عهد خود چند تن را در شعرهایش ستوده و یا به معاشرت و درک صحبت آنها اشاره کرده است مانند ابواسحق اینجو (مقتول به سال 758 ه) و شاه شجاع (م 786 ه) و شاه منصور (م 795 ه) و در همان حال با پادشاهان ایلخانی (جلایریان) که در بغداد حکومت داشتند نیز مرتبط بود و از آن میان سلطان احمدبن شیخ اویس (784-813 ه) را مدح‌کرد. از میان رجال شیراز، از حاجی قوام‌الدین حسن تمغاجی (م 754 ه) در شعرهای خود یادکرده و یک‌جا هم از سلطان غیاث‌الدین‌بن‌سلطان‌سکندر فرمانروای بنگال که در سال 768 بر تخت سلطنت بنگال جلوس کرده‌بود یادنموده‌است.


هنگامی که شهرت شاعرنوازی سلطان محمود دکنی (780-799 ه) و وزیرش میر فیض‌الله انجو به فارس رسید حافظ راغب دیدار دکن گشت و چون پادشاه به منی هند و وزیر او را مشتاق سفر خود به دکن یافت از شیراز به ”هرموز“ رفت و در کشتی محمود شاهی که از دکن آمده بود نشست اما پیش از روانه شدن کشتی باد مخالف وزیدن گرفت و شاعر کشتی را -ظاهراً به قصد وداع با بعضی از دوستان در ساحل هرمز، اما در واقع از بیم مخاطرات سفر دریا - ترک گفت و این غزل را به میر فیض‌الله انجو فرستاد و خود به شیراز رفت:
دمی با غم به سر بردن جهان یکسر نمی‌ارزد به می‌‌بفروش دلق ما کزین به‌تر نمی‌ارزد...


یکبار نیز حافظ از شیراز به یزد که دردست شعبه‌ای از شاهزادگان آل‌مظفر بود رفت ولی خیلی زود از اقامت در ”زندان سکندر“ خسته شد و در غزلی بازگشت خود را به فارس بدین‌گونه آرزو کرد:
دلم از وحشت زندان سکندر بگرفت رخت بربندم و تاملک سلیمان بروم


:: موضوعات مرتبط: زندگی نامه ها , ,



زندگی نامه ی سعدی
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1490
نویسنده : مدیر وبسایت

نکاتی درمورد بوستان و گلستان سعدی نويسنده: محمدکاظم بدرالدین بوستانسعدی بوستان را در سال 655هـ‌‌ق در ده باب به نظم درآورد:«ز ششصد فزون بود پنجاه‌وپنجکه پُر دُر شد این نامبردار گنج»پندها و آرزوهای سعدی در بوستان بیش از دیگر آثار او جلوه‌گر است. به‌ عبارت دیگر سعدی مدینه فاضله‌ای را که به دنبال آن بود، در بوستان تصویر کرده است. در بوستان انصاف و حق‌پذیری فضیلتی است گران‌قدر و ستودنی. بوستان جهان حقیقت است. بنابراین در آنجا حق‌گویی و حق‌شنوی مقامی والا دارد. صدای بشردوستانه سعدی در آنجا به گوش می‌رسد. شبی که نیمی از بغداد طعمه حریق می‌شود، آن کسی که خدا را شکر می‌گوید (که دکان ما را گزندی نبود)، سنگدل است و خودخواه.«پسندی که شهری بسوزد به نارو گرچه سرایت بود بر کنار»بوستان سعدی انسان را تصفیه می‌کند. در جای جای این کتاب عواطف انسانی و هم‌دلی و پیوستگی افراد بشر جلوه‌گر است: «چو بینی یتیمی سرافکنده پیشمده بوسه بر روی فرزند خویش»در بوستان، گاه توبه گنه‌کاری پشیمان پذیرفته می‌شود، ولی عابدی مغرور که از مجاورت او ننگ دارد ـ اگر چه با عیسی(عليه السلام) همنشین است ـ دوزخی می‌شود.گلستانسعدی گلستان را در سال 656هـ‌ق در هشت باب تدوین کرد:«در آن مدت که ما را وقت خوش بودز هجرت ششصد و پنجاه‌وشش بود»سعدی در این اثر با انتخاب کلمات مناسب و گزینش‌های درست، خواننده را به وجد می‌آورد.واژه‌ها در گلستان از نوعی موسیقی جاندار و همچنین نوعی هم‌آوندی و هماهنگی برخوردارند.با توجه به حرکات ریتمیک واژه‌ها درمی‌یابیم که سعدی با هنرمندی و با دانش فراوان و اینده‌نگری واژه‌ها را برگزیده است. گلستان به سبب نثر مسجع و آهنگین خود زیباترین کتاب نثر فارسی است.«احمد تمیم‌داری» پژوهشگر و استاد و دانشگاه می‌گوید: «در کشورهای اسلامی آثار سعدی را به ‌عنوان کتاب‌های درسی تدریس می‌کنند به ویژه گلستان که نه‌تنها در بین خواص که در بین عامه مردم نیز شناخته شده است.» این استاد توجه به آثار ادبی به ‌ویژه گلستان سعدی را برای جوانان، علمای علوم تربیتی و سیاست‌مداران لازم می‌داند و می‌گوید: «وقتی سفیر انگلستان در یکی از کشورهای شبه‌قاره، گلستان سعدی را از بر و بدون غلط می‌خواند، حساب ما روشن می‌شود».خدامحوری در آثار سعدیسعدی موحدی است مخلص که اعتقاد به وحدانیت خداوند را به صفا و نورانیت آراسته است به‌گونه‌ای که دیباچه گلستان و بوستانش را با ستایش پروردگار یکتا آذین بسته است.مقدمه گلستان شامل فصیح‌ترین الفاظ و عبارات و حاوی بلیغ‌ترین مفاهیمی است که جان هر موحدی را لبریز از احساسات خداپرستانه و عواطف ستایش‌گرانه نسبت به ذات پروردگار یگانه می‌سازد. او دل شاکر خویش را با خشوع واژگان چنین عجین می‌سازد: «منت خدای را عز‌وجل، که طاعتش موجب قربت است و به ‌شکر اندرش مزید نعمت...».سعدی از آن زاهدان صاحب‌دل و وارستگان از کدورت آب‌ و گل است که می‌داند آدمی در همه احوال در معرض سهو و نسیان و فریب شیطان قرار دارد. از این رو دست به دعا برمی‌دارد که:«خدایا تو برکار خیرم بداروگرنه نیاید زمن هیچ ‌کار»سعدی و نعت پیامبر اعظم(صلي الله عليه و آله) سعدی نیل به رستگاری و صفا را در پیروی از روش پیامبر اعظم(صلي الله عليه و آله) برمی‌شمرد، چنان‌که می‌گوید:«مپندار سعدی که راه صفاتوان رفت جز بر پی مصطفی»در دیباچه گلستان از رسول اکرم(صلي الله عليه و آله) با القاب «سید کائنات»، «مفخر موجودات»، «رحمت عالمیان»، «صفوت آدمیان» و «تتمه دور زمان» نام برده است.در بوستان نیز در عظمت رسالت رسول و مراتب شخصیت نبی‌ اکرم(صلي الله عليه و آله) چنین می‌سراید:«امام رسل پیشوای سبیلامین خدا مهبط جبرئیل...یتیمی که ناکرده قرآن درستکتب‌خانه چند ملت بشست...چه نعت پسندیده گویم تو را؟علیک‌السلام ای نبی ‌الورا»سعدی در هنگام نوشتن آثار خویش به استقبال روایاتی از پیامبر می‌رود و از آن توشه‌ها برمی‌گیرد. به ‌عنوان نمونه برای ارائه پیام صلح و بشردوستی، فرمایش ارزنده پیامبر را این‌گونه به شعر درمی‌آورد:«بنی‌آدم اعضای یک‌ پیکرندکه در آفرینش ز یک گوهرندچو عضوی به درد آورد روزگاردگر عضوها را نماند قرار»ادب و محبت سعدی نه‌تنها نسبت به نبی مکرم اسلام(صلي الله عليه و آله) که این احترام و ارادت نسبت به خاندان طاهرین پیامبر به چشم می‌خورد:«خدایا به حق بنی ‌فاطمهکه بر قول ایمان کنم خاتمهاگر دعوتم رد کنی یا قبول من و دست و دامان آل‌ رسول»شیفتگی و دل‌شدگی سعدی چنان است که در عالم عشق‌ورزی، عشق محمد و آل محمد را کافی و تمام می‌داند: «سعدی اگر عاشقی کنی و جوانیعشق محمد بس است و آل‌ محمد»سعدی و نکوهش مردم‌آزاری و ظلمشاعران ایرانی همواره بر انسان‌دوستی تأکید و اصرار کرده‌اند. سعدی از جمله شاعران دین‌دار و فرهیخته‌ای است که پیام ظلم‌ستیزی و محبت‌رسانی را در عالم انسانیت منتشر کرده است.در حکایت دوم از باب سوم گلستان می‌گوید:«کجا خود شکر این نعمت گزارمکه زور مردم‌آزاری ندارم»در بوستان نیز چنین از مردم‌آزاری، بیزاری می‌جوید: «مردم‌آزاری در چاه افتاد. فریاد برآورد و کمک‌ خواست. یکی بر سرش سنگی کوفت و گفت: تو هرگز رسیدی به فریاد کسکه می‌خواهی امروز فریادرس» از دیدگاه سعدی آزار رساندن به دیگران برای سودبخشی به خویش کاملاً مردود است. او می‌گوید هما به این دلیل پرنده فرخنده‌ای است که هیچ‌ مرغ دیگری را به جهت غذای خود نمی‌کشد:«همای بر همه مرغان از آن شرف داردکه استخوان خورد و جانور نیازارد»آزار نرساندن به خلق لازمه انسانیت است. سعدی در مذمت مردم‌آزاری می‌گوید: «دل زیر دستان نباید شکستمبادا که روزی شوی زیردست»یا: «مزن بر سر ناتوان دست زورکه روزی به پایش درافتی چو مور»روح سعدی بیزار از ستم و سرشار از محبت است به‌گونه‌ای که این‌ احساسات، تار و پود آثارش را تشکیل می‌دهند. در همه‌ جا زمزمه عواطف نوع‌دوستانه‌اش به‌گوش می‌رسد. همه‌ جا صحبت از ترحم می‌کند، اما او شاعر فهیم و واقع‌نگری است که موقعیت‌ها و شرایط را هم در نظر دارد. از این ‌رو می‌گوید:«ترحم بر پلنگ تیز دندانستمکاری بود بر گوسفندان»سعدی و عشقسعدی در غزل، بیشتر عاشق است تا عارف و نصیحت‌گر. سعدی از شاعران انگشت‌شماری است که غزل‌های عاشقانه او اغلب از مطلع تا به مقطع عاشقانه می‌ماند و برخلاف حافظ به موضوع‌های دیگر نمی‌پردازد. سعدی از شیوه عشق‌بازی سخت آگاه است:«که سعدی راه و رسم عشق‌بازیچنان داند که در بغداد تازی»در نظر سعدی عشق شرف آدمی است. به همین خاطر با وجودی که در یکی از خونبارترین روزگاران تاریخ جهان، زندگی کرد، اما عشق را فراموش نکرد و زیباترین نغمه‌های عاشقانه جهان را در زبان فارسی به‌ وجود آورد.محمدعلی فروغی پس از بیان ویژگی‌های ممتاز سعدی، این‌چنین به‌ شرح دل‌سوختگی این شاعر می‌پردازد: «همه مزایا که برای سعدی برشمردیم اگر در یک کفه ترازو بگذارند، کفه دیگر که با او برابری می‌کند، جنبه عاشقی اوست. وجود سعدی را از عشق و محبت سرشته‌اند. همه مطالب را به بهترین وجه ادا می‌کند، اما چون به عشق می‌رسد، شور دیگر درمی‌یابد. هیچ‌ کس عالم عشق‌ را نه ‌مانند سعدی درک کرده و نه به بیان آورده است. عشق او بازیچه هوا و هوس نیست. امری بسیار جدی است. عشق پاک و عشق تمامی است که برای مطلوب از وجود می‌گذرد و خود را برای او می‌خواهد نه او را برای خود. عشق او از مخلوق آغاز می‌شود، اما سرانجام به خالق می‌رسد و از این‌ روست که می‌گوید:«عشق را آغاز هست انجام نیست»...هرکس با سعدی مأنوس می‌شود ناچار به محبت او می‌گراید.

 


 




شعري زيبا از سعدي
 
 



ای یار جفا کرده ی پیوند بریده!

این بود وفا داری و عهد تو ندیده

در کوی تو معروفم و از روی تو محروم

گرگ دهن آلوده ی یوسف ندریده

ما هیچ ندیدیم و همه شهر بگفتند

افسانه ی مجنون به لیلی نرسیده

در خواب گزیده لب شیرین گلندام

از خواب نباشد مگر انگشت گزیده

بس در طلبت کوشش بی فایده کردیم

چون طفل دوان در پی گنجشک پریده

مرغ دل صاحبنظران صید نکردی

الا به کمان مهره ی ابروی خمیده

میل ات به چه ماند؟ به خرامیدن طاووس

غمزت به نگه کردن آهوی رمیده

گر پای به در می نهم از نقطه ی شیراز

ره نیست تو پیرامن من حلقه کشیده

با دست بلورین تو پنجه نتوان کرد

رفتیم دعا گفته و دشنام شنیده

روی تو مبیناد دگر دیده ی سعدی

گر دیده به کس باز کند روی تو دیده…

:: موضوعات مرتبط: زندگی نامه ها , ,



زندگی نامه ی بيل گيتس
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1840
نویسنده : مدیر وبسایت

 

بیل گیتس
زادروز ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵
سیاتل، واشنگتن
محل زندگی مدینا، واشینگتن، ایالات متحده آمریکا
ملیت آمریکایی
پیشه رئیس مایکروسافت (غیر اجرایی)، همکاری چرخی بنیاد بیل و ملیندا گیتس، مدیر برکشایر هاتاوی، مدیر ارشد اجرایی شرکت سرمایه گذاری آبشار
همسر ملیندا گیتس
فرزندان ۳
والدین ویلیام اچ گیتس
مری ماکسول گیتس
 

ليام هنري گيتس" سوم مشهور به "بيل گيتس" (Bill Gates)، در 28 اکتبر سال 1955 در يک خانواده ي متوسط در شهر "سياتل" آمريکا به دنيا آمد. پدر بيل، "ويليام هنري گيتس دوم"، وکيل دادگستري و يکي از سرشناسان شهر "سياتل" است. مادر او آموزگار مدرسه و يکي از اعضاي "هيئت مديره" (United Way International) بود که در امور خيريه نيز فعاليت داشت. بيل گيتس در اين خانواده و در کنار دو خواهر خود رشد کرد. بيل در کودکي بيشتر وقت خود را در کنار مادربزرگ سپري كرد و از او تاثير بسيار گرفت. وي از همان دوران کودکي، روحيه ي رقابت طلبي خود را نشان داد و تلاش مي كرد تا در هر زمينه اي از دوستان خود پيش باشد.
گيتس تحصيلات ابتدايي خود را در مدرسه ي ""Lakeside پشت سر گذاشت. در آغاز يکي از سالهاي تحصيلي، مسئولان مدرسه ي "Lakeside" تصميم گرفتند با کمک خانواده ي دانش آموزان، يک سري کامپيوتر اجاره کنند و در اختيار دانش آموزان قرار بدهند. در اين دوران، بيل گيتس با کامپيوتر آشنا شد و به سرعت، در بهره گيري از آن مهارت کسب نمود. وي نخستين نرم افزار خود را که يک بازي ساده بود در سن سيزده سالگي نوشت.
گيتس به همراه دوست خود "پل آلن" (Paul Allen ) که دو سال از او بزرگتر بود و در زمينه ي سخت افزار کامپيوتر هم مهارت داشت، بيشتر وقت خود را سرگرم برنامه نويسي در اتاق کامپيوتر ""Lakeside بود.
گيتس در سال 1973 وارد دانشگاه "هاروارد" شد و در آنجا با "استيو بالمر" (Steve Ballmer) که اكنون، رئيس بخش اداري مايکروسافت است آشنا شد. گيتس زماني که در "هاروارد" بود يک نسخه از زبان BASIC را براي کامپيوتر MITS Altair طراحي کرد.
بيل گيتس در سال 1975 به همراه دوست دوران کودکي خود "پل آلن"، شرکت کوچکي با نام "مايكروسافت" (Microsoft) با شعار "در هر خانه يک کامپيوتر" بنا نهاد. مايکروسافت، انواع زبانهاي برنامه نويسي را براي کامپيوترهاي گوناگون توليد مي کرد. در آن زمان، مايکروسافت تنها چهل کارمند داشت که شبانه روز به شدت کار مي کردند و کل فروش آن تنها  4/2 ميليون دلار در سال بود.
در سال 1980، شرکت IBM براي اينکه از بازار کامپيوترهاي شخصي باز نماند، کامپيوتر خود را - که PC نام گرفت و کامپيوترهاي امروزي نيز مبتني بر آن هستند - ساخت و وارد بازار كرد. اين شركت تصميم گرفت کار نرم افزار آن را به عهده ي شرکت ديگري بگذارد؛ اين بود که شاهين خوشبختي بر دوش مايکروسافت نشست و IBM، قراردادي با شرکت کوچک مايکروسافت بست تا نرم افزارهاي سازگار با کامپيوترهاي شخصي IBM توليد کند.
کامپيوتر هاي جديد IBM از پردازنده هاي شانزده بيتي 8088 شرکت "اينتل" استفاده مي کرد. بنابراين، مايکروسافت براي فروش زبانهاي برنامه سازي خود به يک سيستم عامل شانزده بيتي نياز داشت. در آن زمان، شخصي به نام "تيم پاترسون" كه در کارگاه خانه ي خود يک کامپيوتر شانزده بيتي کوچک ساخته بود، براي آن يک سيستم عامل ساده شانزده بيتي نوشت و نام DOS 86 را براي آن برگزيد. بيل گيتس تمامي حقوق سيستم عامل DOS 86 را به بهاي هفتاد و پنج هزار دلار به دست آورد. بيل گيتس و پل آلن، سيستم DOS 86 را متناسب با کامپيوتر هاي شخصي IBM تغيير دادند و با افزودن امکانات بيشتر، از آن يک سيستم عامل قوي شانزده بيتي ساختند. مايکروسافت، اين سيستم عامل را MS-DOS ناميد. سيستم هاي MS-DOS بر روي کامپيوترهاي شخصي IBM جاي گرفتند و IBM، درصدي از فروش کامپيوترهاي PC خود را براي بهره گيري از MS-DOS به مايکروسافت مي پرداخت. به تدريج امپراتوري بيل گيتس بر روي سيستم MS-DOS بنيان نهاده شد. از آن پس، مايکروسافت با توليد سيستم عامل گرافيکي Windows و دستاوردهاي موفق ديگر، گامهاي بزرگتري به سوي موفقيت برداشت.
بنابر آخرين آمار، بيش از 95 درصد از دارندگان کامپيوترهاي شخصي در سراسر جهان از دستاوردهاي گوناگون مايکروسافت استفاده مي کنند.
يکي از دلايل موفقيت "مايکروسافت" به گفته ي خود گيتس، به خدمت گرفتن افراد باهوش در اين شرکت است.
هم اكنون بيل گيتس با دارايي بيش از پنجاه ميليارد دلار، ثروتمندترين مرد دنيا شناخته شده است. وي زماني که تنها نوزده سال داشت، مايکروسافت را مديريت مي کرد. او به قدري سخت كوش بود که حتي گاهي چند روز محل کارش را ترک نمي کرد و به همراه کارمندان خود، به سختي، سرگرم انجام پروژه هاي گوناگون و سفارش مشتريان بود.
گيتس در سال 1994 با "مليندا فرنج گيتس" ازدواج کرد که نتيجه ي آن يک دختر (متولد سال 1996) و يک پسر (متولد سال 1999) بوده است.
وي در سال 2000 از سِمَت مدير عاملي كناره گرفت و "بالمر" را جايگزين خود كرد. پس از آن، به ادامه ي راه مادر پرداخت (بنا نهادن بنياد خيريه) و با بيست و نه ميليارد دلار سرمايه، بنياد خيريه ي "بيل و مليندا" را بنا نهاد.
او در سال 2006 بيان داشت كه از جولاي 2008، كار در مايكروسافت را رها مي‌كند، اما به دليل علاقه ي زياد، در كارهاي برنامه‌نويسي به مايكروسافت كمك خواهد كرد. هم اکنون بيل گيتس به همراه همسر و فرزندان خود در شهر "سياتل" ساکن است.
تا به امروز، مايکروسافت با بيش از چهل هزار کارمند در شصت کشور جهان و با درآمد خالص 25.3 ميليارد دلار در پايان سال مالي 2001، از جمله موفق ترين شرکتهاي ايالات متحده ي امريکا و يکي از راهبران صنعت کامپيوتر بوده است.
 
برگرفته از:


http://www.smeir.ir
http://www.bazyab.ir

ویلیام هنری گیتس سوم (به انگلیسی: William Henry Gates III)‏ سرشناس به بیل گیتس در ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ میلادی در سیاتل، مرکز ایالت واشنگتن آمریکا زاده شد. او و پل آلن شرکت مایکروسافت را پایه ریزی نمودند. گیتس به‌عنوان مدیر عامل و مدیر معماری نرم‌افزار در شرکت مایکروسافت فعّالیّت کرده‌است و هم اکنون رئیس هیئت مدیره ی این شرکت است و دارای بیشترین سهام (معادل ۸٪) می‌باشد.

بر پایهٔ مجلّه فوربس بیل گیتس در سال ۲۰۰۸ میلادی، سومین مرد ثروتمند جهان پس از وارن بافت سرمایه‌دار آمریکایی و کارلوس اسلیم بازرگان مکزیکی است.[۱] وی تا پیش از این بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۷ میلادی ثروتمندترین مرد جهان بود و دارایی‌های او معادل ۶۵ میلیارد دلار برآورد شده بود. در مجموع، ثروت خانواده گیتس بعد از خانواده وال مارت و بنیانگذارش در رتبه دوم قرار دارد. در ژانویه ۲۰۰۷ مجله فورچون اعلام کرد که ثروت کارلوس اسلیم، میلیاردر مکزیکی، از ثروت بیل گیتس پیشی گرفته بوده است.

بیل گیتس در دنیا به‌عنوان بنیان‌گذار تحول در رایانه‌های شخصی بسیار مشهور است. نحوه تجارت بیل گیتس به دلیل اینکه قدرت رقابت را از رقیبان سلب کرده‌است همواره مورد انتقاد بوده‌است و در زمان هایی نیز از او به این دلیل شکایت شده‌است. گیتس همواره تلاشهای خیرخواهانه متعددی را نیز تعقیب کرده‌است و در این راستا بنیاد بیل و ملیندا گیتس را در سال ۲۰۰۰ تأسیس کرده‌است.

زندگی‌نامه

بیل گیتس در ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵ متولد شد و در کنار دو خواهرش در سیاتل رشد کرد. گیتس در خانواده‌ای به دنیا آمد که از تاریخی غنی در تجارت و سیاست و خدمات اجتماعی سرشار بود. پدرش ویلیام هنری گیتس دوم وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل بود و مادر او آموزگار مدرسه و یکی از اعضای هیأت مدیرهٔ (United Way International) بود که در امور خیره نیز فعالیت داشت.

گیتس در مدرسهٔ شروع به تحصیل کرد. سپس به علاقه خود به نرم‌افزار پی برد و برنامه‌نویسی را در سن ۱۳ سالگی شروع کرد.

در همین جا بود که هستهٔ اولیهٔ مایکروسافت شکل گرفت.در بهار سال ۱۹۶۸ میلادی مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیده‌ای جدید که به تازگی در دنیا شکل گرفته‌بود یعنی کامپیوتر آشنا کند.کامپیوترها هنوز بزرگ‌تر و گران‌تر از آن بودند که مدرسه بتواند خریداری کند. به همین منظور مدرسه صندوقی را برپا کرد و اعلام کرد که برای اجارهٔ یک سال کامپیوتر PDP-10 ساخت شرکت DEC، کمک کنید. پول زیادی بیشتر از هزینهٔ اجاره یک سال جمع‌شد. اما مدرسه، جذابیت این غول الکترونیکی را برای شاگردان دست کم گرفته بود.این شاگردان، بیل گیتس، پل آلن که دو سال از گیتس بزرگ‌تر بود و چند تای دیگر از دوستان بودند که همگی در حال حاضر از برنامه‌نویسان ارشد مایکروسافت هستند.

در سال ۱۹۷۳ گیتس وارد دانشگاه هاروارد شد و با استیو بالمر مدیر اجرایی حال حاضر مایکروسافت آشناشد. در هاروارد گیتس نسخه‌ای از زبان برنامه‌نویسی بیسیک را برای اولین

در سال دوم دانشگاه را رهاکرد تا تمام انرژی خود را صرف مایکروسافت کند. شرکتی که او در سال ۱۹۷۵ با دوست دوران کودکی خود پل آلن آغاز کرده‌بود بر این باور استوار بود که کامپیوتر به وسیله‌ای ارزشمند بر روی هر میزی و در هر خانه‌ای تبدیل خواهد شد. آنها شروع به ساخت نرم‌افزار برای کامپیوترهای خانگی کردند. افق دید گیتس برای محاسبات شخصی محور موفقیت‌های شرکت مایکروسافت شد.

با مدیریت بیل گیتس، مأموریت گیتس برای گسترش نرم‌افزار و آسان‌تر شدن آن و کم هزینه‌تر و دلپذیر شدن آن برای استفاده کنندگان کامپیوتر به پیشرفت خود ادامه داد. کمپانی به اهداف بلند مدت می‌اندیشید و در سال ۲۰۰۵ در آمدی نزدیک به ۶.۲ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کرده‌است.

در سال ۱۹۹۹، گیتس کتاب «Business @ the Speed of Thought» را نوشت، کتابی که نشان می‌دهد کامپیوتر چگونه می‌تواند در تجارت و کسب و کار مشکلات کاربران را حل کند. این کتاب به ۲۵ زبان ترجمه شده‌است و در بیش از ۶۰ کشور موجود می‌باشد. این کتاب در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌ها در روزنامهٔ نیویورک تایمز، یو اس ای تودی، وال استریت ژورنال و فروشگاه اینترنتی آمازون قرارگرفت. کتاب پیشین گیتس به نام «The Road Ahead» که در سال ۱۹۹۵ مننتشر شده بود برای ۷ هفته متوالی حائز رتبهٔ اول در روزنامه نیویورک تایمز شد.

بیل گیتس در ژانویه ۱۹۹۴ میلادی با خانم ملیندا فرنچ از کارمندان مایکروسافت ازدواج کرد. ملیندا اهل دالاس در ایالت تگزاس آمریکا است. این زوج دارای سه فرزند به نامهای جنیفر کاترین گیتس (۱۹۹۶ میلادی)، روری جان گیتس (۱۹۹۹ میلادی) و فوب ادل گیتس (۲۰۰۲ میلادی) هستند.

یکی از مدرن‌ترین و گران‌ترین خانه‌های جهان بوده که در کنار تپه می‌باشد و منظره‌ای رو به در مدینا واقع در واشنگتن دارد. بر طبق برآورد مجموعه خانه و زمینش معادل ۱۲۵ میلیون دلار ارزش دارد و مالیات آن در حدود ۱ میلیون دلار در سال می‌باشد. همچنین در بین دارایی‌های بیل گیتس، مجموعه‌ای از نوشته‌های لئوناردو داوینچی موجود می‌باشد که او در سال ۲۰۰۴ به مبلغ ۳۰.۸ میلیون دلار در یک حراجی خریداری کرده‌است.

آدرس ایمیل بیل گیتس بطور گسترده‌ای در دنیا پخش شده‌است و در حدود ۴ میلیون ایمیل در سال ۲۰۰۴ دریافت کرده‌است که بیشتر آنها اسپم می‌باشند. به گفته او در بین ایمیلهای دریافتی تعداد زیادی مربوط به پیشنهادهایی برای پولدار شدن می‌باشد که اگر آزاردهنده نباشند حداقل خنده‌دار است.

بنیاد بیل و ملیندا گیتس

 
بیل گیتس و همسرش ملیندا گیتس در ژوئن سال ۲۰۰۹ میلادی

گیتس تمام منافع حاصل از دو کتاب خود را به موسسات غیر انتفاعی که استفاده از تکنولوژی در آموزش و افزایش مهارت‌ها را حمایت می‌کردند اختصاص داده‌است. بشر دوستی در نزد گیتس از اهمیت بالایی برخوردار است. او و همسرش ملیندا، موسسه خیریه‌ای را با سرمایه ۲۸.۸ میلیارد دلار ایجاد کردند تا فعالیتهای بشردوستانه را در زمینه‌های بهداشت جهانی و آموزش حمایت کنند با این امید که در قرن بیست و یکم تمام مردم دنیا به آموزش و بهداشت دسترسی داشته باشند. این موسسه مبلغ ۳.۶ میلیارد دلار به ، ۲ میلیارد دلار به توسعه آموزش درمناطقی که سطح درآمد مردم پایین می‌باشد اهدا کرده است که در آمریکا و کانادا به صورت اهدا کامپیوتر و دسترسی به اینترنت برای همگان در کتابخانه‌های عمومی بوده است.

مایکروسافت

نوشتار اصلی: مایکروسافت

شرکت مایکروسافت درآمدی معادل ۳۹.۷۹ میلیارد دلار در پایان سال مالی ۲۰۰۵ داشته‌است و در حدود ۶۱ هزار نفر کارمند در بیشتر از ۱۰۲ کشور جهان دارد. در پانزدهم جون سال ۲۰۰۶ شرکت مایکروسافت اعلام کرد که در ماه ژوئیه ۲۰۰۸ بیل گیتس از کار روزمره شرکت به منظور صرف زمان بیشتر در کار سلامت جهانی و آموزش در بنیاد بیل و ملیندا گیتس کنار خواهد رفت. بعد از ماه ژوئیه ۲۰۰۸ بیل دوباره به‌عنوان مدیر شرکت مایکروسافت و مشاور پروژه‌های توسعه کلیدی مایکروسافت باز خواهد گشت. دو سال فرصت لازم برای جابجایی تضمینی بر جابجایی آرام و با برنامه‌ای در وظایف روزانه بیل گیتس خواهد بود.در ماه جون ۲۰۰۶، ری اوزی در شغل سابق گیتس به‌عنوان مدیر طراح نرم‌افزار برگزیده شد و در کنار گیتس مشغول به کار در زمینه معماری تکنیکی و مسئول محصولات حذف شده شد. کرگ موندی به‌عنوان مدیر تحقیقات و مسئول برنامه ریزی در شرکت مایکروسافت برگزیده شد و در کنار بیل گیتس کار می‌کند .

مقاله در ترکیبیات

بیل گیتس در ترکیبیات و علوم کامپیوتر نظری کار کرده است و چنانچه در ریاضیات بود ممکن بود محقق سرشناسی در ترکیبیات و علوم کامپیوتر نظری شود. به گفتهٔ لایوش (Lajos) مقاله زیر نوشته منسوب به بیل گیتس است که در آن نا مساوی ای اثبات شده و هنوز تنها کار در آن زمینه (برای مرتب سازی پنکیک [۱] ) است. بیل گیتس و پاپادیمیتریو کران‌های بالا و پایین مورد نظر را در حدی بهبود بخشیده اند که در حال حاضر همبهترین کران‌ها هستند : (منبع: خبرنامهٔ مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات شمارهٔ 41


:: موضوعات مرتبط: علمی , زندگی نامه ها , ,



گران ترین ماشین دنیا
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 2312
نویسنده : مدیر وبسایت

گران ترین خودرو جهان! + عکس

گران ترین خودروی دنیا با قیمت ۲ میلیون پوند در برتیانیا. در ساخت قطعات این خودرو از پلاتینیوم و طلا استفاده شده است


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



ادم کش زنجیره ای
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1773
نویسنده : مدیر وبسایت

قاتل زنجیره‌ای آمریکایی اهل شیکاگو اچ.اچ. هلمز که به ۲۷ قتل اعتراف کرد.

دم‌کشی زنجیره‌ای یا قتل‌های سریالی به گونه‌ای آدم‌کشی گفته می‌شود که در آن فرد قاتل عمدتاً به دلیل بیماری‌های روانی اقدام به کشتن عمدی بیش از یک نفر در زمان‌ها و شرایط مختلف می‌کند. قاتل زنجیره‌ای معمولاً افراد مورد نظر خود را تعقیب می‌کند و در فرصت مناسب آن‌ها را به قتل می‌رساند. الگو و نحوه ارتکاب قتل‌ها مشابه یکدیگر و قربانیان معمولاً دارای نقاط مشترک مانند شغل، نژاد، ویژگی‌های ظاهری، جنسیت و یا گروه سنی خاص می‌باشند. در نحوه انجام این نوع قتل‌ها غالباً مسایل و تمایلات جنسی خودنمایی می‌کنند.

قاتل زنجیره‌ای

قاتل زنجیره‌ای یا سریالی فردی است که به تنهایی سه و یا بیشتر از سه نفر را در طی یک دوره زمانی (بیشتر از یک ماه) با فواصل زمانی و تحت تاثیر انگیزه‌های روانی به قتل برساند. بعضی از منابع این بخش از تعریف «سه و یا بیشتر از سه نفر» را قبول ندارند و تعریف دیگری ارائه می‌کنند: تعداد دو و یا بیشتر از دو قتل که معمولاً و نه همیشه توسط یک نفر به تنهایی و به صورت مجزا واقع شده باشند.

مفهوم و اصطلاح قاتل سریالی در دهه ۱۹۷۰ توسط یکی از ماموران ویژه پلیس فدرال امریکا به نام رابرت رسلر به کار گرفته می‌شد و رواج پیدا کرد. قاتلان سریالی را نباید با آدمکشهایی که افراد زیادی را به صورت دسته جمعی در یک مکان از بین می‌برند و یا آنهایی که در یک زمان محدود و کوتاه در دو یا چند مکان مختلف دست به قتل می‌زنند اشتباه گرفت.

پلیس فدرال آمریکا انگیزه قاتلان سریالی را خشونت، هیجان و برانگیختگی، مسایل مالی وجلب توجه دیگران می‌داند.

ویژگی‌های قاتلان سریالی

- ۹۰ درصد این قاتلان مردان هستند.

- بهره هوشی نرمال و پایین تر. براساس نتایج بدست آمده از مطالعه بر روی ۱۷۴ نفر از این افراد میانگین بهره هوشی ۹۳ گزارش شده‌است.

- اغلب این افراد نمی‌توانند شغل خود را حفظ کنند و تمایل به مشاغل سطح پایین و کم درآمد دارند.

- دوران کودکیشان در خانواده‌های فاقد پدر و تحت سلطه مادران سخت گیر سپری می‌شود.

- تنفر شدیدی از والدین خود دارند.

- اعضای خانواده دارای سوابق کیفری، بیماری‌های روانی و یااعتیاد به الکل می‌باشند.

- غالباً از سوی یکی از افراد خانواده مورد آزار و اذیت جنسی، فیزیکی و یا عاطفی قرار می‌گیرند.

- تعداد موارد اقدام به خودکشی در بین این افراد بالاست.

- در سنین نوجوانی وجوانی علاقه بسیار زیادی به پورنوگرافی با موضوعات فتیشیسم، نظربازی و سادومازوخیسم از خود نشان می‌دهند.

- این افراد در دوران کودکی مرتکب سه مورد از رفتارهای پرخطر که به گفته روانشناسان بیانگر خوی ضد اجتماعی فرد است، می‌شوند. این رفتارها شامل آتش زدن اشیا و امکان، کشتن و آزار حیوانات کوچک و شب ادراری حتی در سنین بعد از ۱۲ سالگی(در این مورد بین روانشناسان اختلاف رای وجود دارد زیرا بسیاری شب ادراری را بیانگر بیماری و یا اختلال روانی نمی‌دانند).

اینها مهمترین و تنها بخشی از ویژگیهای ذکر شده برای این افراد است. در این میان موارد استثنایی بسیاری هم دیده شده‌است که فاقد هیچ یک از این ویژگی‌ها نبودند. به طور مثال هارولد شیپمن یکی از معروفترین قاتلان سریالی تاریخ یک پزشک بسیار موفق بود. و یا دنیس نیلسون یک سرباز سابق ارتش فاقد هرگونه سابقه کیفری در زمان دستگیری، وی عضو اتحادیه صنفی کارگران و سابقه انجام اعمال بشر دوستانه را دارا بود. ولادو تانسکی یک روزنامه نگار و یک گزارشگر بخش حوادث و جرم جراید بود.

نکته قابل تامل این است که دربعضی موارد فرد قاتل به صورت آگاهانه پاره‌ای از رفتارها و خصوصیات شخصیتی خود را مخفی نگاه می‌دارد، که این امر به اوکمک می‌کند که خود را در جامعه به عنوان یک فرد عادی با خصوصیات طبیعی معرفی کند.

کودکی و دوران رشد

افراد در دوران کودکی و در سنین رشد تعاملات و رفتارهای اجتماعی را در خانواده می‌آموزند. در این زمان اگر کودک در محیط خانواده و از سوی افراد خانواده مورد بی مهری و بی اعتنایی قرار گیرد و یا طرد شود این روند اجتماعی شدن دچار اختلال می‌گردد. در مطالعه‌ای که در سال ۱۹۹۰ توسط دو محقق به نام‌های ویلسون و سیمن صورت گرفت مشخص شد تقریباً تمامی قاتلان سریالی مورد مطالعه در دوران کودکی خود با نوعی از مشکلات محیطی نظیر خانواده‌های فروپاشیده و و فاقد انسجام روبرو بوده‌اند. بر طبق این تحقیقات همه این افراد در خانواده‌هایی بزرگ شده بودند که طلاق، جدایی و یا فقدان یکی از والدین در آنها اتفاق افتاده بود. در این خانواده‌ها کودک از کانون توجه خارج می‌گردد. در نتیجه کودک اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد و خود را ناتوان از تغییر شرایط می‌بیند، پس دنیایی خیالی برای خود می‌سازد و بدان پناه می‌برد. این دنیای خیالی همان آرمان شهری است که کودک در واقعیت بدان احتیاج داشته و کم کم جای دنیای واقعی را می‌گیرد. او در این دنیا هر چه می‌خواهد می‌کند، هدف فقط برآوردن و ارضای امیال اوست و دیگران در این دنیا ارزش و جایگاهی ندارند. بر طبق نظر گاریسون (۱۹۹۶)احساسات و خوی اجتماعی در این دنیای وهمی و خیالی فرد-محور رشد می‌یابد و سیر طبیعی نهادینه شدن و شکل گیری مفاهیمی مانند خوب و بد و نوع دوستی دچار نقصان می‌شوند و این آغاز شکل گیری شخصیت جامعه ستیز و ضداجتماعی فرد است. در نهایت مرزهای دنیای واقعی و خیالی کم کم از بین رفته و احساساتی مانند سلطه گری، زورگویی، برتری جویی جنسی و خشونت تقویت می‌گردد، که در آینده زمینه‌های ارتکاب جرم و جنایت توسط فرد را مهیا می‌سازد.

جستارهای وابسته


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



مثلث اژدها
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1677
نویسنده : مدیر وبسایت

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



دیوارچین
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1580
نویسنده : مدیر وبسایت

اطلاعات اثر
کشور چین
نوع فرهنگی
معیار ثبت i, ii, iii, iv, vi
شمارهٔ ثبت ۴۳۸
منطقه آسیا و اقیانوس آرام
تاریخچه
تاریخچهٔ ثبت ۱۹۸۷ (جلسه ۱۱ام) ( نامشخص)

وار چین (به چینی: 中国的长城)‏ طولانی‌ترین و بزرگترین سازه مهندسی تدافعی نظامی از لحاظ زمان ساخت در جهان است. این دیوار در چین ۷۰۰۰ کیلومتر امتداد یافته‌است. این اثر در سال ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

تاریخچه

تاریخ ساخت دیوار چین به قبل از میلاد باز می‌گردد. حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت‌های شمالی، برجهای آتش برای خبر رسانی و یا قلعه‌های مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد. در دوره حکمرانی سلسله‌های بهار و پاییز و کشورهای جنگجو، میان دوک‌ها جنگ بر پا شد و کشورها با استفاده از کوه‌های مرزی به ساخت دیوار پرداختند تا سال ۲۲۱ قبل از میلاد، امپراتور چین شی هوان پس از به وحدت رساندن چین، دیوارهای دوک‌ها را به هم متصل کرد که به صورت دیوار بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوه‌ها در آمد. او می‌خواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند.

در این زمان طول دیوار چین به ۵۰۰۰ کیلومتر می‌رسید. در سلسله خان پس از سلسله چین طول دیوار به ۱۰ هزار کیلومتر رسید. در تاریخ دو هزار و اندی ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند. تا اینکه طول دیوار به ۵۰ هزار کیلومتر رسید. این میزان معادل گردش به دور کره زمین است.

 
تصویری از دیوار چین در سال ۱۹۰۷ (میلادی)

دیواری که امروزه قابل مشاهده است، دیوار متعلق به سلسله مینگ (۱۳۶۸ – ۱۶۴۴ میلادی) است از غرب به دروازه «جایو گوان» در استان گانسو چین و از شرق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین منتهی می‌شود و درمیان آن ۹ استان، شهر و ناحیه خود مختار به طول ۷۳۰۰ کیلومتر وجود دارد و مردم آنرا دیوار طولانی می‌نامند.

دیوار چین به عنوان پروژه تدافعی بر روی کوه‌ها ساخته می‌شد از بیابان‌ها مراتع و لجنزارها عبور می‌کرد. کارگران طبق عوارض زمینی، ساختار متفاوتی برای ایجاد دیوار در نظر گرفتند که درایت و عقل نیاکان چین را نشان می‌دهد. دیوار بر مسیر کوه‌های پر فراز و نشیب امتداد یافته‌است. در بیرون دیوار پرتگاه‌های بلند دیده می‌شود. در واقع کوه و دیوار به یکدیگر پیوند خورده‌اند. لذا دشمن به هیچ وجه قادر به نفوذ به این دیوار نبود. دیوار چین معمولاً با آجرهای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط ان خاک و خرده سنگ ریخته شده و ارتفاع ان ۱۰ متر است در پهنای دیوار برای عبور چهار اسب کافی است و در یک ردیف عرض آن ۴-۵ متر است تا در زمان انتقال غلات و سلاحها مشکلی ایجاد نشود. طرف درونی دیوار، نرده سنگی و در وجود دارد که به آسانی حرکت می‌کند. در فاصله معیینی سکوی دیواری و یا برج آتش برای خبررسانی ساخته شده‌است. سکوی دیواری برای ذخیره سلاحها و غلات و استراحت سربازان است و در جنگ مخفیگاه بوده‌است. هنگامی که دشمن دست به حمله می‌زد برج‌های آتش روشن می‌کردند و سراسر کشور از حمله آگاه می‌شدند. اکنون مقاومت دیوار چین به عنوان یک مانع نظامی از بین رفته‌است. اما زیبایی معماری مخصوص آن دیدنی است. زیبایی دیوار چین پر ابهت، و باعظمت است. از دور دیواری بلند و پر پیچ و خم بر روی کوه‌ها همانند اژدهایی در حال حرکت به چشم می‌خورد و صحنه‌ای شکوهمند ایجاد شده‌است. از نزدیک، دروازه‌های پر ابهت، دیوارها، سکوهای دیوار ی، برج‌های دیده بانی، برج‌های آتش هماهنگ با عوارض زمینی آکنده از دلربایی هنری است. دیوار چین دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی و ارزش دیدنی است. چینی‌ها می‌گویند «کسی که به دیوار چین صعود نکرده باشد، قهرمان نیست».

گردشگری

گردشگران چینی و خارجی از پیمودن دیوار احساس افتخار می‌کنند. حتی سران بسیاری کشورهای خارجی نیز فرصت دیدار از این اثر بزرگ را از دست نمی‌دهند.

برخی از بخش‌های دیوار چین بخوبی حفظ شده‌است از جمله دیوار «بادلینگ» در نزدیکی بیجنیگ دیوار «سی ما تای»، دیوار «موتیان یو»، دروازه‌شان حای گوان در انتهای شرقی دیوار چین است که نخستین دروازه چین نامیده می‌شود و دروازه «جایوگوان» در انتهای غرب در گان سو، این بخش‌ها همچنین از مکان‌های بسیار مشهور و دیدنی دیوار است و گردشگران زیادی در تمام سال از آنها بازدید می‌کنند.

دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیونها چینی در دوره باستان چین است. این اثر پس ازهزاران سال از بین نرفته و دارای دلربایی فناناپذیر و سمبل روحیه ملیت چین است. سال ۱۹۸۷ میلادی دیوار چین به عنوان «سمبل ملیت چین» در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

تصورات اشتباه

 
یک تصویر ماهواره‌ای از یک قسمت از دیوار چین، که به صورت قطری از پایین سمت چپ به بالا سمت راست کشیده شده‌است (با رودخانه‌ای که از بالا سمت چپ به پایین سمت راست کشیده شده اشتباه نشود. (ناحیه ثبت شده ۱۲×۱۲ کیلومتر است)

این ادعا که این دیوار تنها پدیده انسانی است که از فضا قابل رویت می‌باشد، بارها تکذیب شده‌است ولی هنوز در باور عوام جا دارد. در واقع بسیاری از پدیده های انسان‌ساز، به خصوص در نور شب از فضا قابل رویت هستند اما تشخیص دیوار چین با چشم غیر مسلح از هر نقطه‌ای در مدار زمین کاملاً غیرممکن است.

هیچ‌کدام از فضانوردان آپولو این ادعا را مطرح نکرده‌اند و حتی فضانوردانی که در مدار زمین می‌چرخند نیز به سختی می‌توانند چنین ادعایی مطرح سازند. گفته می‌شود که این تصور چند دهه قبل از اولین فرود بر سطح ماه توسط مطرح گردیده‌است. از یکی از فضانوردان نقل شده‌است که "دیوار چین از ارتفاع حدود ۱۸۰ مایلی ناپدید می‌شود."


:: موضوعات مرتبط:
علمی , ,



بهلول دانا
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1471
نویسنده : مدیر وبسایت

 

آورده‌اند که شیخ جنید بغداد به عزم سیر از شهر بغداد بیرون رفت و مریدان از عقب او شیخ احوال بهلول را پرسید. گفتند او مردی دیوانه است. گفت او را طلب کنید که مرا با او کار است. پس تفحص کردند و او را در صحرایی یافتند. شیخ پیش او رفت و در مقام حیرت مانده سلام کرد. بهلول جواب سلام او را داده پرسید چه کسی (هستی)؟ عرض کرد منم شیخ جنید بغدادی. فرمود تویی شیخ بغداد که مردم را ارشاد می‌کنی؟ عرض کرد آری.. بهلول فرمود طعام چگونه میخوری؟ عرض کرد اول «بسم‌الله» می‌گویم و از پیش خود می‌خورم و لقمه کوچک برمی‌دارم، به طرف راست دهان می‌گذارم و آهسته می‌جوم و به دیگران نظر نمی‌کنم و در موقع خوردن از یاد حق غافل نمی‌شوم و هر لقمه که می‌خورم «بسم‌الله» می‌گویم و در اول و آخر دست می‌شویم..


بهلول برخاست و دامن بر شیخ فشاند و فرمود تو می‌خواهی که مرشد خلق باشی در صورتی که هنوز طعام خوردن خود را نمی‌دانی و به راه خود رفت. مریدان شیخ را گفتند: یا شیخ این مرد دیوانه است. خندید و گفت سخن راست از دیوانه باید شنید و از عقب او روان شد تا به او رسید. بهلول پرسید چه کسی؟ جواب داد شیخ بغدادی که طعام  خوردن خود را نمی‌داند. بهلول فرمود آیا سخن گفتن خود را می‌دانی؟ عرض کرد آری. بهلول پرسید چگونه سخن می‌گویی؟ عرض کرد سخن به قدر می‌گویم و بی‌حساب نمی‌گویم و به قدر فهم مستمعان می‌گویم و خلق را به خدا و رسول دعوت می‌کنم و چندان سخن نمی‌گویم که مردم از من ملول شوند و دقایق علوم ظاهر و باطن را رعایت می‌کنم. پس هر چه تعلق به آداب کلام داشت بیان کرد.

بهلول گفت گذشته از طعام خوردن سخن گفتن را هم نمی‌دانی.. پس برخاست و دامن بر شیخ افشاند و برفت. مریدان گفتند یا شیخ دیدی این مرد دیوانه است؟ تو از دیوانه چه توقع داری؟ جنید گفت مرا با او کار است، شما نمی‌دانید. باز به دنبال او رفت تا به او رسید. بهلول گفت از من چه می‌خواهی؟ تو که آداب طعام خوردن و سخن گفتن خود را نمی‌دانی، آیا آداب خوابیدن خود را می‌دانی؟ عرض کرد آری. بهلول فرمود چگونه می‌خوابی؟ عرض کرد چون از نماز عشا فارغ شدم داخل جامه‌ خواب می‌شوم، پس آنچه آداب خوابیدن که از حضرت رسول (علیه‌السلام) رسیده بود بیان کرد.

بهلول گفت فهمیدم که آداب خوابیدن را هم نمی‌دانی. خواست برخیزد جنید دامنش را بگرفت و گفت ای بهلول من هیچ نمی‌دانم، تو قربه‌الی‌الله مرا بیاموز.

بهلول گفت چون به نادانی خود معترف شدی تو را بیاموزم.

بدانکه اینها که تو گفتی همه فرع است و اصل در خوردن طعام آن است که لقمه حلال باید و اگر حرام را صد از اینگونه آداب به جا بیاوری فایده ندارد و سبب تاریکی دل شود. جنید گفت جزاک الله خیراً! و در سخن گفتن باید دل پاک باشد و نیت درست باشد و آن گفتن برای رضای خدای باشد و اگر برای غرضی یا مطلب دنیا باشد یا بیهوده و هرزه بود.. هر عبارت که بگویی آن وبال تو باشد. پس سکوت و خاموشی بهتر و نیکوتر باشد. و در خواب کردن این‌ها که گفتی همه فرع است؛ اصل این است که در وقت خوابیدن در دل تو بغض و کینه و حسد بشری نباشد.


:: موضوعات مرتبط: داستان , ,



رمان آخرین شب دوران نامزدی(15)
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 9039
نویسنده : مدیر وبسایت

 

این دیگه چرا پیام داده بود کاشکه جای سامان محمد این مسیجو میداد.

چه جالب تموم کسایی که باعث شدن منو محمد ازهم دیگه جدابشیم

الان کناره هم بودن چه بهرام وچه همون سامان.

مدتی بود یه حسه بد به بهرام هم داشتم اونو مقصر میدونستم.

حالا همشون عید رو کنار همسراشون بودن جزمن.

سرم که تموم شد رو دستم پنبه وچسب گذاشتن یکم ازدستم خون اومد.ازخون میترسیدم.حالا اگر محمد اینجا بود یه دلگرمی داشتم

انگار که یه تیکه از وجودم تو اون خونه تنها بود منو محمد حتی یه روز هم ازهم جدانشده بودیم ولی حالا چندهفته بود که نمی دیدمش

باید حساب می کردم شاید با امروز میشد47 روز.

یه آه کوتاه کشیدم.وقتی رسیدیم تو خونه تنها بودم رها با خواهر وبرادرای بهرام همگی بیرون رفته بودن .دوستداشتم منم می رفتم بیرون شاید اینجوری روحیه ام باز می شد.

اخ خیلی دلم واسه محمد تنگ شده بود امروز روزی بود که بدنیا می اومد

چرانباید کنارم باشه؟؟؟

همه بیرون بودن وبهشون خوش میگذشت اونوقت من اینجا یه چشمم خون یه چشمم اشک بود.

محیط خونه خیلی دلگیر بود گوشیمو گرفتم دستم چندتا ازبچه ها مسیج داده بودن وتبریک گفته بودن.یکیشون هم مهدی بود یه لحظه دلم براش تنگ شد مهدی رو مثل داداشم دوستداشتم

همیشه آرزوم این بود یه برادر بزرگتر از خودم داشته باشم.مهدی برعکس محمد خونسرد بود مثل اون جوشی نبود.منم عیدو بهش تبریک گفتم.

بعد دوباره براش پیام فرستادم وگفتم=مهدی امروز تولد محمده.

-هوف...امروز روزیه که خدا بلاخره اینو انداخت بهمون

-دست شمادردنکنه داداشته ها

-الهام دهنموهممونو سرویس کرده

-چطور؟چیزی شده باز؟

-اقامیگه تاخوده بابا نره سراغش برنمیگرده ماهاروقبول نداره.معذرت محمد رو انداختیم بهت

حتی بشوخی هم دوستنداشتم اینطور بگه راجبه محمد

-مهدی خیلی بدی راجبه داداشت اینطور میگی

-من الان بیرونم وگرنه بیشتر برات میگفتم که دوشب پیش چه بلایی سرم اورد.هی من به مامان میگم این سرراه پیداش کردی میگه نه

-خیلی بدی ناسلامتی داداشته راجبش اینطور میگی توبیشتر ازمن باید دلت براش بسوزه واقعا که.

-چه لوسی باو.ناراحت نشو شوخی کردم

-ن ولی تو هوای داداشتوباید داشته باشی.من سرم درده برم بخوابم کاری نداری؟

-خوب بخوابی بای

اینم ازمهدی.

سامان یه مسیجه قشنگ فرستاده بود همونو واسه چندتا از دوستام فرستادم.

دور از ادب بود بخوام جواب ندم دودل بودم

بلاخره براش فرستادم=عیده شماهم مبارک

راستش قصدمم از جواب دادن این بود ازمحمد خبربگیرم

جواب فرستاد=همچنین

بیخیال شدم حالا اگرم می زنگیدم میخواست دوساعت حرف بزنه وقتی داداش محمد راجبش اینطور میگه دیگه ازسامان هیچی بعید نبود.

دلمو زدم به دریا وبهش زنگ زدم ازصدای اونم معلوم بود حالش گرفتس بعد از احوال پرسی گفتم=اقاسامان از محمد خبری ندارین؟

-امروز تولدشه

-اره چه خوب یادتونه

-اره مگه میشه یادم نباشه اتفاقا این دوروزه سرهمین تولد محمد منو سپیده باهم دعوا داریم

بازم سپیده بابا توروخدا اسمه این دختر رو جلو من نیارین.اصلا به اسمش حساس بودم.

-چرا؟سره محمد؟

-اره

-چرا؟چیزی شده؟

-مهم نیست

-نه بگین خواهش میکنم

-هووووف.دقت کردین این دختردایی وپسرعمه دهنه من وشما رو سرویس کردن

باغیظ گفتم=

-دسته شما دردنکنه

-دروغ میگم؟

-نگفتین چی شده؟برای چی سره محمد دعوا کردین؟

-میخواست بره پیشش که من نذاشتم حالا اومده لامصب بهم میگه رفته براش کادو خریده لاااقل کاشکه بهم نمیگفت  .

-همین؟؟؟شماچیکار کردین؟

وای داشتم اتیش میگرفتم منتظر جوابش شدم

-کم نیست بهش زنگ میزنه محمد رد میده جواب مسیجاشو نمیده بعد رفته براش اینکارو کرده شما بودین چه حالی میشدین.منم دو سه تا حرف نثارش کردم                                                

لبمو گاز گرفتم وگفتم=محمد بیشتر ازهمه از اون عصبیه

-جون بجونشون کنی بازم پشته هم درمیان صدبار که محمد ازش عصبی باشه بازم طرفدارهمن

وای خدایا داغ کرده بودم خیلی حرصم دراومده بود بلند شدم وگفتم=محمد اینطور نیست

سکوت کرد دوباره گفتم=شما که روی این چیزا حساسین چطور میخواین با سپیده ازدواج کنین؟

-من غلط بکنم

-یعنی چی؟

-بلانسبت شما خر که نیستم ازش مشخصه که محمد رو دوستداره محمد هم معلوم نبود چی ازش میدونه که زیاد محل نمیداد بهش مگه مغز خر خوردم

-ولی اینطور که شنیده بودم خیلی دوستش داشتین

-اره دوسش دارم ولی دوستندارم همسرم اینطور باشه

-دارین بازیش میدین؟؟

-نه من بهش علاقه دارم قرارنیست که هرکی رو دوستداریم بریم باهاش ازدواج کنیم

-ولی اونکه فک میکنه قرار برین خواستگاریش؟

-والا روز اول میگفت مثل دوتا دوست باشیم منم خرشدم یه چیزی گفتم

بااینکه دله خوشی از سپیده نداشتم ولی ناراحت شدم براش.

-درهرصورت هرجور خودتون میدونین از محمد خبر ندارین؟

-اسمشو تکرار کرد وگفت=محمد!!!! خیلی پوست کلفته نگران نباشین.بقول معروف بادی نیست که با این بیدا بلرزه

اروم باخجالت پرسیدم=سپیده چه کادویی برای محمد گرفته؟

-نمیدونم نپرسیدم

-من حتی تولدشو تبریک نگفتم

-من اصلا یادم نیست خودم کی بدنیا اومدم

-اون روز که پیشش بودم باعصبانیت گفت باره اخرت باشه مسیج میدی اعصابمو خرد میکنی منم بخاطر این حرفش نه عیدو تبریک گفتم نه تولدشو

-من که یادمه اگر پشت خط جون میدادم جواب مسیجامو نمیداد مگر که هروقت دلش بخواد. گاهی اوقات منکه باهاش حرف میزدم وسط حرف زدنم میگفت حوصله ندارم گوشی رو سرم قطع میکرد

خندم گرفت بامزه می گفت گفتم=نه بابا بامن اینجور نبود

-خوبه که باشما اینجور نبوده منکه هروقت بهش مسیج میدادم انتظار جواب نداشتم اصلا

-اقاسامان منم یه دوست صمیمی دارم اسمش نازی یعنی همون نازنینه

-من کسی روندارم

-یعنی هیچ دوستی؟

-نه منظورم اینه کسی که باهاش خیلی جورباشم محمد بود قبلا

-محمد هم دوسته صمیمی نداشت

-اره خوب.

-اقاسامان اگر یه چیزی بگم قبول میکنین؟

-جانم بگین

لحن صدامو عوض کردم باخواهش گفتم=اول بگین قبول میکنین

-بستگی داره چی باشه

-خوب اگه قبول نمیکنین نگم

-خوب باید ببینم چیه

-باشه نمیگم

-خیلی خوب بگین اگر چیزه منطقیه بود قبوله

-اگه بگم برین پیشه محمد میرین؟

مکث کرد وگفت=برم پیشه محمد؟که چی بشه؟

-باهاش حرف بزنین

-حرف زدن با اون بی فایدس

-چرا

-چون یه گوشش دره اون یکی دروازه

-یعنی نمیرین؟

-نه

-ولی من جز شما کسی رونداشتم که این خواهشو ازش بکنم مطمین باشین اگر یه برادر داشتم ازشما اینو نمیخواستم ولی حالاشمارو جای داداشم دونستم ازتون این خواهشو کردم

-اگر داداش هم داشتین اینکارو نمیکرد خیالتون راحت

-پس نمیرین؟

-چرا باخودتون رو دربایسی دارین مطمینی که فقط میخوای من باهاش حرف بزنم واون دست از کاراش برداره؟بعدش چی؟

-خوب من خیالم راحت میشه

-یعنی شما فقط اینکه نگرانین اونجا اتفاقی براش بیفته ؟؟؟من منظورم اینه اگر محمد از خرشیطون اومد پایین وشما میخواین چیکار کنین؟می بخشینش؟

-نه

-پس اینکارا بخاطره چیه؟

-اول اینکه دوستندارم اتفاقی براش بیفته وصدمه ای بخودش برسونه دوم اینکه عذاب وجدان دارم مهم تر ازاینا دوسش دارم

-پس اگر دوسش دارین بایدم بتونین ببخشینش

-فعلا من به این چیزا فکر نمیکنم

-پس فکر کنین راجبش چون تا شما باش کنار نیاین اونم کنار نمیاد

-من نمی بخشمش

-پس چرا اینقدر بفکرشین؟

نمیدونستم چی بگم=حالا شما نمیخواین برین چرا اینقدر  سوال پیچم میکنین؟

-میرم بشرطی که شماهم بیای

-من؟؟

 

-آره

-نه من دیگه نمیام یه بار اومدم واسم بس بود از لجه من بدتر کرد طوریکه حالش بد شد

-مگه شما رفتین پیشش؟

-اره یه بار

-خیلی کار اشتباهی کردین

-میدونم

-اگر میدونستین اینکارو نمیکردین

-اخه مامانش خیلی ناراحت بود خودمم نگرانش بودم

-دیدین که جواب نداد.حالا میاین؟

-یعنی اگه من نیام شما نمیرین؟

-نه

-خوب چرا؟

-میخوام بیاین

-متوجه نمیشم

-من خواهرمو هم می سپردم دست محمد پس نگران نباشین

-خواهرتون؟یعنی چی؟

-محمد گاهی خواهرمو می رفت از دم مدرسه می اورد خونه البته قبل از اون شاهکاری که انجام دادمن دیگه به چشم راستمم اعتماد ندارم

-اها این روزا ازبس خبر تازه ازمحمد می شنوم تا اسمش میاد بازم فکر میکنم یه شاهکار جدیدی انجام داده

-محمد بد نیست قلبش خوبه

-خوده شما میگفتین ذاتش بده

-الانم میگم ذاتش بده وگرنه بهم نارو نمی زد

-بده نه؟

-خیلی

-من ازطرف محمد ازتون معذرت می خوام واقعا متاسفم

-خواهش میکنم دیگه گذشت

یه جورایی ازش خوشم اومده بود البته مثل داداشم  ازاون ادمایی بود که میفهمی خوبن

-خوب چیکار کنیم؟نمیرین بدون من؟

-نه

-اگر بیام که کسی نمی فهمه منظورم بهرام وبابامه؟

-نه نه خیالتون تخت

-ولی بازم من نمیتونم با شما بیام

-منم نمیتونم برم هرجور راحتین

-خوب اگر منو با شما ببینه قیامت میکنه محمد

-نه اونجوری ها هم نیست

-من میترسم

-نترس من نمیذارم چیزی بشه

-من اجازه هم ندارم بیام

-اونسری که رفتین پیشش اجازه گرفتین؟

-نه

-خوب این سری هم مثل اونسری

-شما خودتون تنها برین بهتره

-نمیرم

چه حوصله ای داشت  اگر تا فردا هم باهاش بحث میکردم همینطور اونم پام به پام می اومد من فک میکردم همه مردا مثل محمدن اگر محمد جاش بود یکم ناز میکردم ومیگفتم نمیام سریع عصبی میشد ولی سامان اونجور نبود.

-واقعا نمیدونم باید چیکارکنم؟

-خوب اگر میخواین نمیریم خیالی نیست

-نه اصلا

-خوب فکراتونو کنین خبرم کنین

-یه سوال.چرا اینقدر اصرار دارین منم باهاتون بیام؟

-خواهش میکنم فکره بد نکن فقط میخوام یه چیزی رو به محمد ثابت کنم فقط همین

-نه من شمارومیشناسم میدونم اینجور ادمی نیستین فقط کنجکاو شدم

-اگر شک دارین میتونین یه نفر رو باخودتون بیارین که تنها نباشین چطوره؟

-من بعدن خبرتون میکنم

-باشه

-الان کاری ندارین؟

-نه سلام برسونین

-سلامت باشین فعلا

همینم کم مونده بود پاشم با یه پسره غریبه برم بیرون درحالی که خودم نامزد دارم اگر اشنایی منو بیرون می دید چه فکرایی میکرد!! راست میگفت باید اگر میخواستم برم یا نازی یا رها رو ببرم باخودم

رها احتماله خیلی زیاد نمی اومد نازی هم نمیدونستم .کلا اگر باباش خونه نبود پایه بود ولی باباش خیلی سخت گیر بود بهش اجازه نمیداد زیاد با دوستاش بره بیرون.دوست پایه الان بدرد میخورد.

اگر محمد منو دوباره میدید رفتم پیشش پرو میشد.اصلا نمیدونستم باید چیکارکنم.

وقتی به رها گفتم مخالفت کرد انتظارشو داشتم=مگه من مثل تو عقلمو ازدست دادم پاشم باهات بیام؟

-این اخرین باره

-چی شدی الهام توکه اینطور نبودی؟

-چطور بودم؟

-با محمد عادی بودی نمیگم دوسش نداشتی ولی اینجور هم نبودی؟

-خوب اون موقعه پیشم بودحالش خوب بود مثل الان نبود اون موقعه خیالم ازش راحت بود

-اینطور بدعادتش میکنی فردا پس فردا بازم چیزی شد همینطور سرت درمیاره چون نقطه ضعفتو پیدا کرده.

-چی پیشه خودت فکر کردی؟تو فک میکنی چون الان نگرانشم بخاطر کاراش بخشیدمش؟

-پس مرض داری اینهمه خودتو به اب واتیش می زنی؟اصلا چرا زنگ زدی به سامان؟اگه بابا وبهرام بفهمن چی؟به این فکر کردی؟

-اونا نمی فهمن

-من نمیتونم بیام الهام کمی بشین به کارات فکرکن من بیام اونجا چی بگم اصلا اگه بهرام بفهمه چی من جوابشو بدم؟

-یعنی من تنها برم؟گفتم که بهرام نمی فهمه.

-تو اصلا تو عمرت از نزدیک دیدیش که حالا قبول کردی باهاش بری؟

-اره تو عروسیت ونامزدی محسن دیدمش

خندید وگفت=خوشمله

-قیافشو یادم نیست زیاد

-حالتا صورتش قشنگه قیافش مردونس من خوشم میاد ازقیافش.چندباری اومده پیش بهرام

-په چرا بهرام سرش نرفته؟

-چرا بهرام چشماش به عسلی میخوره سامان هم چشماش روشنه

-مبارکه صاحبش حالامیای؟

-نخیر نمیام

اینقدر بهش پیله کردم وحرف زدم تا بلاخره مجبورش کردم قبول کرد باهام بیاد بعدش هم مسیج دادم به سامان وبهش خبر دادم که منو رها میایم.

گفت فردا عصر بریم.اون روز من رفتم خونه ی رها.

یه استرسی داشتم دوستنداشتم با یه پسر غریبه برم بیرون حتی اگر رها باشه.

وقتی اومد یکم شوکه شدم.اصلا اون صدا به این قیافه نمی اومد.

فقط گفتم سلام

سرشو تکون داد

انگار بلد نبود جواب سلام بده

منو ورها رفتیم عقب نشستیم یه لحظه به صندلی جلو نگاه کرد وقتی نشستیم تازه سلام کرد وحالمونو پرسید.محمد راست میگفت ولابلای موهاش موسفید داشت جالب بود.رها وخودش سه ساعت احوال پرسی کردن رها هم نیایش رو گذاشت جلو.

نیایش می شناختش انگار .

من یه کلمه هم دیگه حرف نزدم رها سرمونو خورد از بس حرف بزنه واز محمد بگه.

دوستداشتم خودمو ازماشین پرت کنم پایین ازدستش.

اروم زدم به پهلوش وقتی نگام کرد بهش چشم غره رفتم.دیگه یکم کمتر حرف زد.تا رسیدیم خودشو رها باهم حرف میزدن

وقتی رسیدیم بازم استرس گرفتم انگار قرار بود من هر وقت این خونه رو ببینم قلبم شروع کنه به تپیدن.

سامان پیاده شد پیراهنشو درست کرد ویه نگاه به آپارتمان کرد وگفت=طبقه چندمه؟

گفتم=دوم

-شما همیشه انقدر کم حرفین؟

-سعی کردم نگاهم به چشماش نخوره گفتم=همیشه نه

-پشت خط که خوب حرف می زدین

لبخند زدم وبرای اینکه جوابی ندم. روم نمیشد زیاد باهاش هم کلام بشم رو در رو.سه تامون راه افتادیم تا

دستمو بردم که زنگ رو بزنم سریع دستمو کشید عقب با تعجب نگاش کردم

گفت=نه

ازحرص لبمو گاز گرفتم مثلا نمیتونست مثل ادم بگه اینکارو نکن که دستشو بهم می زنه اخم کردم ورفتم عقب گفت=زنگ یه واحده دیگه رو می زنم باز کنه

-نیازی نیست در رو سره من باز میکنه

چقدر راحت تو چشمام نگاه میکرد من سریع نگاهمو می دزدیدم ابروهاشو انداخت بالا وگفت=من بهتون قول میدم امروز من محمد رو راضی میکنم برگرده خونشون ولی باید بحرفم گوش کنین خوب؟

سرمو تکون دادم برای اینکه نگاهش از روم بره گفتم=باشه

سرایدار اومد در رو برامون باز کرد منو رها وسامان رفتیم داخل.

قد وقامتش مثل محمد بود اصلا ازپشت سر هم شبیه محمد بود.ولی خوب تیپ شخصیتی میزد محمد گاهی اوقات خیلی  از دست تیپ هایی که میزد حرص میخوردم.

نیایش رو رها گذاشته بود پیش همسایشون.همه چی داشت زود میگذشت برام.الان آمادگی نداشتم محمدو باز ببینم .

-خواهرتون همیشه اینقدر خجالتی ان؟

رها نگام کرد وگفت=نه حالاشمارو دیده یکم رو گرفته وگرنه تا دلتون بخواد زبون درازه.

بازم به رها چشم غره رفتم وگفتم=الان حرفی ندارم بزنم اصلا استرس دارم.

-محمد بامن.استرس دیگه چرا؟

-یعنی میخواین بگین محمد روشما راضی میکنین؟

-بله

-باورم نمیشه

دستشو گذاشت سر زنگ وگفت=نگران نباش باو

بعدش هم زد به در وصدا کرد=محمد......................محمد

جوابی نداد تا دوباره گفت=محمد سامانم

یکم ایستادیم بازم نیومد سامان زد به در وگفت=هوی باتوام

خندم گرفت

نگاهم به سامان رفت دستشو روی دهنش گذاشته بود ونگاه به در می کرد اصلا به قیافش تا به الان دقیق نشده بودم موهاش خاکستری روشن بودن ولابلاش موسفید داشت.قیافش خیلی خوب بود از محمد خوش قیافه تر بود ولی خوب محمده منم قیافش جذاب بود من بیشتر قیافه ی محمد رو می پسندیدم.شایدم برای این بود که دوستش دارم.

گوشیمو داشتم میذاشتم داخل کیفم که در باز شد وای اصلا حاله خودمو دیگه نفهمیدم گوشیم افتاد خم شدم برش دارم که سامان جلوتر خم شد برش داشت.فهمیدم محمد داره نگامون میکنه اونم باتعجب.

رها به محمد سلام داد اروم زیرلب گفت=سلام

سامان گوشی رو داد دستم ودستشو دراز کرد سمته محمد محمد یه نوک دست بهش داد.فقط من سلام نداده بودم نمیدونم چرا ازش می ترسیدم.همش سعی میکردم نگاهم بهش نخوره.

میدونم الان چشماش چهارتا شده از تعجب.اروم رفت کنار سامان گذاشت رها رفت داخل ولی بمن چیزی نگفت ورفت شاید نگاهه محمد رو دیده بود اروم گفتم سلام

-سلام

دوباره گفت=بیا تو خوب

اصلا گیج شده بودم اومد سمتم ودستمو گرفت وباخودش برد داخل وگفت=داخل اینجاس

یه نگاهی بهم کرد ولی من نگاش نکردم وگفت=بزنم به تخته هر روز خوشکل تر هم میشی منم اینجا هرروز داغون تر

-توخودت اینطور میخوای

-نگا دختربابا من امشب با تو تا تکلیفمو معلوم نکنم نامردم.

-مگه چیکارکردم؟

-با اجازه ی کی پاشدی با سامان اومدی اینجا؟

-تنها که نیستم

-تو دیگه با حرف ادم بشونیستی

-درست حرف بزن

-خفه شو چرندنگو

-بی ادب

-الهام فقط ساکت شو

رفت .داشت حفظ ظاهر میکرد اروم هم حرف میزد صداش نره واسه سامان و رها.

منم رفتم پیش رها نشستم ومحمد هم نشسته بود وگفت=خوب؟

نگاش کردم .اصلا باورم نشد ریش درآورده بود چقدر صورتش مردونه تر شده بود رنگه صورتش تیره شده بود یکم تغییر کرده بود تکیده شده بود .یقه لباسش هم باز بود .

-محمد خوبی؟نگا با خودت چیکار کردی؟اصلا دیدمت جاخوردم

رها بود شاید واسه من زیاد تغییر نکرده بود رها خیلی وقت بود ندیده بود محمد رو.

-چیزیم نشده خوبم.ولی خواهره شما هرروز لپاش قرمزتر میشه خوش میگذره بهش اره؟

تاجملش تموم شد شروع کرد به سرفه کردن باورم نمیشد از هر حرفی که میزد بعدش هم سرفه می کرد اوایل اینجور نبود کم پیش می اومد اینطور بشه.

-ولی حالت که بده.

-رها من خوبم

با تندی حرفشو زد رها هم چیزی نگفت.سامان تا اون لحظه آروم بود .

-خوب باند الهام خانوم خوش اومدین

 

سرفه هاش کوتاه وپشت سر شده بودن رها انگار ترسید بشوخی گفت=بابا محمد واسه الهام اینطور میکنی بیا واسه خودت  ورش دارببر.

یه نگاه به رها کردم که یعنی ببندش دهنتو.

 

 

انگار داشت درمورد میوه حرف میزد.

-محمد اومدم کمی باهات حرف بزنم

-حرفی ندارم بزنم.درضمن تو یه شب قبل از عروسیم خیلی حرفا زدی که نباید می زدی

-تو فکر میکنی همه اینا تقصیره منه؟

-اره داداش من این فکرو میکنم حرفیه؟

سامان نفسشو باصدا داد بیرون گفت=

-دختردایی ات هم ارزونی خودت

-مبارک صاحبش .نذار دهنم بازبشه هرچی رو زبونم بیاد نثارش کنم

.

دوباره سرفه کرد .یه سیگار از توجیبش درآورد چشما رها چهارتا شد ولی سامان خونسرد نگاش میکرد .روشنش کرد .بازم بوی سیگار......

یاده اون روز افتادم که پیشش بودم.

گفتم=محمد نکش مگه نمی بینی سرفه هات بیشتر شدن.

-واسه تو مهم نیس منم می کشم

-واسم مهمه وگرنه اینجا نبودم

-توروهم این اقا بلند کرده آورده اینجا که به رگ غیرت من بربخوره کمی به ریشم بخنده ولی نه من کاری بکسی ندارم حسابمو با تو صاف میکنم الهام

سامان شاکی گفت=مشخصه چی داری میگی؟من برای چی باید اینکارو کنم؟

-اصلا هم اینطور نیست محمد من خودم راضی ام که اومدم

-الهام.........یه بار گفتم......خفه...شو

رها ناراحت گفت=محمد انگار ماهم یه چیزی بدهکار شدیم .اونی که طلبکارو شاکیه ماییم نه شما.


:: موضوعات مرتبط: رمان , ,



رمان
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1478
نویسنده : مدیر وبسایت

 

باسلام به ارواح طيبه شهدا وامام شهدا وبا آرزوي سلامتي آقا امام زمان وجانشين بر حقش وبا عرض سلام به همراهان عزيز ومخاطبين بزرگوار 

در اين وبلاگ داستانها وسرگذشت پيامبران از آدم تا خاتم به صورت خلاصه جهت استفاده وهمچنين پند آموزي به شما همراهان عزيز عرضه مي گردد اميد اينكه مفيد فايده واقع گردد

در ضمن داستانهاي فوق برگرفته از كتاب از آدم تا خاتم نوشته آقاي محمد جواد مهري مي باشد.  

خوانندگان عزيز اين داستانها مي توانند نظرات وپيشنهادات خود را جهت بهتر شدن آن در پايان هر داستان نوشته وثبت وارسال نمايند.

دوستان بزرگوار همچنین می توانند به وبلاگ اصلی من با نام رهروان ولایت آران وبیدگل مراجعه و از مطالب آن بهره مند شوند.


:: موضوعات مرتبط: داستان ها قرآنی , ,



حس شیشم
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1576
نویسنده : مدیر وبسایت


 برترین ها:بعضی‌ فكر می‌كنند حس ششم یك نیروی ماورایی است، بعضی‌ دیگر هم فكر می‌كنند فقط حس ششم دارند. برخی دیگر هم  فكر می‌كنند این حس یك شانس است كه بعضی‌ دارند و بعضی‌ ندارند. اما جالب است كه گروهی از دانشمندان می‌گویند، این حس را می‌توان یك قدرت واقعی در انسان‌ها دانست كه با آزمایش‌در آزمایشگاه‌ها و حتی در اسكن‌های مغزی می‌توان وجود آن را نشان داد. با خواندن این مطلب حتما پدیده‌ای را كه گاهی با وجودتان آن را حس كرده‌اید و حتی براساس آن تصمیم گرفته‌اید در خواهید یافت و حتی می‌توانید آن را تقویت كنید.

 


تحقیقات نشان می‌دهد، غریزه ما گاهی زودتر از عقل و منطق شرایط را درك و به زبان بدن ترجمه می‌كند. درواقع گاهی غریزه چیزهایی را كه باید بدانیم قبل از آنكه هشیارانه و از طریق مغز آنها را دریابیم به ما انتقال می‌دهد. این روندی است كه غریزه ما حالت فیزیكی پیدا می‌كند.

بردن یا باختن را قبل از شروع بازی حدس می زنید


زمانی كه قلبتان به شدت می‌زند، عرق را روی سطح بدنتان حس می‌كنید و احساس دل‌آشوب و احساس خطر دارید یا حتی گاهی كه ضربان قلب و تعداد نفس كشیدن‌تان طبیعی است و هیچ علامتی ندارید هم حس ششم (یا غریزه) شما ممكن است درحال ارسال پیام به شما باشد. سال گذشته «دكتر‌بارفابی دان»، پروفسور عصب‌شناسی و محقق رفتارشناسی انسانی در دانشگاه «وست هاكل» یك تحقیق بسیار جالب انجام داد. او گروهی از افراد را انتخاب كرد و از آنها خواست كه ضربان قلب خود را در حالت‌های مختلف حدس بزنند. سپس از این افراد درخواست كرد در یك بازی حدس زدن و كشیدن ورق بازی شركت كنند. آنها در این بازی 4 دسته ورق مختلف پیش رو داشتند كه بدون آنكه بدانند در هركدام از آنها فقط چند عدد وجود داشت. در این بازی حدس زدن درست هرعدد باعث به دست آوردن پول و هر 3 اشتباه درحدس زدن شماره درست باعث از دست دادن پول می‌شد. درنهایت پس از چندبار بازی كردن، افرادی كه بهترین حدس‌ها را می‌زدند جدا شدند و مشخص شد آنها بیشتر از دیگران می‌توانند عددهای صحیح را حدس بزنند. جالب این بود كه گروه دكتردان به این نتیجه رسیدند گروهی كه حدس‌های بهتری در مورد اعداد روی برگه‌های بازی می‌زدند در حالت‌های مختلف ضربان قلب خود را هم بهتر حدس می‌زدند و درواقع قدرت پیش‌بینی یا غریزه یا حس ششم آنها قوی‌تر از بقیه است.

مطالعه‌ای كه پیش‌تر در دانشگاه ایوا انجام گرفته هم در نوع خود جالب بود. در این مطالعه میزان عرق‌كردن كف دست‌های چند شرط‌بند اندازه‌گیری می‌شد. طبیعی بود كه استرس باعث افزایش عرق كردن كف دست‌ها می‌شود. مطالعه نشان داد در مورد برخی افراد آنها به محض آنكه ورق‌های خود را دریافت می‌كردند، در صورتی‌كه ورق‌ها مناسب نبودند، شدت عرق كردن دست آنها بالا می‌رفت و جالب اینكه این موضوع حتی قبل از آن بود كه دیگران ورق‌های خودشان را دریافت كنند و جالب‌تر اینكه در بیشتر موارد این افراد درنهایت بازنده بودند. این به آن معنا بود كه افراد موردتحقیق توانایی حدس زدن برد و باخت خود را قبل از اینكه فرصت تجزیه و تحلیل منطقی را داشته باشند، دارند.


 

وقتی نابیناها می بینند


چشم

عملكرد دستگاه بینایی انسان را می‌توان اینگونه خلاصه كرد: «چشم‌ها تصاویر را دریافت می‌كنند و مغز آنها را پردازش می‌كند. اما واقعیت این است كه انسان دوگونه بینایی دارد؛ بینایی خودآگاه و بینایی ناخودآگاه و درواقع بینایی چشمان ما خیلی بیشتر از آن چیزی است كه فكر می‌كنیم.» برای مثال، افرادی كه به دلیل ضایعات مغزی بینایی خود را از دست می‌دهند، می‌توانند دربسیاری از موارد جهت حركت یك شی‌ء‌ را حدس بزنند یا از روی حالت چهره یك انسان كه در سكوت كامل است به احساسات او پی ببرند. این در حالی است كه آنها امكان دیدن آن اشیا یا آن انسان‌ها را ندارند. درواقع بینایی ناخودآگاه آنها از محرك‌های بینایی امواجی را دریافت می‌كنند، این در حالی است كه بینایی خودآگاه آنها هیچ ایمپالسی دریافت نكرده است. با وجود آنكه بینایی معمول آنها هیچ تصویری دریافت نمی‌كند اما آنها می‌توانند تاحدودی از اطراف خود باخبر باشند و البته این چیزی است كه خود آنها هم نمی‌توانند هیچ توضیحی برای آن پیدا كنند.

افرادی كه بینایی ناخودآگاه دارند شاید گروهی خاص باشند اما درعین حال آنها می‌توانند نشانه‌ای از اتفاقی باشند كه برای همه آدم‌ها می‌افتد. همه انسان‌ها نوعی از اطلاعات بینایی را جذب و پردازش می‌كنند كه به دستگاه بینایی خودآگاه راه نمی‌یابد و در آن پردازش نمی‌شود. پروفسور جوی هرش، مدیرمركز MRI دانشگاه پزشكی كلمبیا، می‌گوید او و تیمش نشان داده‌اند واكنش مغز ما در قبال تماشای تصاویر افرادی كه حالت‌های ترسان و ناراحت دارند، احساس اضطراب است. این نكته به نظرتان عجیب نیست؟ اما نكته این است كه به گفته دكتر هرش حتی اگر این تصاویر را آنقدر سریع به افراد نشان دهیم كه آنها درواقع این تصاویر را نبینند هم باز واكنش احساس اضطراب در مغز و بدن فرد شكل می‌گیرد. پروفسور هرش می‌گوید: «هسته آمیگال كه مركز مهمی در ابراز احساسات و شكل‌گیری آنها در انسان است، حتی وقتی تصاویر با سرعت 33صدم ثانیه پیش چشم می‌آید- یعنی سرعتی كه مغز نمی‌تواند چیزی را كه می‌بیند پردازش كند- واكنش نشان می‌دهد، این واكنش درواقع واكنش اضطرابی است.» چنین واكنشی را می‌توان ناشی از رفتار پیشینیان انسان دانست، زمانی كه هر غریبه‌ای می‌توانست یك خطر بالقوه محسوب شود و بیگانه‌ای می‌‌توانست از خطر دور بماند كه هرچه سریع‌تر حس مناسب را در افراد جامعه‌ای كه به آن پاگذاشته بود ایجاد كند.


 

حس ششم نمی‌گذارد چاق شوید


دستگاه گوارش

 بیشتر انسان‌ها فكر می‌كنند اكثریت انسان‌ها افرادی شكمو هستند كه اگر به میل خود غذا بخورند بسیار چاق می‌شوند اما اگر به غریزه و حس ششم خود در مورد چقدر خوردن و چی خوردن اعتماد كنید سالم‌تر از زمانی خواهید بود كه به رژیم‌های غذایی پایبند بوده‌اید؛ پروفسور تریسی تیلكا، فوق‌تخصص روانشناسی در دانشگاه ایالی‌اوهایو، پس از بررسی رفتارهای غذایی 1250 دانشجوی دختر طی 3سال اعلام كرد آنهایی كه به غریزه و حس درونی خود در مورد گرسنگی و سیری و انتخاب نوع و میزان غذاها تكیه داشتند پس از طی 3سال BMI مناسب‌تری نسبت به آنهایی كه هرروز كالری موادغذایی را كه می‌خوردند محاسبه كرده و سعی می‌كردند برای خود برنامه غذایی با محدودیت كالری داشته باشند، داشتند. در مطالعه‌ای دیگر كه در سال  2005 به چاپ رسید هم نشان داده شد زنانی كه به حس درونی خود به غذا خوردن یا نخوردن تكیه داشتند پس از 2سال نسبت به زنانی كه از انواع رژیم‌های غذایی استفاده می‌كردند وزن‌ مناسب‌تر، كلسترول خون پایین‌تر و فشارخون طبیعی‌تری داشتند. حتی در مطالعاتی دیگر مطرح شده، افرادی كه به حس درونی خود و غریزه‌شان در مورد غذا خوردن اتكا می‌كنند بیشتر به داشتن برنامه زندگی سالم و برنامه منظم ورزش و فعالیت جسمانی فكر می‌كنند و و می‌شود گفت اعتمادبه‌نفس مناسب‌تری دارند.


 

حس ششم چشم‌هایتان را تقویت كنید


دكتر ئباتریس دی‌گلادر، فوق‌تخصص نورولوژی می‌گوید: «همه ما اطلاعاتی را جذب و پردازش می‌كنیم كه در حیطه خودآگاه ما ثبت نمی‌شوند.دركل می‌شود گفت، همه انسان‌ها یك‌جور آگاهی‌ها و بینش‌هایی دارند كه در آن قسمت‌های بدوی مغز درگیر هستند و این آگاهی و بینش‌ها ربطی به خودآگاه ندارد.» اما نكته‌ای كه باعث درنظر گرفته نشدن این حس آگاهی می‌شود چیست؟ دكتر دی‌گلادر می‌گوید: «انسان به شدت به بینایی، عقل و منطق خود وابسته شده است و برای همین به این غریزه یا حس غریزی خود تكیه نمی‌كند، برای مثال، اگر وارد محیطی شوید كه ناگهان در آن دچار اضطراب شدید، به جای اینكه فكر كنید حس ششم شما این نكته را رقم زده، به این فكر كنید كه شاید رنگ دیوارها پایین بودن سقف یا حتی دیدن این محل در خواب باعث رقم خوردن اضطراب در شماست.»


 

چطور حس ششم دستگاه گوارش‌تان را تقویت كنید


اگر می‌خواهید غریزه غذاخوردن عالی داشته باشید باید به تمام امواجی كه دستگاه گوارش و مغزتان می‌فرستد به دقت گوش كنید. بهترین كار این است كه هر 3 یا 4 ساعت چیزی بخورید و زمانی كه احساس كردید انرژی گرفته‌اید و تاحدودی سیر شده‌اید و قبل از اینكه فكر كنید زیادی خورده‌اید دست از غذاخوردن بكشید. كار دیگری كه می‌توانید بكنید هم این است كه قبل از شروع غذا به آنچه می‌خواهید بخورید فكر كنید و ببینید چه مقدار از آن غذا برای شما كافی خواهد بود و این حجم غذا در بدن شما چه میزان انرژی ایجاد خواهد كرد. اینگونه حس غریزی‌تان بهتر درمورد میزان و چگونگی غذاهایی كه باید بخورید شما را هدایت خواهد كرد.


 

بوها روی رفتار شما تاثیر می‌گذارند


بینی

محققان می‌گویند بینی انسان روی بسیاری از تصمیماتی كه می‌گیرد تاثیر می‌گذارد. درواقع قدرت بویایی ما، حتی اگر به‌طور خودآگاه متوجه آن نشویم، روی عملكرد مغزمان تاثیر می‌گذارد. در مطالعه‌ای كه اخیرا در بلژیك انجام گرفته از گروهی از مردان خواسته شد در اتاق‌هایی جداگانه به تماشای یكسری عكس‌ بنشینند. در زمان تماشای عكس‌هایی از انسان‌ها در این اتاق‌ها بوهای مختلف مثل بوی اشك (مشابه بوی محلول نمكی)، بوی گل رز، بوی غذا و بوی جوهر پخش شده و درنهایت مشخص شد تماشای عكس‌های یكسان در انسان‌های مختلف باتوجه به بوهای اتاقی كه در آن بودند احساسات مشابهی را ایجاد كرد. درنهایت محققان می‌گویند، پخش بوی محلول نمكی حس مهربانی و احساس علاقه و محبت به مادران را در تصاویر زنان در این مردان ایجاد می‌كرد؛ بوی گل احساس علاقه و احساسات رمانتیك و بوی غذا هم یادآور خاطرات مربوط به خانه و تجملات خانوادگی است. در واقع همین ویژگی‌هاست كه روی انسان‌ها تاثیر می‌گذارند و ممكن است فرد را نسبت به فرد دیگری دچار احساس خوب یا بد كند. اما نكته جالب ماجرا این است كه محققان می‌گویند، برخی بوها ممكن است روی رفتار انسان‌ها  تاثیر بگذارد.    برای مثال تحقیقی در فرانسه نشان داده، وجود یك بوی مخصوص در فروشگاه‌ها می‌تواند خریداران را مدت زمان بیشتری در فروشگاه نگه دارد و متوسط خرید كردن آنها را بالا ببرد.

درمطالعه‌ای دیگر در هلند هم نشان داده شده وجود بوی دائمی وانیل در یك فروشگاه مخصوص لباس‌های زنانه فروش این فروشگاه را دو برابر كرده است. چطور حس ششم بویایی‌تان را تقویت كنید؟ اگرچه هنوز هیچ‌كس نتوانسته راهی پیدا كند كه میزان گیرنده‌های بویایی در بینی انسان را افزایش دهد اما حالا محققان می‌گویند اگر افراد بوی عرق خود را استشمام كنند قدرت بویایی تیزتری خواهند داشت (این به دلیل وجود برخی تركیبات استروئیدی در تعریق انسان است.) اما نكته جالب‌تر اینكه برخی تحقیقات جدید نشان داده ورزش كردن هم می‌تواند روی قدرت بویایی انسان تاثیر بگذارد زیرا با ورزش كردن میزان آدرنالین خون بالا می‌رود و این باعث انقباض عروق بینی و بالارفتن میزان استنشاق هوا توسط بینی‌ها می‌شود اما این را هم بدانید كه زندگی در شهرهای شلوغ به ضرر قوه بویایی شماست. رسپتورهای بویایی شما هر 3هفته یك‌بار از بین می‌روند و رسپتورهای جدید جای آنها را می‌گیرند اما زندگی در شهرهای آلوده باعث كاهش تعداد این رسپتورها و نیز كاهش ساخت رسپتورهای جدید می‌شود.


 

دقت نکنید


قدرت تفكر، منطق، استدلال و تشخیص شما در ادراك شما از جهان پیرامون‌تان نقش دارند؛ حتی وقتی درحالت خودآگاه متوجه آن نیستید حس قضاوت شما فعال است.

اگر از شما بپرسند كه فكر می‌كنید زمانی كه با دقت كامل روی موضوعی متمركز هستید گیرایی و درك شما بالاتر است یا وقتی كه برآن موضوع متمركز نیستید چه پاسخی می‌دهید؟ به‌طور قطع خواهید گفت وقتی با تمام تمركز و حواس بر آن متمركز باشید اما باور می‌كنید كه پاسخ‌تان اشتباه بوده است؟ در مطالعه‌ای كه نتیجه آن در سال 0102 در نشریه «ینجر نورو...» به چاپ رسیده محققان به گروهی از افراد تصاویر انتزاعی و مفهومی را نشان دادند. دراین آزمایش از آنها خواسته شد نیمی از تصاویر را بادقت و تمركز كامل نگاه كنند و نیمی دیگر را صرفا بدون توجه، جالب بود كه در این میان افراد داوطلب بیشتر تصاویری را كه بدون دقت تماشا كرده بودند به‌خاطر آوردند تا تصاویری را كه برآن تمركز كرده بودند. كن پالر، پروفسور نورولوژی و یكی از محققان اصلی این تحقیق می‌گوید: «حتی زمانی كه تمركز ندارید و از خودآگاه خود استفاده نمی‌كنید حس ششم به پردازش اطلاعات مشغول است، زمانی كه تمركز، منطق و خودآگاه شما بر چیزی متمركز نیست ناخودآگاه یا حس ششم راحت‌تر و سهل‌تر به پردازش اطلاعات مشغول می‌شود و اینگونه حتی بهتر هم عمل می‌كند و درنهایت هم می‌تواند به نتیجه موردنظر برسد.»

دكتر ژكارتیوس، متخصص روانشناسی در دانشگاه رادباد در هلند می‌گوید تمركز نداشتن، باعث می‌شود بهتر تصمیم بگیرید! در سال5002 دكتر ژكارتیوس از 001نفر داوطلب خواست به ارزیابی 4مدل اتومبیل بپردازند كه هركدام از‌ آنها در چند بخش با اتومبیل‌های دیگر تفاوت داشتند. در یك گروه افراد بادقت تمام به بررسی مشخصات اتومبیل‌ها پرداختند و تصمیم گرفتند و گروه دیگر فقط نگاهی سریع به اتومبیل‌ها انداختند سپس به كاری دیگر مشغول شدند. درنهایت تنها 52درصد از افرادی كه با تمركز كامل اتومبیل‌ها را بررسی كرده بودند توانستند اتومبیل‌های برتر را انتخاب كنند اما در نقطه مقابل 06 درصد از كسانی كه فقط نگاهی به اتومبیل‌ها كرده بودند توانستند اتومبیل بهتر را انتخاب كنند. دكتر ژكارتیوس در این مورد می‌گوید: «زمانی كه افراد مشغول كار دیگری هستند، ناخودآگاه حس ششم آنها مشغول پردازش اطلاعات تصاویری است كه دیده است و اینگونه می‌شود كه تصمیم‌گیری در این حالت درست‌تر از زمانی است كه افراد به صورت خودآگاه و با تمركز كامل به پردازش اطلاعات می‌پردازند.»


 

 

 

حس ششم در خواب وجود دارد


تمام تصاویری كه در طول روز می‌بینید (گربه‌ای كه در خیابان دیده‌اید، كشتی تفریحی كه در برنامه خبری تلویزیون تماشا كرده‌اید و...) در مغز شما ثبت می‌شوند و سپس در زمانی كه خواب هستید دوباره سراغ شما می‌آیند و در واقع همین تصاویر هستند كه رؤیاهای شما را شكل می‌دهند. در بخش موسوم به خواب «REM» مغز شما سراغ این تصاویر می‌رود و آنها را مجدد پردازش می‌كند. دكتر «ربه‌كا اسپنسر»، پروفسور روانپزشكی و استاد دانشگاه «آمرست» در ماساچوست در این مورد می‌گوید: «مرحله REM خواب در زندگی انسان نقش مهمی بازی می‌كند، این مرحله در حل كردن مسائل، مشكلات و تصمیم‌گیری انسان بسیار مهم است، زیرا در این مقطع مغز اطلاعات و تصاویر را در كنار هم می‌گذارد و به راه‌حل‌های جدید و راه‌های بهتر فكر می‌كند.» در اینجا شما به راه‌حل‌هایی می‌رسید كه محال بود در زمان بیداری به آنها برسید. در ضمن مرحله REM خواب در تثبیت احساسات شما هم نقش دارد.

دكتر اسپنسر می‌گوید: «دلیل اینكه خیلی از اوقات درست در زمان بیدارشدن به همسر، فرزندان یا والدین خود فكر می‌كنید همین موضوع است؛ مرحله REM خواب باعث می‌شود احساس ارتباط عاطفی و علاقه شما در حالت ناخودآگاه تقویت شود.» دكتر «دیوید بارو»، فوق تخصص نورولوژی سلولی در دانشگاه هاروارد و نویسنده كتاب «كمیته خواب» در سال‌های اخیر روی نحوه خواب و چگونگی رؤیا دیدن انسان‌ها تمركز و پژوهش داشته است و می‌گوید، طی 2سال تحقیق متوجه شده است كه بیش از یك‌سوم افراد موردمطالعه كه طی روز با مسئله یا مشكلی روبه‌رو بوده‌اند در زمان خواب برای آن مسئله راه‌حلی پیدا كرده‌اند. رؤیا دیدن فاقد منطق‌های معمولی انسانی است، شما در رؤیا از قید و بندهای معمول تفكر و منطق دور می‌شوید و برای همین راه‌حل‌هایی پیدا می‌كنید كه محال است در حالت بیداری و ذهن خودآگاه آنها را بیابیم.»



:: موضوعات مرتبط: آموزشی , ,



پر بازدید شدن وبلاگ
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1319
نویسنده : مدیر وبسایت

ه نام خدا و با سلام

باتوجه به نیاز جامعه وبلاگ نویس به افزایش بازدید وبلاگ

بر آن شدیم مراحل افزایش بازدید کننده ویژه وبلاگ های فارسی را مرحله به مرحله از ابتدا تا پربازدید شدن وبلاگ آموزش دهیم .

اولین قدم برای شروع همیشه یک ایده و موضوع خوب برای شروع بوده و خواهد بود ، بلافاصله بعد از ایده پردازی نیاز به انتخاب یک اسم برای وبلاگ داریم .

انتخاب اسم یکی از مراحل مشکل اما بسیار مهم است ، اسم انتخابی بهتر است تا حد امکان با موضوع و ایده شما ارتباط داشته باشد .

تا حد امکان کوتاه و بدون کاراکتر های اضافی نظیر علامت منها - ، اعداد و غیره باشد .

بعد از انتخاب اسم مناسب وبلاگ را در یکی از سرویس دهنده های ارائه دهنده وبلاگ ثبت کنید .

در انتخاب سرویس دهنده دقت کنید ، بهتر است از سرویس دهنده های قدیمی استفاده کنید که وبلاگتان دچار قطعی نشود یا بعد از مدتی مطالب از بین نرود .

بلاگفا ، پرشین بلاگ ، میهن بلاگ و بلاگ اسکای میتواند گزینه های بهتری نسبت به سرویس دهنده های دیگر باشد .

در وبلاگی که ایجاد کردید فعلا فقط یک مطلب درج کنید و سعی کنید بعد از ثبت وبلاگ از بروزرسانی های مکرر خودداری کنید تا وبلاگتان را در گوگل ثبت کنید .

بعد از ثبت وبلاگ در موتورهای جستوجو اقدام به بروز رسانی کنید که برای این بخش هم آموزش هایی هست که در ادامه عرض می کنم .

آموزش ثبت وبلاگ در گوگل :

برای ثبت وبلاگ خود در گوگل وارد لینک زیر شوید .

http://www.google.com/intl/fa/add_url.html

در قسمت

:URL - آدرس

آدرس وبلاگ خود را به این صورت وارد کنید (http://nameblog.servisblog.com)

در قسمت nameblog آدرس وبلاگ و در قسمت servisblog.com آدرس سرویس دهنده باید نوشته شود .

سپس روی گزینه (نشانی وب را به فهرست بیفزا) کلیک کنید ، بهتر است در دو روز این عملیات را انجام دهید .

یک هفته تا ده روز طول میکشد تا وبلاگ شما در موتورهای جستوجو وارد شود ، برای تست اینکه وبلاگتان در گوگل ثبت شده یا خیر این عبارت را در گوگل جستوجو کنید .

site:http://nameblog.servisblog.com

در قسمت nameblog آدرس وبلاگ و در قسمت servisblog.com آدرس سرویس دهنده باید نوشته شود .

بعد از اینکه وبلاگ در گوگل ثبت شد کار افزایش آمار بازدید را شروع کنید ، قبل از آن هر اقدامی تقریبا بی فایده است .

انتخاب قالب وبلاگ :

طرح قالب وبلاگ یکی از مهمترین عوامل برای حفظ بازدید کننده ای است که وارد وبلاگ شما شده است.

طرح قالب بهتر است متناسب با مطالب در نظر گرفته شود تا به سلیقه شخصی

این نکته بسیار مهم است ، بیننده هایی که وارد وبلاگتان می شوند را نباید آسان از دست دهید .

از پیغام های خوش آمد گویی در ورود و خداحافظی از کاربر در هنگام خروج پرهیز کنید.

نحوه بروز رسانی مطالب (بسیار مهم):

بعد از اینکه مطمئن شدید وبلاگتان در موتور جستوجوی گوگل ثبت شده می بایست به نحوه بروز رسانی وبلاگتان بیندیشید .

سعی کنید از کپی کردن مطالب از سایت ها و وبلاگ ها پرهیز کنید و یا حداقل مطالب را دستکاری کنید چون گوگل متوجه می شود که مطالب کپی شده و امتیازی برای وبلاگتان در نظر نمی گیرد .

هنگام کپی مطالب ابتدا همه مطلب را در یک فایل notepad قرار دهید ، فایل نت پد در تمامی ویندوز ها وجود دارد .

 

از منوی استارت > all programs > سپس گزینه Accessories > و سپس فایل نت پد Notepad

اما این سوال ایجاد می شود که این چه کمکی به مطلب وبلاگ میکند !؟ بسیاری از سایت ها در متن خود از لینک استفاده می کنند و وقتی شما مطلب را مستقیم از سایتی بردارید و در وبلاگتان قرار دهید .

گوگل دقیقا متوجه می شود که مطلب کپی است و از کجا کپی شده ، اما وقتی مطلب را در این فایل قرار دهید و بلافاصله همان مطلب را از این فایل کپی کرده و در وبلاگ درج کنید .

لینک ها و کدهای اضافی که در متن به صورت مخفی وجود دارد حذف می شود و مطلب خالص را در وبلاگتان درج میکنید ، حتما مطالب را نیز ویرایش کنید و برخی کلمات را تغییر دهید که کپی بودن مطلب از نظر گوگل مشخص نشود .

چنانچه مطلب شما عکس و تصویر نیست و فقط متن است ، برای متن خود یک تصویر انتخاب کنید ، که بالای مطلب قرار دهید و تا حد امکان تصویر با موضوع متن همخوانی داشته باشد .

این کار باعث شیک شدن وبلاگ و جذب بازدید کننده می شود .

سعی کنید از درج تصاویر بسیار بزرگ یا بسیار کوچک خود داری کنید .

عرض تصویر بهتر است 400 پیکسل باشد ، در صورت امکان گوشه تصویر آدرس وبلاگ خود را کوچک درج کنید .

این کار نشان می دهد که مطلب اختصاصی برای وبلاگ شما آماده شده و بیننده نمیتواند مطلب را در سایت یا وبلاگ دیگری پیدا کند .

از درج متن با سایز بزرگ در عکس پرهیز کنید چرا که زیبایی تصویر بسیار مهم است .

هم اکنون تمام سرویس دهنده های وبلاگ این امکان را دارند که مطلب را با تنظیم ساعت و تاریخ توسط کاربر، در آینده نمایش دهند .

سعی کنید از این امکان بهرمند شوید ، مطلب را طوری تنظیم کنید که ساعت 3 الی 5 بامداد در وبلاگ درج شود .

اما علت اینکار ، در این ساعات بروز رسانی وبلاگ ها به حداقل می رسد ، همیشه وبلاگ های بروز شده در صفحه اصلی سرویس دهنده درج می شود .

صفحه اول سرویس دهنده ها هم معمولا دارای پیج رنک بالا است ، پس هرچه زمان بیشتری وبلاگ شما در صفحه نخست نمایش داده شود از نظر گوگل ارزشمند تر است و پیج رنک بالاتری دریافت می کنید .

پس همیشه این نکته بسیار مهم را در ذهن داشته باشید که بهترین زمان بروز رسانی وبلاگ ها 3 الی 5 بامداد است ، سعی کنید از ساعت دقیق هم استفاده نکنید چرا که معمولا همه این کار را میکنند و در یک لحظه تعداد زیادی وبلاگ بروز می شود .

مثلا ساعت 3:12 دقیقه را انتخاب کنید که اگر تعدادی کاربر ساعت 3 وبلاگشان را بروز کرده اند وبلاگ شما بعد از اینها بروز رسانی شود و حداقل یک ساعت در صفحه اصلی سرویس دهنده باقی بماند .

از لینک در مطلبتان استفاده کنید ، برخی کلمات را انتخاب کنید و از طریق علامت زنجیر که در همه سرویس دهنده ها وجود دارد آن کلمه را به صفحه اول وبلاگتان لینک کنید .

علت اینکار این است که در صورتی که وبلاگ های دیگر از مطالب شما کپی کنند ، گوگل متوجه این امر می شود و امتیازی به آن وبلاگ ها نمیدهد و امتیاز را برای وبلاگ شما منصوب می کند .

همچنین بیننده وبلاگ هایی که از مطالب شما کپی کرده اند ممکن است روی لینک هایی که در متن قرار دادید کلیک کنند و وارد وبلاگ شما شوند و بازدید وبلاگ شما بالاتر می رود .

پس هرگز از کدهای راست کلیک ممنوع و قفل انتخاب متن استفاده نکنید و اجازه دهید محتوی وبلاگ شما با این ترفند کپی شود و از کپی کردن ها سود ببرید .

همیشه بخشی از چند خط از متن را در بخش اصلی وبلاگ درج کنید و متن اصلی را در ادامه مطلب قرار دهید .

این روش دو حسن دارد ، اول اینکه صفحه اصلی وبلاگ شما مرتب است و شلوغ بنظر نمی رسد ، دوم اینکه بیننده هر مطلبی که دوست دارد مطالعه کند روی ادامه مطلب کلیک می کند و آمار بازدید وبلاگ شما بالاتر می رود .

وبلاگتان را پشت سر هم بروز نکنید ، از درج مطلب در آینده استفاده کنید و در هر 24 ساعت حداقل 1 مطلب و حداکثر 2 مطلب درج کنید .

به این صورت فرصت می دهید که گوگل مطالب را شناسایی کند ، چنانچه پشت سر هم مطلب را در وبلاگ قرار دهید بسیاری از مطالب در گوگل شناسایی نمی شود و زحمات شما بی ثمر باقی خواهد ماند .

هنکامی که مطلب شما کاملا آماده ارسال می شود ، از کلمات کلیدی که در هر سرویس دهنده این بخش وجود دارد استفاده کنید ، کلماتی که فکر میکنید بیشتر جستوجو می شود را وارد کنید ، هرگز در این بخش جمله وارد نکنید و فقط کلمات کلیدی حداکثر تا 3 لغت برای هر کلمه کلیدی وارد کنید .

و در مجموع بیش از پنج کلمه کلیدی انتخاب نکنید چرا که هر کلمه ای که انتخاب می شود یک صفحه ی جداگانه در وبلاگ بوجود می آید و صفحات زیاد با مطالب کم باعث سردرگمی موتورهای جستوجو می شود ، پنج کلمه کلیدی برای هر مطلب کاملا استاندارد است .

تنظیمات و آخرین نکات کلیدی :

در صفحه اصلی وبلاگ بیش از 12 مطلب قرار ندهید و در بخش تنظیمات وبلاگ ، مطالب صفحه اصلی را بین 8 الی 12 تنظیم کنید.

اجازه دهید مطالب قدیمی در صفحه آرشیو مطالب قرار بگیرند ، صفحات آرشیو از دید گوگل هرگز پنهان نیست و در نتیجه جستوجو نمایش داده می شود.

از آرشیو هفتگی استفاده نکنید ، آرشیو ماهانه بهترین گزینه است .

با هر وبلاگی تبادل لینک نکنید ، چرا که شما حرفه ای وبلاگ نویسی می کنید و می توانید امتیاز های زیادی کسب کنید ، با تبادل لینک این امتیاز را با وبلاگ دیگری تقسیم میکنید و همینطور وبلاگ مورد نظر امتیازش را با وبلاگ شما تقسیم می کند .

پس تا حد امکان فقط با وبلاگ های بهتر از خودتان تبادل لینک کنید که مطمئن هستید این تبادل لینک برای شما سودمند است.

از ابتدا انتظار بازدید چند هزارتایی را نداشته باشید و هرگز سعی نکنید با تقلب آمار وبلاگتان را بالا ببرید ، با بکار گیری این روش هایی که در این مطلب مطالعه کردید هر روز تعداد بیننده بیشتری از روز قبل خواهید داشت و آمار بازدید صعودی نشانه موفقیت شماست .

اگر همین روش را در مدت زمان طولانی انجام دهید در کمتر از یک سال وبلاگ پربازدید خواهید داشت .

دیگر مطالب طبقه بندی شده آموزش وبلاگ نویسی را می توانید در اینجا مطالعه کنید .

قالب ها و ابزارهای کاربردی در پیچک را فراموش نکنید ، سایت پیچک بهترین قالب ها و ابزارهای کاربردی را برای کار شما فراهم کرده است .


:: موضوعات مرتبط: آموزشی , ,



آموزش وبلاگ نویسی
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1474
نویسنده : مدیر وبسایت

لطفا سوالات خود را فقط در انجمن وبلاگنویسان مطرح فرمایید.

گوگل و وبلاگ شما(درس دهم)

در این درس مطالب قبلی را جمع بندی کرده و با ذکر چند نکته بحث را خاتمه می دهم

من در این سلسله مقالات سعی کردم از قانون بیست-هشتاد استفاده کرده و تقریبا بیش از هشتاد درصد مطالب مربوط به بهینه سازی (سئو) را در چیزی بسیار کمتر از 20 درصد از حجم مطالبی که می توان در این زمینه گفت را ارائه کنم. اکنون به اختصار 20 مورد از کارهایی که برای سئو کردن وبلاگ یا سایت خود انجام دهید را به طور خلاصه ذکر می کنم. البته کارهایی که در مورد وبلاگ ها می توان انجام داد نسبت به وبسایت ها محدود تر است و کاربران وبلاگ اغلب دسترسی لازم برای اعمال برخی تغییرات و تنظیمات ندارند و بنابراین من هم از درج برخی از نکات که فقط مخصوص به وبسایت هاست خودداری می کنم.

برخی از نکات خلاصه شده ی درسهای قبلی هستند.

1- کلمات کلیدی موضوع وبلاگ یا وبسایت خود را شناسایی و یادداشت کنید.
2- هرگاه مطلبی منتشر می کنید سعی کنید کلمه ی کلیدی در آدرس (لینک) مربوط به مطلب نیز قرار گیرد.
3- سعی کنید از کلمات کلیدی به طور صحیح و با جمله بندهای درست در متن هر مطلب استفاده کنید.
4- از قرار گیری کلمات کلیدی در عنوان صحفه مطمئن شوید
5- از قرار گیری کلمات کلیدی در متاتگ کلمات کلیدی (keywords) مطمئن شوید
6- از قرار گیری کلمات کلیدی در متاتگ توضیح (description) مطمئن شوید
7- از قرار دادن توضیح (alternate text) برای تصاویری که در مطالب درج می کنید مطمئن شوید.
8- ترتیبی بدهید که لینک شما در وبلاگها و وبسایت های زیادی درج شود.
9- از تلاش برای تقلب و کلک زدن به گوگل اجتناب کنید(گوگل مکانیسم های بسیاری برای مقابله با متخلفین دارد)
10- از کپی کردن مطالب دیگران اجنتاب کنید و سعی کنید مطالب اختصاصی خودتان را ارسال کنید.
11- از قرار دادن یک مطلب در چندین آدرس خودداری کنید(وبلاگهای مشابه ایجاد نکنید).
12- تعداد مطالب و صفحات خود را تا حد ممکن افزایش دهید.
13- از امکانی که با نام برچست و یا تگ معروف است استفاده کنید اما در این کار زیاده روی نکنید.
14- به هر صفحه و وبلاگی لینک ندهید و با افراد زیادی تبادل لینک نکنید.
15- تا حد امکان از قالب های سبک و ساده استفاده کنید.
16- از قالبهای با کد و اچ تی ام ال استاندارد استفاده کنید.
17- در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید و تا می توانید لینک وبلاگ خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
18- از فریم ها و فایلهای فلش در وبلاگ خود استفاده نکنید.
19- از برخی امکانات گوگل مانند گوگل وبمستر استفاده کنید.
20- اگر وبلاگ شما یک وبلاگ تخصصی است آنرا در دایرکتوری دیموز (DMOZ) ثبت کنید.

تاکید می کنم که این تمام نکاتی نیست که شما با انجام آنها می توانید وبلاگ خود را توسط رعایت آنها به رتبه ی اول نتایج جستجوی گوگل نزدیک کنید اما اینها مهمترین ها می باشند و در صورت اعمال آنها می توانید مطمئن باشید که وبلاگ شما یک وبلاگ پویا و زنده خواهد بود که معمولا با جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با خود در سه صفحه ی نخست نتایج نمایش داده خواهد شد.

 

+ نوشته شده توسط محمد جواد مافی | 41 نظر

گوگل و وبلاگ شما(درس نهم)

برای آنکه گوگل بتواند لینک یک صفحه را در نتایج جستجوهایش به نمایش در آورد پیش از هر چیز باید آن صفحه را شناسایی کرده باشد. گوگل از دو راه می تواند صفحات جدید را شناسایی کند یک راه این است که گوگل هنگام بازدید از یک صفحه تمام لینکهایی که در آن صفحه قرار دارند (در آن صفحه لینک شده اند) را نیز به دایرکتوری خود اضافه کند و سپس با رفتن به هر کدام از آن لینک ها، لینکهای جدیدتر را نیز کشف کند. و به این ترتیب به شیوه ای درختی لینکها به گوگل اضافه می شوند به همین دلیل است که برخی از روبات گوگل با عنوانهایی مانند خزنده ی گوگل یا اسپایدر (عنکبوت) گوگل یاد می کنند.
پس در اینجا می توان به یکی دیگر از اهمیتهای درس قبلی پی برد و هر چه لینکهای داده شده به یک صفحه بیشتر باشد مطمئنا گوگل سریعتر آن صفحه را خواهد یافت. از نکات قابل توجه این است که گوگل از صفحات پر اهمیت تر ( صفحاتی که پیج رنک گوگل بالاتری دارند) در فاصله ی زمانی کمتری بازدید می کند....
ادامه مطلب
+ نوشته شده توسط محمد جواد مافی | 198 نظر

گوگل و وبلاگ شما(درس هشتم)

اگر بگویم اهمیت این درس به اندازه ی همه ی درسهای گذشته است شاید اغراق نکرده باشم اما از آنجا که در اینجا مبحث رقابت مطرح است (رقابت برای بدست آوردن رتبه ی بهتر در نتایج گوگل) و همچنین از آنجا که مرحله ی طراحی (که در درسهای قبلی به نحوه ی به آن پرداخته شد) قبل از مراحل دیگر قرار دارد این بحث را به درس هشتم موکول کردم، بحث " لینک " یا به بیان عامیانه تر در میان وبلاگ نویسان " تبادل لینک " است.....
ادامه مطلب
+ نوشته شده توسط محمد جواد مافی | 81 نظر

گوگل و وبلاگ شما(درس هفتم)

حتی اگر وبلاگ شما به عکس و تصویر اختصاص نداشته باشد احتمال فراوانی دارد در هر مطلبی که به وبلاگ ارسال می کنید از تصاویر نیز استفاده کنید . نقش تصاویر در بالا بردن آمار یک وبلاگ از طریق گوگل تقریباً به همان اندازه ی متن است و در برخی موضوعات ممکن است دارای نسبت بیشتر یا کمتری باشد و اغلب آمار وبلاگهای با موضوع عکس و تصویر به سرعت زیادی.....
ادامه مطلب
+ نوشته شده توسط محمد جواد مافی | 30 نظر

گوگل و وبلاگ شما(درس ششم)

شاید قبل از شروع این درس لازم باشد توضیحی درباره ی متاتگها بدهم. متاتگها تگهایی هستند که در بین تگ هد (head) قرار می گیرند و معمولا توسط مرور گر به نمایش در نمی آیند بلکه حاوی راهنمایی هایی برای مرورگر و یا موتورهای جستجو هستند.

*عزیزانی که هیچ گونه آشنایی با کدهای اچ اتی ام ال ندارند پیشنهاد می شود ابتدا مطلب درباره ی اچ تی ام ال را مطالعه نمایند.

متاتگهای زیادی برای موتورهای جستجو وجود دارد که من در اینجا قصد ندارم تمام آنها را توضیح دهم اما به نظر میرسد دو متاتگ keywords و description برای جستجوگرهای اینترنتی از اهمیت بیشتری برخوردارند که شما می توانید هر دوی آنها را در بین تگ هد (HEAD) از قالب وبلاگ خود پیدا کنید و به صورتهای زیرهستند.....


:: موضوعات مرتبط: آموزشی , ,



چگونه وبلاگ پر بیننده ای داشته باشیم
نوشته شده در دو شنبه 8 مهر 1392
بازدید : 1312
نویسنده : مدیر وبسایت

چگونه یک وبلاگ پربازدید و موفق داشته باشیم؟

حتما شما هم آرزو دارید یک وبلاگ نویس موفق باشید و مطالب جالب در وبلاگ تان بگذارید که در نتیجه وبلاگ پربازدید و معروفی داشته باشید و از این طریق کم کم افکار و ایده های تان را به افراد بیشتری انتقال دهید و حرف های نگفته ای تان را با دیگران در میان بگذارید.

امروز چند راهکار بسیار ساده اما کاربردی برای داشتن وبلاگ خوب و تهیه ای مطلب عالی برای وبلاگ تان ارائه می نمایم که اگر آنها را به کار ببندید یقینا موفقیت چشمگیری پیدا خواهید کرد.

خوب همه می دانیم که برای داشتن یک وبلاگ موفق و پر بیننده باید مطالب خوب و پخته‌ای داشت و علاوه بر آن باید وبلاگی داشت که مرتب و در فاصله‌های زمانی منظم آپدیت شود. اما چگونه ‌می‌توانیم پست‌های وبلاگمان را پخته‌تر کنیم و هم‌چنین همیشه در فاصله‌ی زمانی مقرر برای آپدیت وبلاگ یک مطلب خوب و جذاب آماده داشته باشیم؟ در زیر چهار پله برای رسیدن به این مقصود را توضیح می‌دهیم:
1- ایده‌های خود را یادداشت کنید تا در فرصت مناسب در وبلاگ بگذارید:
معمولا در حین خواندن مقالات و مطالب دیگران ایده‌های جالبی برای نوشتن به نظر شما می‌رسد ولی ممکن است در همان زمان حوصله‌ی نوشتن مطلب را نداشته باشید. اما سعی کنید آن ایده‌ی جالب را برای نوشتن از دست نداده و برای این‌که آن را فراموش نکنید یادداشتش کنید. می‌توانید یک فایل txt یا word را برای ثبت عناوین این ایده‌ها در نظر بگیرید.

2- یادداشت‌هایتان را مرور کنید تا وبلاگ معتبر و غنی داشته باشید

در پایان روز می‌توانید ایده‌هایتان را مرور کنید . دقت کنید که لازم نیست بقیه‌ی عنوان‌ها را پاک کنید چون ممکن است زمانی دیگر برای نوشتن مطلبی دیگر به کارتان بیاید. در حال مرور ایده‌های نوشته شده‌یتان نکات کلیدی که به نظرتان می‌رسد در مقابل آن یادداشت کنید. هم‌چنین وقتی لیستتان را مرور می‌کنید ممکن است ایده‌های جدیدی برای نوشتن نیز به ذهنتان برسد. آن‌ها را نیز به لیست اضافه کنید.


3- ایده‌هایتان را پرورش دهید تا نکات تازه در وبلاگ تان بگذارید 

هیچ معلوم نیست این پله چه قدر طول خواهد کشید 15-20 دقیقه یا یک هفته. به هر حال هر زمانی که فکرتان برای پرورش دادن مطلب آماده بود این کار را بکنید و در موردش بنویسید. یا مطالب جدیدی را که به نظرتان می‌رسد به مطلب اضافه کنید.


۵ـ وبلاگ زیاد بخوانید تا بتوانید خوب بنویسید

این نکته اساسی را هر گز فراموش نکنید که داشتن یک وبلاگ غنی و موفق و پربازدید تنها با خواندن وبلاگهای زیاد و معتبر ممکن می شود. تا می توانید به سایتها و وبلاگهای غنی و پربازدید و دست اول سربزنید و مطلب زیاد تر بخوانید تا زیباتر بنویسید.

۶ـ به وبلاگهای دیگر به دیده ای خریدار نگاه کنید 

هنگامی که به صفحات مختلف وبلاگها و سایتهای دیگر سر می زنید آنها را به دقت ارزیابی نمایید به عبارت دیگر به دیده ای خریدار به آنها نگاه کنید و کیفیت کار آنان را ارزیابی نمایید تا کیفیت کارشما بالا برود.دنیای وبلاگ نویسی مدام در حال تغییر است. بدین معنا که وبلاگ نویسان همواره به دنبال راههایی برای توسعه وبلاگ خود از طریق تحقیق کردن می باشند. من در یک پست که پربازدید ترین وبلاگ فارسی را معرفی کرده ام صرفا برای این بود که نوع کار و سوژه سازی و جذب بازدید کننده توسط مدیر وبلاگ و موفقیت باور نکردنی اورا در افزایش بازدید بر رسی نماییم.


۷- موضوعات وبلاگ را یک دست و با فهرست منطقی بگذارید

در یک وبلاگ می تواند موضوعات گوناگون وجود داشته باشد تلاش کنید موضوعات وبلاگ خودرا یک دست و منطقی تنظیم کنید. و به قول معروف ازهر دری سخنی یا از هر چمن گلی نگذارید. وبلاگهای که موضوعات پراکنده دارند از موفقیت و بازدید زیادی برخوردارنیستند. به یقین که مطالب یک دست بازدید را چند برابر می کند.

 اگر مطالب وبلاگ شما یک دست و فهرست بندی شده باشد هم برای موتورهای جستجو محبوبیت دارد هم برای بازدید کنندگان شما خوشایند است. دلیلش هم پیداست. فروشگاهی که محصولات آن یک دست وکاملا دسته بندی شده باشد مشتری را زود تربه کالای مورد نظرش می رساند وقتی مشتری به کالای مورد نظر خود رسید کالاهای مشابه را نیز دوروبر آن می بیند طبیعتا به آنها نیز نگاهی می اندازد. بازدید وبلاگ هم با دسته بندی صحیح ویک دست بودن مطالب وبلاگ قطعا افزایش پیدا می کند و بازدید کننده را به بازدید مطالب مشابه مطلب مورد نظرش می کشاند، درنتیجه یک بازدید کننده ممکن است چندین بازدید نماید.

 اگربخواهیم برای این اصل اساسی افزایش بازدید یک نمونه ای خیلی موفق ذکر کنیم وبلاگ کوچک آقای وطن دوست با عنوان "افغانستان" بهترین نمونه خواهد بود که درعین اینکه مطالب زیادی ندارد اما بازدیدش واقعا فراتر ازانتظاراست و خودش هم کاملا متوجه این موضوع است وبا اتکا به همین اصل است که دریکی از پستهای وبلاگش حتی به رقابت با سایت بزرگ جمهوری سکوت برمی خیزد ومقاله ای جسورانه با عنوان" چرا جمهوری سکوت بازدیدش به اندازه ای نصف بازدید وبلاگ من نیست!!" می نویسد که درخود همین مقاله نیزاز چندین اصل افزایش بازدید استفاده شده است و روزانه بازدیدهای زیادی را برای وبلاگش به ارمغان می آورد.

۸- وبلاگ خود را مفید و آموزنده نگهدارید  

پیش از نگاشتن یک مطلب دقت کنید آنرا دقیق و مفید بنویسید وپیش از نشر آن از زاویه های گوناگون آن را کنترل و تصحیح نمایید. چون اعتبار همیشگی وبلاگ شما در خطر است. اگر صحبتی دارید و می خواهید آن را بیان کنید آن را خلاصه کنید و سعی کنید محتوای ان همانند یک سرمقاله باشد.یک وبلاگ موفق باید مدام در حال رشد و اضافه کردن نوشته های جدید باشد. نوشته های جدید باید بصورت خلاقانه نگاشته شوند تا بازدیدکنندگان از خواندن آنها خسته نشده ، و به خواندن مطالب بیشتر تمایل پیدا کنند.

۹- کاربرد مناسب کلمات کلیدی بازدید وبلاگ را بالا می برد

چیز دیگری که در موفقیت شما و بازدید بیشتر وبلاگ تان بسیار مؤثراست به کارگیری مناسب کلمات کلیدی در وبلاگ است. باید تیتر وبلاگ شما شامل کلمات که با موضوع وبلاگ مرتبط است باشد. برای جذب بیشتر بازدیدکننده یک تیتر درشت از موضوع سایت داشته باشید. هر آیتم باید تیتری داشته باشد که محاطبان را جذب کند و در عین حال گول زننده هم نباشد. توجه داشته باشید که تیتر شما نباید بیش از ۱۰ تا ۱۵ حرف داشته باشد.


۱۰- محتوای وبلاگ خودرا واضح و روشن ارائه نمایید

اگر به دنبال بازدید کنندگان ویژه نیستید و صرفا می خواهید بازدید وبلاگ تان بالا برود یعنی به کیفیت بازدید کننده اهمیت نمی دهید بلکه کمیت برای تان مهم است مطالب وبلاگ خود را طوری ارائه کنید که فهم آن ساده باشد و مراجعین به سادگی مطلب مورد علاقه خود را پیدا کنند و از خواندن و درک راحت و دقیق آن لذت ببرند. به تعبیر دیگر خوانندگان شما اشباع شوند و برای بازدید بعدی وبلاگ شما را نشانه گذاری نمایند.


۱۱- حتما پشتکار داشت باشید تا وبلاگ پربازدیدی داشته باشید

موفقیت در هیج کاری بدون پشتکار امکان ندارد شما هم اگر می خواهید وبلاگ معروف و پر بازدیدی داشته باشید از این تکنیک که شاه کلید موفقیت در هرکاری است استفاده نمایید.داشتن یک وبلاگ موفق و پربازدید ، مستلزم یک سرمایه گذاری بزرگ در حوزه ی زمان می باشد. باید برای نوشتن مطالب جدید و یافتن راههایی برای معرفی و افزایش ترافیک وبلاگ خود ، وقت کافی بگذارید. همینکه مداوم و منظم وبلاگ خودرا آبدیت نمایید گذشته از اینکه برای موتورهای جستجو و بازدید کنندگان بسیارمهم است برای خودشما نیز تجربیات غنی و مفیدی به دست خواهد آمد. نکته دیگر اینکه اگر محتویات وبلاگ شما به طور مداوم به روز شوند موتورهای جستجو هم وبلاگ شما را در دوره های زمانی کوتاهتری کند و کاو می کنند.


۱۲- هرگز مطلب اشتباه و پر از اغلاط تایپی نگذارید

بازدید کننده اگر یک اشتباه فاحش املایی و تایپی در وبلاگ شما بیبیند نسبت به تسلط شما برمطالب و اعتبار علمی شما بسیار بدبین می شود و ممکن است برای همیشه با شما خدا حافظی نماید.فقط چند لحظه کوتاه لازم دارید تا از اشتباهی که با دستپاچگی نوشته شده است جلوگیری کنید. غلط های املایی را تصحیح کنید تا در ذهن خوانندگان خود اثر منفی ایجاد نکنید. به درستی وصحت محتویات مطلب توجه کنید چون هر چیزی که شما در اینترنت قرار می دهید در اینترنت یافت می شودپس قبل از قرار دادن هر مطلبی در مورد آن خوب فکر کنید.

۱۳- کپی پست بدون ذکر منبع وبلاگ را به زمین می زند

وبلاگی که پر از کپی پست بدون ذکر و آدرس منبع است هم خوانندگان و هم موتورهای جستجو را فراری می دهد خودتان پیش خودتان فکر کنید وقتی به یک وبلاگی می روید که صدها مطلب دارد اما هیجکدام مال خودش نیست و منبع را هم لینک نکرده است آیا دیگر به فکر بازدید از آن خواهید افتاد؟ کپی کردن مطلب از منابع اینترنتی کار قشنگی نیست و اثر مطلوبی در مخاطب ایجاد نمی کند. البته معرفی مقالات مفید مرتبط با موضوع کیفیت کار را بالا می برد. و شما به سادگی با قرار دادن یک لینک می توانید این کار را انجام دهید این عمل علاوه بر اینکه کمکی به بازدیدکنندگان است و اثر مثبتی در آنها می گذارد باعث می شود وبلاگ شما از طرف موتور های جستجو در رتبه بهتری قرار گیرد.  

۱۴- مطالب را پس از بازبینی و اصلاح دقیق در وبلاگ بگذارید

وقتی که مطمئن شدید مطلبتان به حد کافی و کاملا پرورش یافته شروع به نوشتن کنید و با استفاده از یادداشت‌های گذشته‌یتان یک مطلب خوب و کامل بنویسید. گاهی اوقات ممکن است پس از شروع به نوشتن و نوشتن یک مطلب به این نتیجه برسید که هنوز خوب پرورش نیافته است. مطلبتان را جایی ذخیره کرده و مجددا مراحل 2 و 3 را برایش انجام دهید تا کامل و آماده شود. پس از کامل شدن، مطلبتان را یک بار بخوانید تا اشکال نگارشی یا املایی در آن نماند پس از آن در وبلاگ خود بگذارید

۱۵- نکات فنی ویژه ای افزایش بازدید وبلاگ را رعایت نمایید

افزایش بازدید وبلاگ شما بستگی به صدها عامل دارد آنچه که در بالا ذکر شد عوامل کلی و عمومی برای موفقیت شما در وبلاگ نویسی است عوامل فنی و حرفه ای در افزایش بازدید وبلاگ از سوی موتورهای جستجو را در نحوه ای طراحی سایت و چینش کلید واژه ها و معرفی به موتورهای جستجو و تبادل لینک و... را یاد بگیرید و اعمال نمایید. اگر وبلاگ نویسی برای تان اهمیت بسیار دارد و پول جیب تان سر ریزی می کند یا ازطریق افزایش بازد وبلاگ خود در آمد خوبی نصیب شما می شود این کار از سوی برخی متخصصان برنامه نویسی و سئو کاران در برابر دریافت قیمت کار صورت می گیرد یا خودتان با خواندن مقالات مفید و در زمینه ای شیوه ها و راهکارهای حرفه ای افزایش بازدید وبلاگ خودرا از لحاظ فنی یا به عبارت دیگر از نظر "سئو" پربازدید و حرفه ای طراحی و تنظیم نمایید اما اگرصرفا یک وبلاگ نویس ساده هستید و وبلاگ برای تان اهمیت درجه اول را ندارد توصیه می کنم وقت تان را بگونه ای افراطی و بیش از حد نیاز برای پیدا کردن راههای افزایش بازدید وبلاگ تان ضایع نکنید بلکه به کارها و تخصص های اصلی خود برسید وبلاگ را هم به خدا بسپارید هرکه آمد خوش آمد هرکه هم نیامد به سلامت.
اگر به همه‌ی موارد بالا عمل کنید مطمئن باشید وبلاگ نویسی موفق و دارای و بلاگ پربازدیدی خواهید شد و  همیشه پست‌های خوب و جالبی در وبلاگتان خواهید داشت. هم‌چنین هرگز برای نوشتن، موضوع کم نمی‌آورید. دقت کنید که انجام مراحل بالا به معنی توجه شما به وبلاگتان و نیز احترام گذاشتن به خواننده خواهد بود. چنین وبلاگی روز به روز پر خواننده تر و بهتر خواهد شد. 

توصیه ای آخر اینکه سیزده اصل ذیل را برای افزایش بازدید وبلاگ خود رعایت نمایید


:: موضوعات مرتبط: آموزشی , ,



شکرستان
نوشته شده در یک شنبه 7 مهر 1392
بازدید : 1843
نویسنده : مدیر وبسایت

 

شکرستان یک سریال انیمیشن پویانمایی تلویزیونی ایرانی است که ساختهٔ شرکت RPCA می‌باشد و تا به اکنون ۱۰۸ قسمت آن تولید و از شبکهٔ ۲ سیمای ایران پخش می‌شود. این مجموعه با روش «کات اوت» یا بریده مقوا ساخته شده و استقبال زیادی از آن شده‌است.[۱] قسمت‌هایی از این مجموعه در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنوارهٔ چانگوی چین، جشنوارهٔ جیفونی ایتالیا و جشنوارهٔ فیلم کودک هند نمایش یافته‌است.[۲][۳][۴] شکرستان در سال ۱۳۸۷ برندهٔ جایزهٔ بهترین پویانمایی سال در جشن خانه سینما شد.[۵] در جشنوارهٔ جام جم سال ۱۳۹۰ هم شکرستان در ۸ بخش نامزد دریافت جایزه شد[۶] و برندهٔ بهترین کارگردانی پویانمایی شد.[۷]

خلاصه داستان

خطر لوث‌شدن: آنچه در زیر می‌آید ممکن است قضیه یا پایان ماجرا را لو دهد!

شکرستان با بیش از ۱۸۰ شخصیت همهٔ داستان‌های این سریال در یک شهر قدیمی و خیالی روی می‌دهد. هر قسمت داستانی مجزا دارد که مردم شکرستان بنا به نیازهای دراماتیک هر قصه، در هر قسمت نقشی متفاوت برعهده می‌گیرند و داستان را رقم می‌زنند. قصه‌ها پس از ۸ ماه تحقیق و توسعه بر اساس داستان‌ها، ضرب المثل‌ها و قصه‌های قدیمی و عامیانهٔ ایرانی-شرقی انتخاب و سپس با رویکردی مدرن و به روز به رشتهٔ تحریر در آمده‌اند. در این شهر قدیمی و داستانی، هیچ کس در جایگاه خود نیست و تلاش شده تا با دفورماسیون تصویری و دراماتیک، شیوه‌ای اتخاذ شود که کوچک و بزرگ پس از خندیدن به طنز داستان‌ها، عمیقا به فکر فرو روند و آینهٔ رفتارهای اجتماعی و فرهنگی خود را بازنگری کنند.

پایان خطر لوث‌شدن

شخصیت‌ها

 
عروسک ننه قمر

شکرستان بیش از ۱۰۰ شخصیت گوناگون دارد که بنا به نیازهای داستان در هر قسمت سروکلهٔ شان پیدا می‌شود و نقش‌های متفاوتی چون تاجر، کارگر، مردم شهر، بچه‌های مدرسه، ریش سفید و.. را برعهده می‌گیرند. ولی چند شخصیت محوریت بیشتری دارند:

بهلول: خردمندی که همه او را دیوانه می‌پندارند. او همیشه با بچه‌ها بازی می‌کند ولی در مواقعی که مشکلی پیش می‌آید، تنها اوست که راه حل را می داند و جایی که به مظلومی ستم می‌رود، از او در برابر ظالم دفاع می‌کند. او نماد خردورزی کودک درون است و شاید دوست داشتنی ترین شهروند شکرستان.

پادشاه و وزیر: پادشاه مانند تمام داستان‌های سنتی فردی ابله، خودرای و خوش گذران است که همیشه تیرش به خطا می‌رود و ظلم او خنثی می‌شود. وزیر مکار و حیله گر نیز تلاش در کمک رسانی به ستم پادشاه دارد که البته هیچ گاه به موفقیت کامل نمی‌رسد.

پهلوان و نوچه‌های اش: شخصیتی زورگو ولی توخالی و بی کاره که فقط بلد است لاف بزند. نوچه‌های او نیز بهتر از خود او نیستند. ایشان نیز همیشه در کارهای غلط و اشتباه شان به نتیجه نمی‌رسند و تنبیه می‌شوند.

قاضی: این قاضی شهر ما حکم خودش را بر اساس پول افراد می‌دهد و غیرقابل اعتماد ترین شخص در شکرستان است. البته همیشه دست اش رو می‌شود.

ننه قمر: ننه قمر پیرزنی است با پشت خمیده و چادر گلدار که عینکی به چشم دارد. از روی این شخصیت عروسک‌هایی نیز تولید شد که مورد استقبال مردم قرار گرفت. همچنین کشور چین اقدام به تولید عروسک‌های این شخصیت کارتونی نمود و آن‌ها را وارد بازار ایران کرد.[۸][۹]

پخش

شکرستان از سال ۱۳۸۷ توسط شبکهٔ ۲ سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود. در ابتدا قرار بود این مجموعه برای ۹۰ قسمت ۱۵ دقیقه‌ای تولید شود اما بعداً فصل‌های جدید نیز برای آن تولید شد و طول هر قسمت نیز به ۲۵ دقیقه افزایش یافت.[۱۰][۱۱][۱۲]

پخش این مجموعه از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ در شبکه سینمای خانگی آغاز شد[۱۳] هرچند پیش از آن در آبان ۱۳۹۰ اعلام شده بود که این مجموعه در سینمای خانگی هم توزیع می‌گردد.[۱۴] همچنین در سال ۱۳۹۰ اعلام شد که قسمت‌هایی از این مجموعه قرار بود که در امارات متحده نیز پخش شود[۱۵] و گفته شد که قسمت‌هایی از این مجموعه قرار است به هم پیوسته و به زبان فرانسوی دوبله شود تا به صورت یک فیلم سینمایی در فرانسه نمایش یابد.[۱۶]

محصولات مرتبط

پس از استقبالی که از مجموعهٔ شکرستان شد عروسک‌هایی به شکل شخصیت‌های این مجموعه با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی و به همت مرکز نشر الکترونیک و با همکاری مرکز انیمیشن حوزه هنری، توسط دو شرکت «آیس تویز» و «پالیز» ساخته و در بازار ایران به فروش رفت؛ این عروسک‌ها هم مورد استقبال قرار گرفتند و بیشترین استقبال از عروسک‌های و اسکندر صورت گرفت.[۱۷] همچنین در سال ۱۳۹۰ خبرهایی از تولید یک بازی رایانه‌ای بر اساس مجموعه شکرستان منتشر شد.[۱۸]

فضای شهر

فضای شهرشکرستان براساس ابنیه و ساختمان‌های باستانی و تاریخی ایران که از قدمت کهنی برخوردار هستند الهام گرفته شده است. البته اصل دفورماسیون تصویری برای انیمیشن نیز رعایت گردیده و همچنین در رنگ آمیزی محیط و اشخاص از رنگ‌ها و اسلوب اصیل ایرانی که در نقش و نگارهای گوناگونی از معماری تا مینیاتور و فرش و غیره می‌توان یافت بهره گرفته شده است.

تولید

کارگردان مجموعه شکرستان بابک نظری و سعید ضامنی و تهیه کننده آن سید مسعود صفوی است. مرحوم استاد جلال ذوالفنون به عنوان آهنگساز و مرتضی احمدی به عنوان راوی با این مجموعه همکاری داشته‌اند.[۱۱]


:: موضوعات مرتبط: فیلم های تلوزیونی , ,



دانستنی های قرآنی
نوشته شده در یک شنبه 7 مهر 1392
بازدید : 1220
نویسنده : مدیر وبسایت


آیا می دانید .... قرآن دارای 114 سوره است.

آیا می دانید ....قرآن دارای  6236  آیه است.

آیا می دانید ....قرآن 114 بسم الله الرحمن الرحیم دارد.

آیا می دانید ....قرآن دارای 120 حزب می باشد.

آیا می دانید ....قرآن 30 جز  دارد.

آیا می دانید ....بزرگترین سوره قرآن بقره است.

آیا می دانید ....كوچكترین سوره قرآن كوثر می باشد.

آیا می دانید ....بهترین آیه،  آیه الكرسی است.

آیا می دانید ....آیه  282 سوره بقره بزرگترین آیه قرآن است.

آیا می دانید ....عظیم ترین آیات  بسم الله الرحمن الرحیم می باشد.

آیا می دانید ....كوچكترین آیه قرآن  مدها متان  در سوره الرحمن  است.

آیا می دانید ....بهترین شب در قرآن  شب قدر است.

آیا می دانید ....بهترین ماه  در قرآن ماه رمضان  است.

آیا می دانید ....بهترین سوره قرآن  یس است.

آیا می دانید ....سوره حمد  به مادر قرآن معروف است.

آیا می دانید ....سوره فجر به سوره امام حسین (ع)  معروف است.

آیا می دانید ....بهترین خوردنی كه در قرآن ذكر شده عسل میباشد.

آیا می دانید ....بهترین نوشیدنی كه در قرآن به آن اشاره شده است شیر می باشد.

آیا می دانید ....در قرآن مجید پانزده آیه سجده دار وجود دارد که بعد از شنیدن یا خواندن چهار آیه آن سجده واجب می شود وباید سجده کرد، یازده آیه دیگر سجده مستحبی است،یعنی اگر سجده نکنی هم اشکالی ندارد.
سجده های واجب
1- آیه 15 سوره سجده (الجُرُزْ و یا اَلْمَضاجِعْ)
2- آیه 37 سوره فصلت
3- آخرین آیه سوره نَجم
4- آخرین آیه سوره عَلَقْ.


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



شعر خدا
نوشته شده در یک شنبه 7 مهر 1392
بازدید : 1346
نویسنده : مدیر وبسایت

 

تو خدای بی نظریری                                                      تو یگانه ای و دانا

تو چه خوب و مهربانی                                                   تو که پاکی و توانا

تو به گوش ابر خوندی                                                    که از آسمان ببارد

تو به آفتاب گفتی                                                        به زمین قدم گذارد

تو به چشمه یادادی                                                    زدل زمین بجوشد

به گیاه تشنه گفتی                                                     که از آب آن بنوشد

تو به ژاله امر کردی                                                      که به برگ گل نشیند

به خزان اجازه دادی                                                     که گل از چمن بچیند

به هزار نقش زیبا                                                        گل سبزه را کشیدی

شب و روز وکوه و دریا                                                   همه را تو آفریدی




مثلث برمودا
نوشته شده در چهار شنبه 3 مهر 1392
بازدید : 1587
نویسنده : مدیر وبسایت

روه‌بندی مکان‌های فراطبیعی
توضیحات
نام دیگر مثلث شیطان، دریای مرگ، اقیانوس سیاهی‌ها
کشور آب‌های آزاد باهاما
منطقه اقیانوس اطلس
مختصات ۲۵° شمالی ۷۱° غربی
زمینه آب
وضعیت افسانه شهری

مثلث برمودا (به انگلیسی: Bermuda Triangle)‏ منطقه مثلث شکلی است که در شمال اقیانوس اطلس واقع شده‌است، بیش از ۵۰ کشتی و ۲۰ هواپیما به طرز مرموزی در این منطقه ناپدید شده و یا از بین رفته‌اند.[۱]

نخستین گزارش ناپدیدشدن در مثلث برمودا را فردی به نام ادوارد ون وینکل جونز در ۱۶ سپتامبر ۱۹۵۰ در مجلهٔ آسوشیتد پرس ارائه داد. در یکی از این حادثه ۵ فروند هواپیما در پرواز ۱۹ ناپدید شدند و چند ثانیه پیش از این رخداد، فرمانده مأموریت می‌گفت که هیچ چیز در حالت طبیعی نیست و مشخص نیست این جا کجاست. سرانجام صدای خلبانان ضعیف و ضعیف تر شد تا به کلی قطع شد و هواپیماها برای همیشه ناپدید شدند.

نظریات علمی گوناگونی مانند میل مغناطیسی قطب‌نما، وجود گلف استریم در ژرفای اقیانوس و خلیج مکزیک، اشتباهات انسان‌ها، آب‌وهوا، گاز متان و امواج سرکش ارائه داده شده‌است اما هیچ‌کدام به طور رسمی پذیرفته نشده‌اند. پاره‌ای از دانشمندان نیز علت این پدیده را فراطبیعی می‌خوانند. یکی از این علت ها فرورفتن قارهٔ افسانه‌ای آتلانتیس به زیر آب است. افلاطون دراین‌باره می‌نویسد:«مردم آتلانتیس برای فتح آتن سپاهیان بی شماری فراهم کردند و زئوس بر آن‌ها طوفانی فروآورد کرد که قابل تصور نبود. طوفان سبب زمین‌لرزه‌ها و سیل‌های شدید شد و سرانجام دریا آتلانتیس را به زیر خود فرو برد و ناپدید گشت.» از دیگر نظریات فراطبیعی می توان به ربودن ۱۹ انسان توسط بیگانگان و موجودات فضایی و همینگونه ورود به دنیایی دیگر اشاره کرد.

 

موقعیت جغرافیایی

نقشهٔ جغرافیایی مثلث برمودا بر روی بخشی از اقیانوس اطلس در سواحل جنوب شرقی آمریکا واقع است. رأس آن نزدیک برمودا و قسمت انحنای آن از سمت پایین فلوریدا گسترش یافته و از پورتوریکو گذشته، به طرف جنوب و شرق منحرف شده و از میان حکیمیه گذر کرده و دوباره به سوی برمودا بازگشته‌است. طول جغرافیایی در قسمت غرب مثلث برمودا 33 درجه‌است.[۲]

این منطقه بر خلاف چیزی که از نامش (مثلث) پیداست، به شکل بیضی است. مساحت این منطقه ۵۰۰٬۰۰۰ مایل، ۱٬۵۰۰٬۰۰۰ کیلومتر مربع است و بخش‌هایی از اقیانوس اطلس، خلیج مکزیک، آزور، و هند غربی را در بر می‌گیرد. ادعا شده‌است که شماری از ناپدیدشدگان این منطقه مربوط به ۵۰۰ سال پیش بوده‌اند. از جمله فرضیه‌های مرتبط میتوان از ملاقات‌های خصمانهٔ بیگانگان با هم و تکنولوژی کشندهٔ آن‌ها برای نابودی جهان، فرورفتن قارهٔ افسانه‌ای آتلانتیس به زیر آب، دریای هیولاها، دنیایی دیگر، و فرضیه‌های دیگر نام برد.[۳]

ریشه‌یابی

 
قسمتی از مثلث برمودا که بیشتر قربانیان این پدیده در آن‌جا ناپدید شدند.

نخستین ادعای ناپدیدشدن غیرعادی در برمودا را ادوارد ون وینکل جونز در ۱۶ سپتامبر ۱۹۵۰ در مجلهٔ آسوشیتد پرس ارائه داد.[۴] دو سال بعد، مجلهٔ فیت مقاله‌ای کوتاه از جورج ایکس با عنوان "رمز و رازهای دریا پشت درب‌های ما هستند" منتشر کرد.[۵] در این مقاله دربارهٔ از دست دادن بسیاری از هواپیماها و کشتی‌ها از جمله پرواز ۱۹ به طور جامع صحبت شده‌است. در آوریل ۱۹۶۲، مجلهٔ لژیون آمریکایی ادعا کرد که نکتهٔ مهمی در پرواز ۱۹ وجود داشته‌است.[۶] این مجله ادعا کرد که فرماندهٔ ماموریت گفته‌است:«ما در حال ورود به آب‌های سفید هستیم و هیچ چیز خوب به نظر نمی‌رسد. ما نمی دانیم که در کجا هستیم. آب سبز است یا سفید؟» حتی شایعه شد که پرواز ۱۹ به مریخ فرستاده شده‌است. این مقاله برای نخستین بار نشان داد که مردم از وقایع رخداده در این منطقه را دنبال می‌کنند. در فوریه ۱۹۶۴، «وینسنت گادیس» در مجلهٔ ارگزوا در مقاله‌ای به نام "مثلث برمودا قاتل است" دربارهٔ پرواز ۱۹ و دیگر رخدادهای این منطقه نوشت. در سال بعد، گادیس مقالهٔ خود را تا جایی گسترش داد که تبدیل به یک کتاب شد.[۷]

«لورنس دیوید کخ» پژوهشگر دانشگاه ایالتی آریزونا و نویسندهٔ کتاب "راز مثلث برمودا" در سال ۱۹۷۵ ادعا کرد راه‌حلی در این‌باره پیدا کرده است. او اظهار داشت که نوشته‌های گادیس و دیگر نویسندگان درباره این پدیده بیش از حد اغراق آمیز بوده‌است. دیوید کخ با پژوهش‌های خود، اشتباهات و تناقصات بسیاری بین حساب و اظهارات چارلز برلیتز و شاهدان عینی و بازماندگان کشف کرد. کخ بسیاری از اطلاعات مربوط به کشتی‌های بادبانی و ناپدیدشدن آن‌ها را کشف کرد. مجموع پژوهش‌های کخ عبارتند از:

  • کشتی‌هاو هواپیماها که بزرگتر از بقیه بودند گرفتار طوفان گرمسیری شدند و تعدادی از آن‌ها ناپدید شدند و چارلز برلیتز و نویسندگان دیگر یادکردن طوفان در این حوادث را از یاد برده‌اند.
  • برخی از اطلاعات موجود در پژوهش‌های دیگر اغراق‌آمیز بود. به عنوان مثال، کشتی ناپدید می‌شد و اما پرسش نامشخص این‌جاست که چرا برخی از هواپیماها به سختی خود را بندر رساندند و گرفتار مثلث برمودا نشدند؟
  • مثلث برمودا به عنوان یک افسانه شهری در نظر گرفته شده‌است.[۸]

با توجه به غرق شدن کشتی نفت‌کش در سال ۱۹۷۲، قطعاتی از بقایای آن در خلیج مکزیک پیدا شد. محققان دریافتند که کاپیتان کشتی در دفتر کابین، یک فنجان قهوه را به سختی در دستش فشرده‌است و در همان حال جان داده است.[۹]

رخدادها

یواس‌اس سایکلوپ

نوشتار اصلی: یواس‌اس سایکلوپ

در تاریخ ۴ مارس ۱۹۱۸ ناوگان کشتی یواس‌اس سایکلوپ پس از خروج از جزیرهٔ باربادوس ناپدید شد. این رخداد منجر به از دست رفتن بزرگترین ناوگان تاریخ نیروی دریایی ایالات متحده و هر ۳۰۹ خدمه کشتی شد. اگرچه هیچ نظریه تایید‌شده‌ای برای این حادثه ارائه نشده‌است، اما برخی علت این حادثه را طوفان و برخی فعالیت‌های دشمن در زمان جنگ جهانی اول دانسته‌اند.[۱۰][۱۱] همراه با ناپدید شدن این کشتی، دو کشتی خواهر آن به نام‌های یواس‌اس پروتئوس و یواس‌اس نرئوس نیز در اقیانوس اطلس شمالی در زمان جنگ جهانی دوم ناپدید شدند. هر دو کشتی غیرنظامی بوده و وظیفه‌شان رساندن سنگ معدن فلز به سایکلوپ بود.

کارول آ دیرینگ

نوشتار اصلی: کارول آ دیرینگ

در سال ۱۹۲۱، پنج قایق بادبانی که دوسال پیش در سال ۱۹۱۹ به اقیانوس اطلس رفته بوده و بازنگشته بودند در کارولینای شمالی پیدا شدند. در آن زمان شایعات زیادی به راه افتاد و احتمال قربانی شدن آن‌ها توسط دزدان دریایی بر سر زبان‌ها افتاد. احتمال می‌رود که این کشتی‌ها یکی از کشتی‌های باشند که در همان زمان ناپدید شدند.[۱۲]

پرواز ۱۹

نوشتار اصلی: پرواز ۱۹

پرواز ۱۹ یکی از پیچیده‌ترین حوادث مثلث برمودا بوده‌است. در این حادثه ۵ فروند هواپیمای نظامی آمریکا از نوع «تی‌بی‌ام افینگر ۳» در تاریخ ۵ دسامبر ۱۹۴۵ برای یک عملیات اکتشافی همزمان به سمت مثلث برمودا به پرواز در آمدند، ساعاتی پس از پرواز ستوان یکم چارلز تیلور با برج مراقبت تماس برقرار کرده و وضعیت خود را به طرز عجیبی تشریح کرد، پس از آن‌که برج مراقبت توصیه کرد تا هواپیماها ۱۸۰ درجه تغییر مسیر دهند تا در جهت فلوریدا قرار بگیرند صدای خلبانان ضعیف و ضعیف‌تر شد تا به‌کلی قطع شد و هواپیماها برای همیشه ناپدید شدند.[۱۳][۱۴]

استار تیگر و استار آریل

هواپیماهای استار تیگر و استار آریل دو فروند هواپیما از خانوادهٔ سلطنتی آورو تودور پنجم بودند و توسط هواپیمای مسافربری بریتانیا قصد فرود در آمریکای جنوبی را داشتند.[۱۵] کوچکترین خطایی در پرواز ممکن بود هر دو هواپیما را نابود کند و آن‌ها را از رسیدن به آمریکای جنوبی بازدارد. پس از ورود به مثلث برمودا، هر دو هواپیما به یکباره ناپدید شدند.[۱۶]

داگلاس دی‌سی-۳

ایربورن ترنسپورت دی‌سی-۳ یکی از هواپیماهای مدل داگلاس دی‌سی-۳ است که در تاریخ ۲۸ دسامبر ۱۹۴۸ در حالی که از سان خوآن، پورتوریکو به مقصد میامی پرواز می‌کرد، ناپدید شد. هیچ اثری از هواپیما و ۳۲ نفر سرنشین داخل آن یافت نشده‌است.[۱۷]

کی‌سی-۱۳۵ استراتوتانکرز

در ۲۸ اوت ۱۹۶۳، یک جفت هواپیمای کی‌سی-۱۳۵ استراتوتانکرز از سوی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا به پرواز در آمدند. در حالی که هر دو بر فراز اقیانوس اطلس پرواز می‌کردند، به هم برخورد کردند و در اقیانوس سقوط کردند. (واینر، برلتیز، و گادیس[۱۸][۱۹][۲۰]) جالب این است که هنگام سقوط در آب ۱۶۰ مایل (۲۶۰ کیلومتر) با هم فاصله داشتند.[۲۱]

کونمارا پنجم

نوشتار اصلی: کونمارا پنجم

کونمارا پنجم یک قایق بادبانی سرگردان در اقیانوس اطلس در جنوب برمودا بود که در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۱۹۵۵ پیدا شد.(برلیتز و واینر)[۲۲][۲۳] تمام خدمهٔ قایق بادبانی ناپدید شدند در حالی که قایق بادبانی در طول سه روز طوفان در دریا جان سالم به در برد. در سال ۱۹۵۵، یکی از سنگین ترین طوفان‌های اقیانوس اطلس وزید که احتمال می‌رود موجب ناپدید شدن خدمهٔ این قایق بادبانی شده باشد.[۲۴]

فهرست کامل حوادث

فهرست حوادث
شماره نوع وسیله نقلیه نام وسیله نقلیه تاریخ مبدا مقصد دست‌نیافته خلاصهٔ عملیات
۱ کشتی ۱۸۸۰     کشتی در مثلث برمودا ناپدید شد.[۲۵]
۲ کشتی یواس‌اس سایکلوپ ۴ مارس ۱۹۱۸ باربادوس بالتیمور کالیر، فرمانده کشتی و هر ۳۰۹ خدمه دیگر ناپدید شدند.[۲۶]
۳ کشتی کارول آ دیرینگ ۳۱ ژانویه ۱۹۲۱ کارولینای شمالی ریو دو ژانیرو، برزیل پنج قایق بادبانی در نزدیکی کیپ هتراس ناپدید شدند.[۲۷]
۴ کشتی اس‌اس کوتوپاکسی ۱ دسامبر ۱۹۲۵ چارلستون، کارولینای جنوبی هاوانا، کوبا درو روز پیش از رسیدن به هاوانا، کوبا، رادیو گزارش داد که چند کشتی غرق شده‌اند.[۲۸]
۵ کشتی یواس‌اس پروتئوس ۱۹۴۱ مکزیک ریو دو ژانیرو، برزیل هر ۵۸ نفر از دست رفتند و دو کشتی خواهرش نرئوس و اوریون نیز ناپدید شدند.[۲۹]
۶ کشتی یواس‌اس نرئوس ۱۹۴۱ مکزیک ریو د ژانیرو، برزیل این کشتی به همراه دو کشتی خواهرش پروتئوس و اوریون ناپدید شد.[۲۹]
۷ کشتی ۱۹۴۱ مکزیک ریو دو ژانیرو، برزیل این کشتی همراه دو خواهرش پروتئوس و نرئوس ناپدید شد.[۲۹]
۸ هواپیما پرواز ۱۹ ۵ دسامبر ۱۹۴۵ ایالات متحده آمریکا   هر ۵ فروند هواپیما از دست رفتند. چند ثانیه پیش از ناپدیدشدن آن‌ها فرمانده می‌گفت که این جا هیچ چیز خوب نیست، آب سبز است یا سفید. همان روز یک هواپیمای مارینر در جستجوی آن‌ها بود.[۳۰]
۹ هواپیما ایربورن ترنسپورت دی‌سی-۳ ۲۸ دسامبر ۱۹۴۸ سان خوآن میامی هر سه خدمه و ۳۶ مسافر پیش از رسیدن به میامی ناپدید شدند.[۳۱]
۱۰ هواپیما بی‌اس‌ای‌ای استار تیگر ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸ بریتانیا آزور این هواپیمای مسافربری خانوادهٔ سلطنتی تودور بوده‌است که ۶ خدمه و ۲۵ مسافر آن از بین رفتند.[۳۲]
۱۱ هواپیما بی‌اس‌ای‌ای استار آریل ۱۷ ژانویه ۱۹۴۹ برمودا جامایکا این هواپیمای مسافربری خانوادهٔ سلطنتی تودور بوده‌است که هر ۷ خدمه و ۱۳ مسافرش ناپدید شدند.[۳۳]
۱۲ کشتی اس‌اس مارین سولفور کوئین ۱۹۶۳ بومانت، تگزاس   این کشتی ۱۵،۲۶۰ تن گوگرد را حمل می‌کرد و دریا خشمگین شد و بعد از ۱۶ فوت، بادهای شمالی شدیدی وزید و کشتی با ۳۹ خدمهٔ آن ناپدید شد.[۳۴]
۱۳ فانوس دریایی ایزاک ۱۹۶۹ بیمینی، باهاما   فانوس دریایی و ۲ نگهبانش ناپدید شدند و هرگز پیدا نشدند.[۳۵]

نظریه‌های دانشمندان

=== نظریات علمی ===E.M قطب‌نما یکی از دلایل یادشده در حوادث مثلث برمودا است. بسیاری از فرضیه‌ها حامل این پیام بودند که ممکن است در این منطقه ناهنجاری‌های مغناطیسی غیرعادی وجود داشته باشد[۳۶] و هیچ‌گاه نمی توان آن‌ها را پیدا کرد. قطب‌نما میل مغناطیسی دارد و گاهی اوقات دچار اشتباه می‌شود. مثلث برمودا نیز دارای قطب مغناطیسی شمال است و دریانوردان این واقعیت را از قرن‌ها پیش متوجه شده بودند. برای مثال، دریانوردان ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۰ بر روی خط ویسکانسین حرکت می‌کردند[۳۷] ولی در نهایت به خلیج مکزیک رسیدند. در حالی که عموم مردم فکر می‌کنند که میل مغناطیسی قطب نما یک پدیدهٔ مرموز است.

 
تصویری رنگی از گلف استریم و جریان شمالی که در غرب اقیانوس اطلس جاری است. (ناسا)

یکی دیگر از دلایل علمی این پدیده وجود گلف استریم در اعماق اقیانوس که از خلیج مکزیک سرچشمه می‌گیرد و از راه تنگه فلوریدا به اقیانوس اطلس شمالی جریان پیدا می‌کند. در حقیقت، یک رودخانه در اعماق این اقیانوس قرار دارد که می‌تواند چیزهای شناور را حمل کند. سرعت این جریان دریایی ۲٫۵ متر در ثانیه (۵٫۶ مایل در ساعت) است.[۳۸]

یکی از مهم ترین توضیحات در از دست دادن هواپیماها و کشتی‌ها، اشتباهات انسان است.[۳۹] در ۱ ژانویه ۱۹۵۸، از روی لجبازی و سرسختی تاجر هاروی کاناور، بادبان‌های کشتی از دست رفتند و کشتی گرفتار طوفان جنوب فلوریدا شد.[۴۰]

یکی دیگر از دلایل علمی این پدیده رفتار خشونت آمیز آب‌وهوا است. طوفان‌های قدرتمند که در آب‌های گرمسیری تشکیل می‌شوند، سبب جان باختن هزاران نفر و خسارت‌های میلیارد دلاری شده‌است. غرق شدن ناوگان فرانسیسکو د بوبادیلا در سال ۱۵۰۲، نخستین نمونهٔ ثبت شده از این طوفان بوده‌است. این طوفان در گذشته سبب تعدادی از حوادث مربوط به مثلث برمودا بوده‌است. احتمال می‌رود که علت غرق شدن کشتی در شهر بالتیمور در ۱۴ مه ۱۹۸۶، هوای سرد و طوفان‌های قدرتمند بوده‌است. در این کشتی، ناگهان باد شدید وزید و سرعت باد از ۲۰ مایل در ساعت به ۶۰-۹۰ مایل در ساعت افزایش یافت. جیمز لوشین متخصص ماهواره مرکزی ملی طوفان، اعلام کرد که شرایط آب و هوایی بسیار سرد و ناپایدار بوده‌است و این ناپایداری به گونه‌ای سبب انفجار باد شده‌است.[۴۱] مشابه این رویداد در سال ۲۰۱۰ در کونکوردیا در سواحل آرژانتین رخ داد.

 
تصویری از پراکندگی گاز متان در سراسر جهان، سال ۱۹۹۶. ( علمی , ,



اینترنت
نوشته شده در شنبه 30 شهريور 1392
بازدید : 1493
نویسنده : مدیر وبسایت

طرحی محاسباتی از بخش کوچکی از شکل شبکه اینترنت. نقطه‌ها در تصویر نشانگر آدرس‌های آی‌پی، و خطوط میان آن‌ها نشانگر خط ارتباط بین دو آی‌پی می‌باشد.


اینترنت (به انگلیسی: Internet)‏ ( مخفف کلمه inter connected network شبکه های به هم مرتبط )را باید بزرگ‌ترین سامانه‌ای دانست که تاکنون به دست انسان طرّاحی، مهندسی و اجرا گردیده‌است. ریشهٔ این شبکهٔ عظیم جهانی به دههٔ ۱۹۶۰باز می گردد که سازمان‌های نظامی ایالات متّحدهٔ آمریکا برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای ساخت شبکه‌ای مستحکم، توزیع شده و باتحمل خطا سرمایه گذاری نمودند. این پژوهش به همراه دوره‌ای از سرمایه گذاری شخصی بنیاد ملی علوم آمریکا برای ایجاد یک ستون فقرات جدید، سبب شد تا مشارکت‌های جهانی آغاز گردد و از اواسط دههٔ ۱۹۹۰، اینترنت به صورت یک شبکهٔ همگانی و جهان‌شمول در بیاید. وابسته شدن تمامی فعّالیت‌های بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه، حکایت از آغاز یک دوران تاریخیِ نوین در عرصه‌های گوناگون علوم، فن‌ّآوری، و به خصوص در نحوه تفکّر انسان دارد. شواهد زیادی در دست است که از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت و خواهد کرد، تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیت درآمده‌است.

اینترنت سامانه‌ای جهانی از شبکه‌های رایانه‌ای بهم پیوسته‌است که از پروتکل مجموعه پروتکل اینترنت برای ارتباط با یکدیگر استفاده می‌نمایند. به عبارت دیگر اینترنت، شبکه شبکه هاست که از میلیون‌ها شبکه خصوصی، عمومی، دانشگاهی، تجاری و دولتی در اندازه‌های محلی و کوچک تا جهانی و بسیار بزرگ تشکیل شده‌است که با آرایه وسیعی از فناوریهای الکترونیکی و نوری به هم متصل گشته‌اند. اینترنت در برگیرنده منابع اطلاعاتی و خدمات گسترده ایست که برجسته‌ترین آنها وب جهان‌گستر و رایانامه می‌باشند. سازمان‌ها، مراکز علمی و تحقیقاتی و موسسات متعدد، نیازمند دستیابی به شبکه اینترنت برای ایجاد یک وب‌گاه، دستیابی از راه دور وی‌پی‌ان، انجام تحقیقات و یا استفاده از سیستم رایانامه، می‌باشند. بسیاری از رسانه‌های ارتباطی سنتی مانند تلفن و تلویزیون نیز با استفاده از اینترنت تغییر شکل داده‌اند ویا مجدداً تعریف شده اندو خدماتی جدید همچون صدا روی پروتکل اینترنت و تلویزیون پروتکل اینترنت ظهور کردند. انتشار روزنامه نیز به صورت وب‌گاه، خوراک وب و وب‌نوشت تغییر شکل داده‌است. اینترنت اشکال جدیدی از تعامل بین انسانها را از طریق پیام‌رسانی فوری، تالار گفتگو و شبکه‌های اجتماعی بوجود آورده‌است.

در اینترنت هیچ نظارت مرکزی چه بر امور فنّی و چه بر سیاست‌های دسترسی و استفاده وجود ندارد. هر شبکه تشکیل دهنده اینترنت، استانداردهای خود را تدوین می‌کند. تنها استثنا در این مورد دو فضای نام اصلی اینترنت، نشانی پروتکل اینترنت و سامانه نام دامنه است که توسط سازمانی به نام آیکان مدیریت می‌شوند. وظیفه پی بندی و استاندارد سازی پروتکل‌های هسته‌ای اینترنت، IPv4 و IPv6 بر عهده گروه ویژه مهندسی اینترنت است که سازمانی بین‌المللی و غیرانتفاعی است و هر فردی می‌تواند در وظایفشان با آن مشارکت نماید.

واژه‌شناسی

در زبان انگلیسی واژه ی Intrnet هنگامی که به شبکه جهانی مبتنی بر پروتکل IP اطلاق می گردد، با حرف بزرگ در اول کلمه، نوشته می شود.
در رسانه ها فرهنگ عامه، گاه با اینترنت به صورت یک مقوله عمومی و مرسوم برخورد کرده و آن را با حرف تعریف و به صورت حروف کوچک می نگارند(the internet)
در برخی منابع بزرگ نوشتن حرف اول را به دلیل اسم بودن آن جایز می دانند نه برای صفت بودن این واژه.
واژهٔ لاتین the Internet چنانچه به شبکهٔ جهانی اینترنت اشاره کند، اسم خاص است و حرف اوّلش با حروف بزرگ آغاز می‌شود(I). اگر حرف اوّل آن کوچک باشد می‌تواند به عنوان شکل کوچک شده کلمه Internetwork برداشت شود که به معنی است. واژه "ابر" نیز به صورت استعاری، به ویژه در ادبیات رایانش ابری و ، برای اشاره به اینترنت به کار می‌رود.

اینترنت در برابر وب

غالباً در گفتگوهای روزمره از دو واژهٔ "وب" و "اینترنت"، به اشتباه، بدون تمایز زیادی استفاده می‌شود، امااین دو واژه معانی متفاوتی دارند. اینترنت یک سامانه ارتباطی جهانی برای داده هاست، زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است که رایانه‌ها در سراسر جهان به یک‌دیگر متصل می‌سازد. در مقابل، وب یکی از خدماتی (سرویس)است که بر روی اینترنت ارائه می‌شود و برای ارتباط از شبکه اینترنت بهره می‌جوید. وب مجموعه ای از نوشته های به هم پیوسته(web page) است که به کمک ابرپیوندها و (URL) به یکدیگر پیوند خورده‌اند.
وب شامل سرویس های دیگر مانند
رایانامه، انتقال فایل(پروتکل اف‌تی‌پی و است.
خدمات(
سرویس) های یاد شده بر روی شبکه های مستقل و جدا از اینترنت نیز در دسترس هستند. وب به عنوان لایه ای در بالای اینترنت قرار گرفته و سطح بالاتری نسبت به آن قرار دارد.

تاریخچه

نوشتار اصلی: تاریخ اینترنت

افتتاح پروژه اسپوتنیک توسط اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی زنگ خطر را برای ایالات متحده به صدا درآورد تا با تأسیس آرپا یا موسسه پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته در سال ۱۹۵۸ (میلادی) پیشروی در زمینه فناوری را بازیابد.[۱][۲] آرپا اداره فناوری پردازش اطلاعات (IPTO) را تاسیس نمود تا پروژه SAGE راکه برای اولین بار سامانه‌های رادار سراسر کشور را با هم شبکه کرده بود پیشتر برد. هدف IPTO دست یافتن به راههایی برای پاسخ به نگرانی ارتش امریکا در باره قابلیت مقاومت شیکه‌های ارتباطیشان را پاسخ دهد، و به عنوان اولین اقدام رایانه هایشان را در پنتاگون، کوه چاین و دفتر مرکزی فرماندهی راهبردی هوایی (SAC) را به یکدیگر متصل سازد.جی.سی.آر لیکلایدر که از ترویج کنندگان شبکه جهانی بود به مدیریت IPTO رسید.لیکلایدر در سال ۱۹۵۰ (میلادی) پس از علاقه‌مند شدن به فناوری اطلاعات از آزمایشگاه روانشناسی صدا در دانشگاه هاروارد به ام آی تی رفت. در ام آی تی او در کمیته‌ای مشغول به خدمت شد که آزمایشگاه لینکلن را تاسیس کرد و بر روی پروژه SAGE کار می‌کرد. در سال ۱۹۵۷ (میلادی) او نایب رئیس شرکت بی بی ان (BBN) شد. در آنجا بود که اولین محصول PDP-۱ را خرید و نخستین نمایش عمومی اشتراک زمانی را هدایت نمود.

در IPTO جانشین لیکلایدر ایوان ساترلند، در سال ۱۹۶۵ (میلادی)، لارنس رابرتس را بر آن گماشت که پروژه‌ای را برای ایجاد یک شبکه آغاز نماید و رابرتس پایه این فناوری را کار پل باران نهاد.[۳] پل باران مطالعه جامعی را برای نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا منتشر کرده بود که در آن پیشنهاد داده بود که برای دستیابی به استحکام و مقاومت در برابر حوادث از راه‌گزینی بسته کوچک استفاده شود. رابرتس در آزمایشگاه لینکلن ام آی تی کار کرده بود که هدف اولیه از تاسیس آن، پروژه SAGE بود. لئونارد کلینراک استاد دانشگاه کالیفرنیا تئوریهای زیربنایی شبکه‌های بسته را در سال ۱۹۶۲ (میلادی) و را در سال ۱۹۶۷ (میلادی) ارائه کرده بود، مفاهیمی که زمینه ساز گسترش اینترنت به شکل امروزی آن شدند.

جانشین ساترلند، رابرت تیلور، رابرتس را قانع نمود که موفقیت‌های اولیه‌اش در زمینه راه‌گزینی بسته کوچک را گسترش دهد و بیاید و دانشمند ارشد IPTO شود.در آنجا رابرتس گزارشی با نام "شبکه‌های رایانه‌ای منابع مشترک" به تیلور داد، که در ژوئیه ۱۹۶۸ (میلادی) م.رد تایید او قرار گرفت و زمینه ساز آغاز کار آرپانت در سال بعد شد. پس از کار فراوان، سرانجام در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۹ دو گره اول آنچه که بعدها آرپانت شد به هم متصل شدند.این اتصال بین مرکز سنجش شبکه کلینراک در دانشکده مهندسی و علوم کاربردی UCLA و سامانه NLS داگلاس انگلبرت در موسسه تحقیقاتی SRI International در پارک منلو در کالیفرنیا برقرار شد. سومین مکان در آرپانت مرکز ریاضیات تعاملی Culler-Fried در دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا بود و چهارمی دپارتمان گرافیک دانشگاه یوتا بود. تا پایان سال ۱۹۷۹ (میلادی) پانزده مکان مختلف به آرپانت جوان پیوسته بودند که پیام آور رشدی سریع بود. آرپانت تنها یکی از اجداد اینترنت امروزی بود. در تلاشی جداگانه، دونالد دیویز نیز، در آزمایشگاه ملی فیزیک انگلیس مفهوم راه‌گزینی بسته کوچک را کشف کرده بود. اونخستین بار آن را در ۱۹۶۵ (میلادی) مطرح نمود. کلمات بسته و راهگزینی بسته در واقع توسط او ابداع شدند و بعدها توسط استانداردها پذیرفته و به کار گرفته شدند. دیویز همچنین یک شبکه راهگزینی بسته به نام Mark I در سال ۱۹۷۰ (میلادی) درانگلستان ساخته بود.[۴] به دنبال نمایش موفق راهگزینی بسته در آرپانت(ARPANET)؛ در سال ۱۹۷۸، اداره پست بریتانیا، (به انگلیسی: International Packet Switched Service)‏ خوانده می‌شد. مجموعه شبکه‌های X.۲۵ از اروپا و آمریکا گسترش یافت و تا سال ۱۹۸۱ کانادا، هنگ کنگ و استرالیا ر در بر گرفته بود.استانداردهای راهگزینی بسته X.۲۵ را "کميته مشاوره بين المللی تلگراف و تلفن(CCITT)" - که امروزه به نام

آرپانت اولیه بر روی (به انگلیسی: Network Control Program)‏ کارمی کرد، استانداردی که در دسامبر ۱۹۷۰ توسط تیمی به نام "گروه کاری شبکه(NWG)" به مدیریت (به انگلیسی: Steve Crocker)‏ طراحی و پیاده سازی شد. برای پاسخگویی به رشد سریع شبکه که مرتباً مکانهای بیشتری بدان متصل می‌شد، وینتون سرف (به انگلیسی: Vinton Cerf)‏ و باب کان (به انگلیسی: Bob Kahn)‏ اولین توصیف پروتکلهای TCP را که امروزه به گستردگی استفاده می‌شوند در خلال سال ۱۹۷۳ ارائه دادند و در مه ۱۹۷۴ مقاله‌ای در این باب منتشر نمودند. به کاربردن واژه اینترنت برای توصیف یک یکتای جهانی از دسامبر ۱۹۷۴ با انتشار RFC ۶۷۵ آغاز شد.این RFC اولین توصیف کامل مشخصات TCP بود که توسط وینتون سرف، یوگن دالال و کارل سانشاین در آن زمان در نوشته شد. در خلال نه سال یعدی کار تا آنجا پیش رفت که پروتکلها تصحیح شدندو بر روی بسیاری از سیستم‌های عامل پیاده سازی شدند.اولین شبکه برپایه بسته پروتکل اینترنت(TCP/IP) از اول ژانویه ۱۹۸۳ وقتی که همه ایستگاههای متصل به آرپا پروتکلهای قدیمی NCP را با TCP/IP جایگزین کردند، شروع به کار نمود. در سال ۱۹۸۵ بنیاد ملی علوم آمریکا(NFS) ماموریت ساخت کیلوبیت بر ثانیه(Kbps) - با استفاده از رایانه‌های "" (به انگلیسی: Fuzzball router)‏ را به مخترع این رایانه‌ها، (به انگلیسی: David L. Mills)‏ سپرد. یک سال بعد NFS تبدیل به شبکه پرسرعت تر ۱٫۵ مگابیت بر ثانیه ( Mbps) را نیز پشتیبانی می‌کرد. دنیس جنینگ، مسئول برنامه ابرکامپیدتردرNFS تصمیمی کلیدی در مورد استفاده از پروتکلهای TCP/IP ارائه شده توسط DARPA گرفت. گشایش شبکه به دنیای تجاری در سال ۱۹۸۸ آغاز شد.شورای شبکه بندی فدرال ایالات متحده در آن سال با اتصال NFSNET به سامانه تجاری موافقت نمودو این اتصال در تابستان ۱۹۸۹ برقرارشد. سایر خدمات پست الکترونیکی تجاری(مانند OnTyme,Compuserve,Telemail ) نیز به زودی متصل شدند. در آن سال سه ارائه دهنده سرویس اینترنت(ISP) بوجود آمدند : یوزنت, بیت‌نت بسیاری از شبکه‌های متنوع تجاری و آموزشی دیگر همچون دسترسی با شماره‌گیری (به انگلیسی: Dial-up Access)‏ را به صورت رایگان در شهرهایی در سراسر امریکا فراهم ساخته بود.این شبکه سرانجام در دهه ۱۹۸۰، با محبوبیت روزافزون TCP/IP به سایرین متصل شد. فابلیت TCP/IP برای کار با هر نوع شبکه ارتباطی از پیش موجود، سبب رشد آسانتر آن می‌گشت؛ اگر چه که رشد سریع اینترنت در وهله اول ناشی از در دسترس بودن مسبریابهای استاندارد تجاری از طرف بسیاری از شرکتها، در دسترس بودن تجهیزات تجاری اترنت(به انگلیسی: Ethernet)‏ برای ساخت شبکه‌های محلی و پیاده سازیهای گسترده و استانداردسازی TCP/IP در یونیکس]](به انگلیسی: Unix)‏ و بسیاری سیستم عاملهای دیگر بود.

 
این رایانه نکست توسط تیم برنرز لی در سرن به عنوان اولین وب سرور دنیا استفاده شد.

اگرچه بسیاری از کاربردها و رهنمودهایی که اینترنت را ممکن ساخت به مدت تقریباً دو دهه وجو داشتند، امااین شبکه تا دهه ۱۹۹۰ هنوز چهره‌ای همگانی نداشت. در ششم آگوست ۱۹۹۱، سرن - سازمان اروپایی پژوهش در باره ذرات - پروژه وب جهان گستر(World Wide Web) را به اطلاع عموم رساند. وب توسط دانشمندی انگلیسی به نام تیم برنرز لی(به انگلیسی: Sir Tim Berners-Lee)‏ در سال ۱۹۸۹ اختراع شد.یکی از مرورگرهای وب محبوب اولیه علمی , ,




رایانه
نوشته شده در شنبه 30 شهريور 1392
بازدید : 1440
نویسنده : مدیر وبسایت

 

تصویری از یک هاردیسک

تصویری از یک رایانه، صفحه نمایشگر(Monitor) نقش خروجی و صفحه کلید(keyboard) نقش ورودی را دارد.

 
ابررایانهٔ کلمبیا در مرکز تحقیقات آمِس، ناسا.

رایانه[۱] یا کامپیوتر (به انگلیسی: computer)‏ ماشینی است که از آن برای پردازش اطلاعات استفاده می‌شود.

نام

در زبان انگلیسی «کامپیوتر» به دستگاه خودکاری می‌گفتند که محاسبات ریاضی را انجام می‌داد. بر پایهٔ «واژه‌نامه ریشه‌یابی Barnhart Concise» واژهٔ کامپیوتر در سال ۱۶۴۶ به زبان انگلیسی وارد گردید که به معنی «شخصی که محاسبه می‌کند» بوده‌است و سپس از سال ۱۸۹۷ به ماشین‌های محاسبه مکانیکی گفته می‌شد. در هنگام جنگ جهانی دوم «کامپیوتر» به زنان نظامی انگلیسی و آمریکایی که کارشان محاسبه مسیرهای شلیک توپ‌های بزرگ جنگی به وسیله ابزار مشابهی بود، اشاره می‌کرد[نیازمند منبع].

البته در اوایل دهه ۵۰ میلادی هنوز اصطلاح ماشین حساب (computing machines) برای معرفی این ماشین‌ها به‌کار می‌رفت. پس از آن عبارت کوتاه‌تر کامپیوتر (computer) به‌جای آن به‌کار گرفته شد. ورود این ماشین به ایران در اوائل دهه ۱۳۴۰ بود و در فارسی از آن زمان به آن «کامپیوتر» می‌گفتند. واژه رایانه در دو دهه اخیر در فارسی رایج شده است.

برابر این واژه در زبان‌های دیگر حتماً همان واژه زبان انگلیسی نیست. در زبان فرانسوی واژه "ordinateur"، که معادل «سازمان‌ده» یا «ماشین مرتب‌ساز» می‌باشد به‌کار می‌رود. در اسپانیایی "ordenador" با معنایی مشابه استفاده می‌شود، همچنین در دیگر کشورهای اسپانیایی زبان computadora بصورت انگلیسی‌مآبانه‌ای ادا می‌شود. در پرتغالی واژه computador به‌کار می‌رود که از واژه computar گرفته شده و به معنای «محاسبه کردن» می‌باشد. در ایتالیایی واژه "calcolatore" که معنای ماشین حساب بکار می‌رود که بیشتر روی ویژگی حسابگری منطقی آن تاکید دارد. در سوئدی رایانه "dator" خوانده می‌شود که از "data" (داده‌ها) برگرفته شده‌است. به فنلاندی "tietokone" خوانده می‌شود که به معنی «ماشین اطلاعات» می‌باشد. اما در زبان ایسلندی توصیف شاعرانه‌تری بکار می‌رود، «tölva» که واژه‌ایست مرکب و به معنای «زن پیشگوی شمارشگر» می‌باشد. در چینی رایانه «dian nao» یا «مغز برقی» خوانده می‌شود. در انگلیسی واژه‌ها و تعابیر گوناگونی استفاده می‌شود، به‌عنوان مثال دستگاه داده‌پرداز («data processing machine»).[نیازمند منبع] اما اکنون اکثر انسان‌ها کامپیوتر را مهمترین نیاز بشر می‌دانند. کامپیوتر در زبان فارسی به رایانه معروف است.

معنای واژهٔ فارسی رایانه

واژهٔ رایانه از مصدر رایانیدن ساخته شده که در فارسی میانه به شکلِ rāyēnīdan و به معنای «سنجیدن، سبک و سنگین کردن، مقایسه کردن» یا «مرتّب کردن، نظم بخشیدن و سامان دادن» بوده‌است.[نیازمند منبع] این مصدر در زبان فارسی میانه یا همان پهلوی کاربرد فراوانی داشته و مشتق‌های زیادی نیز از آن گرفته شده بوده. در زبان فارسی نو یا همان فارسی (دری) این فعل و مشتق‌هایش به کار نرفته‌اند.[نیازمند منبع] برایِ مصدر رایانیدن/ رایاندن در فرهنگ واژهً دهخدا چنین آمده:

رایاندن
[ دَ ] (مص) رهنمائی نمودن به بیرون. هدایت کردن. (ناظم الاطباء). اما در مآخذ دیگر دیده نشد.[نیازمند منبع]

و گویا تنها در فرهنگ ناظم الاطبا آمده‌است.

شکلِ فارسی میانهٔ این واژه rāyēnīdan بوده و اگر می‌خواسته به فارسی نو برسد به شکل رایانیدن/ رایاندن درمی‌آمده. (بسنجید با واژه‌یِ فارسیِ میانه‌یِ āgāhēnīdan که در فارسیِ نو آگاهانیدن/ آگاهاندن شده‌است).

این واژه از ریشه‌یِ فرضیِ ایرانیِ باستانِ –radz* است که به معنایِ «مرتّب کردن» بوده. این ریشه به‌صورتِ –rad به فارسیِ باستان رسیده و به شکلِ rāy در فارسیِ میانه (پهلوی) به‌کار رفته. از این ریشه ستاک‌هایِ حالِ و واژه‌هایِ زیر در فارسیِ میانه و نو به‌کار رفته‌اند:

  • -ā-rādz-a*یِ ایرانیِ باستان> -ā-rāy ِ فارسی میانه که در واژه‌یِ آرایشِ فارسیِ نو دیده می‌شود.
  • -pati-rādz-a*یِ ایرانیِ باستان> -pē-rāy ِ فارسی میانه که در واژه‌یِ پیرایشِ فارسیِ نو دیده می‌شود؛ و
  • -rādz-ta*یِ ایرانیِ باستان> rāst ِ فارسی میانه که در واژه‌یِ راستِ فارسیِ نو دیده می‌شود.
این ریشه‌یِ ایرانی از ریشه‌یِ هندواروپاییِ -reĝ* به معنایِ «مرتّب کردن و نظم دادن» آمده‌است. از این ریشه در
  • هندی rāj-a به معنیِ «هدایت‌کننده، شاه» (یعنی کسی که نظم می‌دهد)؛
  • لاتینی rect-us به معنیِ «راست، مستقیم»،
  • فرانسه di-rect به معنیِ «راست، مستقیم»،
  • آلمانی richt به معنیِ «راست، مستقیم کردن» و
  • انگلیسی right به معنیِ «راست، مستقیم، درست»

برجای مانده‌است.

در فارسیِ نو پسوندِ -ـه (= /e/ در فارسی رسمی ایران و /a/ در فارسی رسمی افغانستان و تاجیکستان) را به ستاکِ حالِ فعل‌ها می‌چسبانند تا نامِ ابزارِ آن فعل‌ها به‌دست آید (البته با این فرمول مشتق‌های دیگری نیز ساخته می‌شود، امّا در اینجا تنها نامِ ابزار مدِّ نظر است)؛ برای نمونه از

  • مالـ- (یعنی ستاکِ حالِ مالیدن) + -ـه، ماله «ابزار مالیدنِ سیمان و گچِ خیس»
  • گیر- (یعنی ستاکِ حالِ گرفتن) + -ـه، گیره «ابزار گرفتن»
  • پوشـ- (یعنی ستاکِ حالِ پوشیدن) + -ـه، پوشه «ابزار پوشیدن» (خود را جایِ کاغذهایی بگذارید که پوشه را می‌پوشند!)
  • رسانـ- (یعنی ستاکِ حالِ رساندن) + -ـه، رسانه «ابزار رساندنِ اطّلاعات و برنامه‌هایِ دیداری و شنیداری»

حاصل می‌گردد.

در فارسیِ نو پسوندِ -ـه (= e- یا همان a-) را به ستاکِ حالِ "رایانیدن" یعنی رایانـ- چسبانده‌اند تا نامِ ابزارِ این فعل ساخته شود؛ یعنی "رایانه" به معنایِ «ابزارِ نظم بخشیدن و سازماندهی (ِ داده‌ها)» است.

سازندگان این واژه به واژه‌یِ فرانسویِ این مفهوم، یعنی ordinateurتوجّه داشته‌اند[۲] که در فرانسه از مصدرِ ordre«ترتیب و نظم دادن و سازمان بخشیدن» ساخته شده. به هرحال، معنادهیِ واژه‌یِ رایانه برایِ این دستگاه جامع‌تر و رساتر از کامپیوتر است. یادآور می‌شود که computerبه معنایِ «حسابگر» یا «مقایسه‌گر» است، حال آن‌که کارِ این دستگاه براستی فراتر از "حساب کردن" است.

تاریخچه

نوشتار اصلی: تاریخچه رایانه

در گذشته دستگاه‌های مختلف مکانیکی ساده‌ای مثل و چرتکه نیز رایانه خوانده می‌شدند. در برخی موارد از آن‌ها به‌عنوان رایانه قیاسی نام برده می‌شود. البته لازم به ذکر است که کاربرد واژهٔ رایانه آنالوگ در علوم مختلف بیش از این است که به چرتکه و خطکش محاسبه محدود شود. به طور مثال در علوم الکترونیک، مخابرات و کنترل روشی برای محاسبه مشتق و انتگرال توابع ریاضی و معادلات دیفرانسیل توسط تقویت کننده‌های عملیاتی، مقاومت، سلف و خازن متداول است که به مجموعهٔ سیستم مداری Analog Computer گفته می‌شود [۳]. چرا که برخلاف رایانه‌های رقمی، اعداد را نه به‌صورت اعداد در پایه دو بلکه به‌صورت کمیت‌های فیزیکی متناظر با آن اعداد نمایش می‌دهند. چیزی که امروزه از آن به‌عنوان «رایانه» یاد می‌شود در گذشته به عنوان « (دیجیتال)» یاد می‌شد تا آن‌ها را از انواع «رایانه آنالوگ» جدا سازند.

به تصریح دانشنامه انگلیسی ویکی‌پدیا، بدیع‌الزمان ابوالعز بن اسماعیل بن رزاز جَزَری (درگذشتهٔ ۶۰۲ ق.) یکی از نخستین ماشین‌های اتوماتا را که جد رایانه‌های امروزین است، ساخته بوده‌است. این مهندس مکانیک مسلمان از دیاربکر در شرق آناتولی بوده‌است. رایانه یکی از دو چیز برجسته‌ای است که بشر در سدهٔ بیستم اختراع کرد. دستگاهی که بلز پاسکال در سال ۱۶۴۲ ساخت اولین تلاش در راه ساخت دستگاه‌های محاسب خودکار بود. پاسکال آن دستگاه را که پس از چرتکه دومیت ابزار ساخت بشر بود، برای یاری رساندن به پدرش ساخت. پدر وی حسابدار دولتی بود و با کمک این دستگاه می‌توانست همه اعدادشش رقمی را با هم جمع و تفریق کند.[۴]

لایبنیتز ریاضی‌دان آلمانی نیز از نخستین کسانی بود که در راه ساختن یک دستگاه خودکار محاسبه کوشش کرد. او در سال ۱۶۷۱ دستگاهی برای محاسبه ساخت که کامل شدن آن تا ۱۹۶۴ به درازا کشید. همزمان در انگلستان در سال ۱۶۷۳ دستگاهی ساخت که جمع و تفریق و ضرب می‌کرد.[۴]

در سدهٔ هجدهم میلادی هم تلاش‌های فراوانی برای ساخت دستگاه‌های محاسب خودکار انجام شد که بیشترشان نافرجام بود. سرانجام در سال ۱۸۷۵ میلادی نخستین دستگاه محاسب را که هر چهار عمل اصلی را انجام می‌داد، به نام خود ثبت کرد.[۴]

از جمله تلاش‌های نافرجامی که در این سده صورت گرفت، مربوط به چارلز ببیج ریاضی‌دان انگلیسی است. وی در آغاز این سده در سال ۱۸۱۰ در اندیشهٔ ساخت دستگاهی بود که بتواند بر روی اعداد بیست و شش رقمی محاسبه انجام دهد. او بیست سال از عمرش را در راه ساخت آن صرف کرد اما در پایان آن را نیمه‌کاره رها کرد تا ساخت دستگاهی دیگر که خود آن را می‌نامید آغاز کند. او می‌خواست دستگاهی برنامه‌پذیر بسازد که همه عملیاتی را که می‌خواستند دستگاه برروی عددها انجام دهد، قبلا برنامه‌شان به دستگاه داده شده باشد. قرار بود عددها و درخواست عملیات برروی آن‌ها به یاری کارت‌های سوراخ‌دار وارد شوند. بابیچ در سال ۱۸۷۱ مرد و ساخت این دستگاه هم به پایان نرسید.[۴]

کارهای بابیچ به فراموشی سپرده شد تا این که در سال ۱۹۴۳ و در بحبوحه جنگ جهانی دوم دولت آمریکا طرحی سری برای ساخت دستگاهی را آغاز کرد که بتواند مکالمات رمزنگاری‌شدهٔ آلمانی‌ها را رمزبرداری کند. این مسئولیت را شرکت آی‌بی‌ام و دانشگاه هاروارد به عهده گرفتند که سرانجام به ساخت دستگاهی به نام [۴]

تعریف داده و اطلاعات

داده به آن دسته از ورودی‌هایی خام گفته می‌شود که برای پردازش به رایانه ارسال می‌شوند.

اطّلاعات به داده‌های پردازش شده می‌گویند.

رایانه‌ها چگونه کار می‌کنند؟

از زمان رایانه‌های اولیه که در سال ۱۹۴۱ ساخته شده بودند تا کنون فناوری‌های دیجیتالی رشد نموده‌است، معماری فون نوِیمن یک رایانه را به چهار بخش اصلی توصیف می‌کند: واحد محاسبه و منطق (Arithmetic and Logic Unit یا ALU)، واحد کنترل یا حافظه، و ابزارهای ورودی و خروجی (که جمعا I/O نامیده می‌شود). این بخش‌ها توسط اتصالات داخلی سیمی به نام

حافظه

 
تصویری از یک هارددیسک

در این سامانه، حافظه بصورت متوالی شماره گذاری شده در خانه‌ها است، هرکدام محتوی بخش کوچکی از داده‌ها می‌باشند. داده‌ها ممکن است ترانزیستورهای واقعی و مدار مجتمع‌ها با میلیون‌ها فیوز نیمه هادی یا MOSFETهایی با عملکردی شبیه ظرفیت خازنی روی یک تراشه تنها).

پردازش

 
تصویری از یک CPU یا واحد پردازشگر مرکزی

واحد محاسبه و منطق یا ALU دستگاهی است که عملیات پایه مانند چهار عمل اصلی حساب (جمع و تفریق و ضرب و تقسیم)، عملیات قیاسی (برای مثال مقایسه دو بایت برای شرط برابری) و دستورات انتصابی برای مقدار دادن به یک متغیر را انجام می‌دهد. این واحد جائیست که «کار واقعی» در آن صورت می‌پذیرد.

البته CPUها به دو دسته کلی RISC و CISC تقسیم بندی می‌شوند. نوع اول پردازش‌گرهای مبتنی بر اعمال ساده هستند و نوع دوم پردازشگرهای مبتنی بر اعمال پیچیده می‌باشند. پردازشگرهای مبتنی بر اعمال پیچیده در واحد محاسبه و منطق خود دارای اعمال و دستوراتی بسیار فراتر از چهار عمل اصلی یا منطقی می‌باشند. تنوع دستورات این دسته از پردازنده‌ها تا حدی است که توضیحات آن‌ها خود می‌تواند یک کتاب با قطر متوسط ایجاد کند. پردازنده‌های مبتنی بر اعمال ساده اعمال بسیار کمی را پوشش می‌دهند و در حقیقت برای برنامه‌نویسی برای این پردازنده‌ها بار نسبتاً سنگینی بر دوش برنامه‌نویس است. این پردازنده‌ها تنها حاوی ۴ عمل اصلی و اعمال منطقی ریاضی و مقایسه‌ای به علاوه چند دستور بی‌اهمیت دیگر می‌باشند. هرچند ذکر این نکته ضروری است که دستورات پیچیده نیز از ترکیب تعدادی دستور ساده تشکیل شده‌اند و برای پیاده‌سازی این دستورات در معماری‌های مختلف از پیاده‌سازی سخت‌افزاری(معماری CISC) و پیاده‌سازی نرم‌افزاری(معماری RISC) استفاده می‌شود.

(قابل ذکر است پردازنده‌های اینتل از نوع پردازنده مبتنی بر اعمال پیچیده می‌باشند.)

واحد کنترل همچنین این مطلب را که کدامین بایت از حافظه حاوی واحد محاسبه و منطق اعلام می‌کند که کدام عمل اجرا و از حافظه دریافت شود و نتایج به بخش اختصاص داده شده از حافظه ارسال گردد. بعد از یک بار عمل، واحد کنترل به دستورالعمل بعدی باشد که به رایانه اعلام می‌کند دستورالعمل بعدی در خانه دیگر قرار گرفته‌است).

ورودی/خروجی

 
تصویری از یک رایانه، صفحه نمایشگر(Monitor) نقش خروجی و صفحه کلید(keyboard) نقش ورودی را دارد.

بخش ورودی/خروجی (I/O) این امکان را به رایانه می‌دهد تا اطلاعات را از جهان بیرون تهیه و نتایج آن‌ها را به همان جا برگرداند. محدوده فوق العاده وسیعی از دستگاه‌های ورودی/خروجی وجود دارد، از خانواده آشنای صفحه‌کلیدها، نمایشگرها، موشواره mouse، قلم نوری، چاپگرها (printer)، اسکنرها، انواع لوح‌های فشرده(CD, DVD) را نام برد).

چیزی که تمامی دستگاه‌های عمومی در آن اشتراک دارند این است که آن‌ها رمزکننده اطلاعات از نوعی به نوع دیگر که بتواند مورد استفاده سیستم‌های رایانه دیجیتالی قرار گیرد، هستند. از سوی دیگر، دستگاه‌های خروجی آن اطلاعات به رمز شده را رمزگشایی می‌کنند تا کاربران آن‌ها را دریافت نمایند. از این رو یک سیستم رایانه دیجیتالی یک نمونه از یک می‌باشد.

دستورالعمل‌ها

هر رایانه تنها دارای یک مجموعه کم تعداد از محتوای خانه ۱۲۳ را در خانه ۴۵۶ کپی کن!»، «محتوای خانه ۶۶۶ را با محتوای خانه ۰۴۲ جمع کن، نتایج را در خانه ۰۱۳ کن!»، «اگر محتوای خانه ۹۹۹ برابر با صفر است، به دستورالعمل واقع در خانه ۳۴۵ رجوع کن!».

دستورالعمل‌ها در داخل رایانه بصورت اعداد مشخص شده‌اند - مثلاً (copy instruction) برابر ۰۰۱ می‌تواند باشد. مجموعه معین دستورالعمل‌های تعریف شده که توسط یک رایانه ویژه پشتیبانی می‌شود را زبان ماشین می‌نامند. در واقعیت، اشخاص معمولاً به زبان ماشین دستورالعمل نمی‌نویسند بلکه بیشتر به نوعی از انواع سطح بالای زبان‌های برنامه‌نویسی، برنامه‌نویسی می‌کنند تا سپس توسط برنامه ویژه‌ای (تفسیرگرها (interpreters) یا همگردان‌ها (compilers) به دستورالعمل ویژه ماشین تبدیل گردد. برخی زبان‌های برنامه‌نویسی از نوع بسیار شبیه و نزدیک به زبان ماشین که اسمبلر (یک زبان سطح پایین) نامیده می‌شود، استفاده می‌کنند؛ همچنین زبان‌های سطح بالای دیگری نیز مانند پرولوگ نیز از یک زبان انتزاعی و چکیده که با زبان ماشین تفاوت دارد بجای دستورالعمل‌های ویژه ماشین استفاده می‌کنند.

معماری‌ها

در رایانه‌های معاصر واحد محاسبه و منطق را به همراه واحد کنترل در یک مدار مجتمع که (CPU) نامیده می‌شود، جمع نموده‌اند. عموما، حافظه رایانه روی یک مدار مجتمع کوچک نزدیک CPU قرار گرفته. اکثریت قاطع بخش‌های رایانه تشکیل شده‌اند از سامانه‌های فرعی (به عنوان نمونه، منبع تغذیه رایانه) و یا دستگاه‌های ورودی/خروجی.

برخی رایانه‌های بزرگ‌تر چندین CPU و واحد کنترل دارند که بصورت هم‌زمان با یکدیگر درحال کارند. این‌گونه رایانه‌ها بیشتر برای کاربردهای پژوهشی و محاسبات علمی بکار می‌روند.

کارایی رایانه‌ها بنا به تئوری کاملاً درست است. رایانه داده‌ها و دستورالعمل‌ها را از حافظه‌اش واحد پردازنده مرکزی در رایانه‌های شخصی امروزی مانند پردازنده‌های شرکت ای-ام-دی و شرکت اینتل از معماری موسوم به
:: موضوعات مرتبط:
علمی , ,




کاروانسرای مشیر الملک
نوشته شده در جمعه 29 شهريور 1392
بازدید : 1612
نویسنده : مدیر وبسایت

كاروانسرای مشیرالملك

 
 

كاروانسرای مشیرالملك در ضلع شرقی میدان مركزی شهر برازجان قرار دارد این كاروانسرا در سال 1250 شمسی به فرمان حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملك با هزینه‌ای معادل 40 هزارتومان ساخته شد. معمار این ساختمان حاج محمد رحیم شیرازی سازنده پل مشیر و كاروانسرای دالكی است كه به طرز ماهرانه‌ای اقدام به ساخت این بنا به سبك معماری زندیه كرده است.عمده مصالح تشكیل دهنده این كاروانسرا سنگ، گچ و ساروج است و در كف آن از تخته سنگ‌های بزرگ تراشیده شده، استفاده شده است.

 

بام كاروانسرای مشیرالملك نیز با سنگ پهن تراشیده شده مفروش شده بود كه به هنگام بارندگی آب باران بوسیله ناودان‌های سنگی كه به طرز جالبی تعبیه شده بودند به بیرون از كاروانسرا هدایت می‌شد. در دیوار ضلع غربی كاروانسرا درب ورودی بسیار بزرگی از جنس چوب قرار دارد كه راه ورودی اصلی به حیاط كاروانسرا بوده است. در همین ضلع طبقه دوم كاروانسرا وجود دارد كه به شاه‌نشین معروف است. در جلوی شاه‌نشین یك تراس نسبتاً وسیع رو به خارج وجود دارد.

در دو طرف این شاه‌نشین راه پله هایی وجود دارد كه پشت بام كاروانسرا را به محوطه دیگری كه اندرون كاروانسرا و مخصوص زنان و كودكان بوده است وصل می‌شود.

این بنا مثل سایر كاروانسرا‌های دیگر دارای 4 برج مرتفع است. مساحت كل بنا 7000 متر مربع با زیر بنایی در حدود 4200 متر مربع می‌باشد. كاروانسرای مشیرالملك مجموعاً دارای 68 باب اتاق و حجره بوده كه به دلیل تغییر كاربری آن در دوره‌های بعدی تعداد اتاق‌ها كم یا زیاد شده‌اند.

 

از این بنا تا سال 1300 شمسی به عنوان كاروانسرا استفاده می‌شد كه به دلیل واقع شدن شهر برازجان بر سر راه تجارتی شیراز به بوشهر مكانی مناسب جهت استراحت كاروانیان بوده است.

از سال 1300 شمسی كه قشون نظامی به برازجان وارد شد این كاروانسرا محل مناسبی برای استقرار نظامیان شناخته شد.از سال 1335 با تغییرات و تعمیراتی، این بنا در اختیار شهربانی قرار گرفت كه از آن به عنوان زندان استفاده می‌شد. به همین دلیل به دژ برازجان معروف شد.

این بنا سال 1377 با پیگیری‌های مكرر مدیریت میراث فرهنگی بوشهر به دلیل اهمیت و ارزش آن تخلیه شد و در جهت كاربری فرهنگی و هنری این اثر تاریخی مرمت‌های لازم روی آن صورت گرفت.

كاروانسرای مشیرالملك در سال 1362 به شماره 1638 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسید.


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



پاور پیت مبانی معماری تاریخی ایران
نوشته شده در جمعه 29 شهريور 1392
بازدید : 1457
نویسنده : مدیر وبسایت



پاورپیت بهلول عاقل دانا
نوشته شده در جمعه 29 شهريور 1392
بازدید : 2930
نویسنده : مدیر وبسایت



خطر ناک ترین پل های دنیا +عکس
نوشته شده در جمعه 29 شهريور 1392
بازدید : 1696
نویسنده : مدیر وبسایت
 
ما همه روزه از پلهایی متفاوت و با آرامش خاطر عبور میکنیم اما همچنان در نقاط مختلف جهان پلهایی هست که عبور از آنها جرات بسیاری میخواهد. در این پست تصاویری از خطرناک ترین پلهای جهان تقدیم شما دوستان عزیز میشود که بیشتر در کشورهایی نظیر هند، مالزی، فیلیپین، پاکستان، نپال، و … وجود دارند.
یک پل می تواند بنا به دلایل مختلفی خطرناک یا ترسناک باشد اعم از اینکه بسیار قدیمی بودن، باریک بودن، ارتفاع بیش از حد از سطح زمین، بر بلندای یک رودخانه خروشان، فرسودگی سطح زیرین که معمولا از چوب است، معلق بودن بوسیله طناب که به مرور زمان سست و پاره می شوند و خیلی از موارد دیگری که تصاویر زیر گویای آن خواهند بود.

در صورتی که هر یک از عکس ها باز نشد بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Show Picture را انتخاب کنید

پل Carrick در ایرلند شمالی

 

 


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



برج میلاد
نوشته شده در جمعه 29 شهريور 1392
بازدید : 1664
نویسنده : مدیر وبسایت

برج میلاد نام برج مخابراتی چندمنظوره است که در شمال غربی تهران، پایتخت ایران قرار دارد. این برج با ارتفاع ۴۳۵ متر، بلندترین برج ایران،[۲][۳] ۶اُمین برج بلند مخابراتی جهان و ۱۹اُمین سازهٔ بلند نامتکی جهان است. این برج با ۱۳ هزار متر زیربنا از نظر وسعت کاربری سازهٔ رأس برج در میان تمامی برج‌های مخابراتی دنیا مقام نخست را دارد.[۴] این سازه به دلیل بلندی بسیار و شکل ظاهری متفاوتش، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و از این رو، یکی از نمادهای پایتخت ایران به شمار می‌آید.

برخی بر این باورند که این برج روی سامانه گسل شهرک قدس ساخته شده است.[۵]

پیشینه

 
بخش پایینی برج
 
سکوی دید باز[۶]
 
نمای گرفته شده از پایین برج

پیشنهاد ساخت یک برج و تالار نمادین برای شهر تهران در سال ۱۳۷۰، در زمانی که شهردار تهران بود، مطرح شد و در پایان سال ۱۳۷۲، محل کنونی از میان ۱۷ نقطه پیشنهادی ساخت آن برگزیده شد. غلامحسین کرباسچی ادعا می کند طرح برج میلاد در دوره شهرداری او و با توجه به سفرهای خارجی‌اش ارائه شده است. او می‌گوید: «در بازدیدهای مختلفی که از شهرهای بزرگ دنیا داشتیم، می‌دیدیم که ساختمان‌های مختلفی در این شهرها وجود دارد که هم به نوعی سمبل شهر است و‌ هم جاذبه توریستی است برای شهر.»[۷] گفته می‌شود که برج میلاد و مجموعه یادمان بخشی از طرحی بزرگ به نام شهستان پهلوی هستند که پیش از انقلاب اسلامی ایران طراحی شده و در دست احداث بود.[۸]

ساخت

کلنگ ساخت این برج در سال ۱۳۷۶ به مناسبت یکصدمین زادروز روح‌الله خمینی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران با نام میلاد به زمین زده شد.[۹] ساخت این برج ۱۱ سال به درازا انجامید. در ۸ سال نخست تنها ۴۰ درصد از برج تکمیل شده بود، اما با سرعت بخشیدن به پروژه توسط محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، ۶۰ درصد بعدی در ۳۰ ماه ساخته شد.[۱۰]

گشایش

پس از ۱۱ سال از آغاز ساخت و در روز ۱۶ مهر ۱۳۸۷؛ برج میلاد با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران با شعار «آسمان نزدیک است» گشایش یافت.[۱۱] این مراسم را بیش از ۲۵۰ خبرنگار ایرانی و خارجی پوشش دادند.[۱۲]

جایگاه جغرافیایی

برج میلاد، میان تپه‌ای با مساحت تقریبی ۱۴ هکتار واقع در جنوب محله شهرک غرب و شمال کوی نصر (گیشا) در منطقه ۲ شهرداری تهران قرار دارد. از نظر مختصات جغرافیایی، سازه برج در ۵۱ درجه، ۲۲ دقیقه و ۳۲ ثانیه طول شرقی و ۳۵ درجه، ۴۴ دقیقه و ۴۰ ثانیه عرض شمالی قرار گرفته‌است.

این محل پس از بررسی و مطالعه ۱۷ نقطه مختلف شهر تهران توسط یک گروه شامل تیم شهرسازی، تیم مطالعات تلویزیون، مخابرات، راه و ساختمان، اقتصادی، معماری، هواشناسی، تیم مطالعات ترافیک و تیم ژئوتکنیک برگزیده شده است.

  • دسترسی همگانی با سطح سرویس‌دهی مطلوب
  • قرارگیری در مرتفع‌ترین نقاط شهر
  • اشراف بر زیباترین مناظر و نقاط شهر
  • فضائی لازم جهت عملکردهای پیشنهادی و توسعه آتی
  • مجهز بودن به تاسیسات زیر بنایی
  • فاصله مناسب با پایانه‌های مهم مانند فرودگاه و ایستگاه راه‌آهن
  • ایجاد پوشش تلویزیونی
  • قابلیت ارتباط و دید مستقیم با ایستگاه‌های مخابراتی
  • استقرار در میان کاربری‌های هماهنگ و غیر مزاحم
  • استقرار در امتداد محورهای عمده شهر
  • پتانسیل برقراری ارتباط بصری با دیگر نشانه‌ها و فضاهای شهری
  • قابلیت برخورداری از فضاهای سبز و یا دیگر عناصر طراحی محیطی

راه‌های دسترسی

از دیدگاه راه‌های دسترسی و حمل و نقل، برج میلاد دارای شرایط بسیار مطلوب و استثنایی است.

این مجموعه در میان چهار بزرگراه اصلی تهران یعنی بزرگراه‌های همت، چمران، حکیم و شیخ فضل‌الله نوری قرار دارد، همچنین خط اختصاصی از یکی از ایستگاه‏های مترو و تدارک امکانات حمل و نقل هوایی برای ارتباط سریع با فرودگاه نیز برای آن پیش‌بینی شده‌است.

کاربری‌ها

 
عکس ضد نور از برج میلاد در هنگام ظهر

برج میلاد با هدف احداث سازه‏ای به یاد ماندنی و به عنوان نمادی برای شهر تهران و به منظور رفع نیازهای مخابراتی و تلویزیونی تهران ساخته شده‌است.

کارکردهای عمده این برج به شرح زیر است:

  • ایجاد و گسترش شبکه دسترسی بدون سیم
  • ایجاد زیرساخت مناسب برای سیستم‌های جدید تلویزیونی
  • بهینه‌سازی پوشش رادیو و تلویزیونی
  • کاربری‌های هواشناسی و کنترل ترافیک
  • گسترش و بهینه‌سازی پوشش شبکه‌های بی‌سیم و پی‌جو
  • ایجاد جاذبه گردشگری و بهره‌مندی از فضاهای گردشگری، تجاری و فرهنگی (رستوران گردان، سکوی دید، نگارخانه هنری، گنبد آسمان، موزه انقلاب اسلامی)

کاربری فرهنگی

 
نمونک برج میلاد در ساختمان پایه برج

در ۲۵ شهریور ۱۳۸۷، دوازدهمین جشن سینمای ایران با حضور ۵ هزار نفر در پای برج میلاد برگزار شد.[۱۳] در ۲۳ و ۲۴ آبان مسابقات بین‌المللی قرآن تهران و در ۲۹ و ۳۰ آبان نیز همایش شهرداران کلانشهرهای آسیا در این برج برگزار شد.[۱۴] تالار این برج اغلب اوقات به خصوص روزهای پایان هفته میزبان اجراهای هنرمندان ایرانی است.

ویژگی‌های فنی

این برج سازه‌ای است بتنی با کاربردهای متنوع، ۴۳۵ متر از سطح زمینهای مجاور ارتفاع دارد که ۳۱۵ متر از آن مربوط به شفت بتنی و ۱۲۰ متر دیگر مربوط به آنتن برج است.

وزن برج میلاد ۱۶۱٬۰۰۰ تُن و زیربنای آن ۵٫۵ برابر یک زمین فوتبال است.[۱۵]

پایهٔ اصلی برج بتن آرمه است. ارتفاع آن ۳۱۵ متر از روی زمین‌طبیعی با مقطع حجره‌ای (سلولار) است. حدود ۳۳۰۰۰ متر مکعب بتن در آن مصرف شده‌است. این بدنه شامل هسته مرکزی و چهار عدد باله‌است.

درون هسته مرکزی ۳ حجره به آسانسورها و یک حجره به راه پله اضطراری اختصاص یافته‌است. باله در تراز صفر برج به‌صورت ذوزنقه در چهار طرف قرار دارد و تا ارتفاع ۲۴۰ متری به‌صورت هرمی شکل کاهش مقطع دارد. هسته مرکز از این تراز به تنهایی تا ۳۱۵ متر ادامه می‌یابد. از تراز ۲۴۵ تا ۳۱۵ متر سازه رأس برج قرار دارد.

ویژگی‌های معماری و کاربردی سازه بالای برج میلاد

ساختمان بالای برج میلاد مجموعه‌ای از ۱۲ طبقه با کاربردهای مختلف در طبقات است. این ساختمان پس از اجرای بدنه اصلی برج تا تراز ۳۱۵+ ساخته و در بالای بدنه اصلی نصب می‌شود. قسمت مرکزی سازه رأس برج بتنی است که قبلاً در امتداد بدنه اصلی برج و از تراز ۲۴۷+ تا ۳۱۵+ اجرا شده‌است.

سه طبقه تأسیساتی به ترتیب در ترازهای گوناگون وجود دارد که مساحت هر طبقه ۷۰ متر مربع است. سازه فلزی رأس مشخصاتی به شرح ذیل را داراست:

  • به‌طور کلی سازه رأس به دو قسمت عمده شامل سبد فلزی و قسمت فوقانی تقسیم می‌شود.

این برج از ۳ قسمت تشکیل شده‌است: لابی، شفت، سازه راس که لابی تشکیل شده‌است از ۷ طبقه و شفت در هر ۱۲ متر یک طبقه برای کارهای خدماتی و دسترسی برای کارهای محافظت و سازه راس از ۱۳ طبقه تشکیل شده‌است.

امکانات ویژه آسمانخراش

  • بالابرها: برج دارای شش بالابر (آسانسور) اصلی است که به‌صورت زیر جدا می‌شوند:
  • بالابر میهمان ۲ دستگاه
  • بالابر خدماتی ۱ دستگاه
  • بالابر خدماتی و تلویزیونی و مخابراتی ۱ دستگاه
  • بالابر رستورانِ گردان ۱ دستگاه
  • بالابر گنبد آسمان ۱ دستگاه
  • علاوه بر این‌ها یک بالابر میان طبقه‌های راس حرکت خواهد کرد.
  • رستوران گردان
  • محیط‌های رو باز و سر بسته برای بازدید از شهر
  • نمایشگاه دفاع مقدس در سرسرا (لابی)
  • امکانات ویژه مخابراتی
  • امکانات ویژه تلویزیونی
  • دکل مخابراتی با آنتن‌های متفاوت
  • کافه‌تریا در راس
  • نگارخانه آزاد هنری
  • امکانات فروشگاهی در سرسرا (لابی)
  • فضاهای خدماتی

جایگاه برج میلاد از دیدگاه بلندی در جهان

 
نمودار ۷ برج مخابراتی بلند جهان:
۱.برج توکیو اسکای تری ۶۳۴ متر
۲.برج گوانگژو و سیجسین ۶۰۵ متر
۳.برج سی ان ۵۵۳٫۳ متر
۴.برج اوستانکینو ۵۴۰ متر
۵.برج ارینتال پیرل ۴۶۷ متر
۶. برج میلاد ۴۳۵ متر
۷.برج کوالالامپور ۴۲۱ متر

در میان برج‌های مخابراتی جهان

برج میلاد از دیدگاه بلندی، ششمین برج مخابراتی بلند جهان است. ۷ برج مخابرتی بلند جهان به ترتیب زیر می‌باشد:

  1. توکیو اسکای تری در توکیو، ژاپن
  2. در گوانگ‌ژو، چین
  3. آسمان‌خراش سی‌ان در تورنتو، کانادا
  4. آسمان‌خراش اوستانکینو در مسکو، روسیه
  5. برج ارینتال پیرل در شانگهای، چین
  6. برج میلاد در تهران، ایران
  7. برج کوالالامپور در کوالالامپور، مالزی

در میان سازه‌های نامتکی جهان

برج میلاد ۲۰اُمین سازهٔ بلند نامتکی (سازه‌هایی که بدون هیچ نگه‌دارنده‌ای همانند سیم و دکل سرپا هستند) جهان است.

مکان تهران، ایران
آغاز پروژه ۱۳۷۶
پایان پروژه ۱۳۸۶
گشایش ۱۶ مهر ۱۳۸۷
کاربری توریستی، بازرگانی و مخابراتی
بلندی تا نوک آنتن ۴۳۵ متر
معمار محمدرضا حافظی
پیمانکار شرکت بلندپایه
مدیر طرح شرکت یادمان سازه
مدیر شهرداری تهران
بودجه ساخت ۵۰۰ میلیون دلار[۱]

:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



برج ایفل
نوشته شده در جمعه 29 شهريور 1392
بازدید : 1766
نویسنده : مدیر وبسایت

برج ایفل (به فرانسوی: Tower Eiffel)‏ برجی فلزی در میدان شان دو مارس و در کنار رود سن واقع در شهر پاریس است. برج ایفل که امروزه به عنوان نماد فرانسه شناخته می‌شود، پربازدیدترین بنای جهان و یکی از شناخته‌شده‌ترین بناها در جهان است.

ساخت برج ایفل در سال ۱۸۸۷ آغاز و در ۳۱ مارس ۱۸۸۹ به پایان رسید. در آغاز برج ایفل برای نمایشگاه جهانی و به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب فرانسه ساخته شد ولی پس از ساخت این بنا مورد قبول همگان واقع نشد و ۳۰۰ نفر که در بین آنها می‌توان از امیل زولا، گی دو موپاسان، و هم چنین الکساندر دوما نویسنده شهیر فرانسوی نام برد، به ساخت آن شدیداً اعتراض نمودند.

نام برج ایفل از نام سازنده‌اش گوستاو ایفل گرفته شده است.

مقدمه

تا سال ۱۸۸۹ ستون یادبود واشنگتن به عنوان بلندترین سازه جهان شناخته می‌شد اما در این سال برج ایفل جانشین آن شد.

برج ایفل به مدت ۴۱ سال تا زمان بهره برداری از در نیویورک در سال ۱۹۳۰، به عنوان بلندترین برج جهان شناخته می‌شد.[۱][۲][۳][۴]

 

این برج هم اکنون بلندترین سازه موجود در شهر پاریس و چهارمین سازه بلند فرانسه است. در سال ۲۰۰۶ قریب ۶٬۷۱۹٬۲۰۰ نفر از این برج دیدن کردند. با توجه به اینکه از ابتدای ساخت این برج تاکنون بیش از ۲۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر از این بنا دیدن کرده‌اند،[۵] این بنا به عنوان پربازدید کننده‌ترین بنا در جهان شناخته می‌شود.

بلندی برج ایفل بادر نظر گرفتن آنتن تلویزیونی ۲۴ متری بر فراز آن ۳۲۵ متر می‌باشد و وزن تقریبی آن ۷۲۰۰ تن است. ۱۶۶۵ پله تا بالاترین نقطه برج ادامه دارند که البته پله‌های طبقه دوم به بالاترین نقطه برج به روی بازدیدکنندگان بسته است. ساختار این سازه به شکلی است که باز و بدون طبقه‌های میانی (به جز دو سطح) می‌باشد. یک سمت آن رودخانه سن و سمت دیگر البته کمی دورتر بنای گنبددار و زرینی دیده می‌شود که نام دارد و مقبره ناپلئون آنجاست.

نورپردازی ایفل

 
نورپردازی ایفل در شب

برج ایفل به وسیله ۳۳۶ پروژکتور نورپردازی شده است و ۲۰ هزار نور نقطه‌ای در شب این برج را به درخشش در می‌آورد که این نورها از ۸۰ کیلومتری قابل مشاهده هستند. در سال ۱۸۸۹ به وسیله ۱۰ هزار لامپ گازی نورپردازی شد از سال ۱۹۸۵ تا کنون با نور طلایی نورپردازی شده است.[

عکس های برج ایفل

جزئیات آهنکاری (آهن آلات) برج ایفل

جزئیات ساخت و ساز (آهنکاری)


:: موضوعات مرتبط: علمی , ,



تروجان جدید
نوشته شده در جمعه 29 شهريور 1392
بازدید : 1387
نویسنده : مدیر وبسایت
یك تروجان جدید Mac OS X كشف شده است كه بر اساس اینكه بر روی حساب كاربری با مجوزهای Admin اجرا می­شود یا خیر، اجزای مختلفی را بر روی سیستم قربانی نصب می­كند. این تهدید خود را بدون سر و صدا نصب می­نماید و برای ضربه زدن به سیستم Mac، نیازی به كلمه عبور كاربر ندارد. جزء راه نفوذ مخفی این بدافزار هر پنج دقیقه یكبار با آدرس آی پی 176.58.100.37 تماس برقرار كرده و منتظر دستورات می­ماند.
شركت امنیتی Intego كه پس از كشف این بدافزار امضاهای ضد بدافزار خود را به روز كرده است، آن را OSX/Crisis نامیده است.
این تروجان مثل اغلب تروجان­های دیگر زمانی كه اجرا می­گردد، بی سر و صدا یك راه نفوذ مخفی نصب می­كند. اما چیزی كه نگران كننده است این است كه OSX/Crisis بر اساس اینكه حساب كاربر دارای مجوزهای Admin باشد یا خیر، اجزای مختلفی را بر روی سیستم قربانی نصب می­نماید كه از آنها برای پنهان كردن فعالیت­های خود استفاده می­كند. البته این تروجان همیشه تعدادی فایل و فولدر برای انجام كار خود ایجاد می­نماید.
اگر این بدافزار بر روی سیستمی با مجوزهای Admin اجرا گردد، برای پنهان كردن خود یك rootkit بر روی سیستم قرار می­دهد. این بدافزار زمانی كه با مجوز Admin اجر می­شود، 17 فایل ایجاد می­كند و زمانی كه بدون مجوز Admin اجرا می­گردد، 14 فایل. بسیاری از این فایل­ها به طور تصادفی نامگذاری می­شوند، ولی برخی فایل­ها نیز دارای نام­های ثابت هستند. به هر حال این فولدر تحت هر شرایطی ایجاد می­گردد:
/Library/ScriptingAdditions/appleHID/
اما در صورت داشتن مجوز Admin، فولدر زیر نیز ایجاد می­شود:
/System/Library/Frameworks/Foundation.framework/XPCServices/
به گفته یك سخنگوی Intego، این فایل به روشی ایجاد می­شود كه استفاده از ابزارهای مهندسی معكوس در هنگام تحلیل فایل را مشكل می­سازد. این نوع تكنیك ضد تحلیل در بدافزارهای ویندوز معمول است، ولی در مورد بدافزارهای OS X روشی غیر معمول به حساب می آید.
این بدافزار خاص صرفا سیستم­های OS X 10.6 Snow Leopard و OS X 10.7 Lion را تحت تاثیر قرار می­دهد.

:: موضوعات مرتبط: درباره ی ویروس ها , ,